G E S L O T E N – Wij hebben altijd met veel plezier gegeten bij dit restaurant, dus laten we ons verslag staan. Tegenwoordig hebben Diego, Carlo en Kae een nieuw tentje BAM BOA. 

Soms ontmoet je iemand en klikt het supergoed, zo ook met de lieve Kae van de populaire 4everwitheveryone armbandjes en tevens ook big time FoodNerd op Foodnerdz, haar culinaire inspiratie site. 

Toen ik een uitnodiging kreeg van haar om samen met andere foodie friends te lunchen bij restaurant Girassol had ik er alleen maar heel veel zin in. Samen met de mini ging ik op stap en kwamen we aan bij een te schattige setting. De kleuren en het mooie weer zorgden echt voor een chille beach vibe en ik had gelijk een zomervibe te pakken. Hoe relaxed, het was ook echt zomers warm. 
IMG 5217 1024x1024 - 020 tip: Restaurant Girassol
IMG 5164 1024x1024 - 020 tip: Restaurant Girassol
IMG 8690 Version 2 1024x1024 - 020 tip: Restaurant Girassol
De mini begon een beetje om zich heen te kijken en spotte meteen de leuke emmer met strandschepjes. Het lekkere zand tussen de tafels zorgde ervoor dat zij ongestoord kon spelen, af en toe een hapje kon nemen en heerlijk haar eigen ding kon doen.

We aten zoveel lekkers en kletsten honderd uit en heel even had ik het gevoel dat ik samen met de andere meiden gewoon op vakantie was ergens in Portugal of Spanje. Het was zo ontspannen en ondertussen werden we volgestouwd met de ene na de andere lekkernij. We begonnen met een vissoepje die zo goed op smaak was en eigenlijk waren alle gerechtjes heerlijk. Oh en ik ben echt helemaal fan van de empanadas en de pasteitjes van stokvis! Ik bleef er maar van eten. De huisgemaakte frietjes met knoflook smaak en de zoete aardappelchips waren beide heel bijzonder. Je proeft de liefde van de Portugese chef er echt in. Helaas moest ik er wat eerder vandoor, maar ik ga nog terug om een keer alle toetjes te proeven, want de manga mousse en pastel de nata die moet ik toch echt gegeten hebben. 

Zodra ik het woord manga mousse hoor, moet ik denken aan mijn studententijd waar vriendinnen P en E studeerden in Lissabon en dit ons toetje was bij bijna elke maaltijd in de zomer.
IMG 5201 1024x1024 - 020 tip: Restaurant Girassol
IMG 5199 1024x1024 - 020 tip: Restaurant Girassol

IMG 5209 2 - 020 tip: Restaurant Girassol
IMG 8694 1024x683 - 020 tip: Restaurant Girassol

Restaurant Girassol
Weesperzijde 135
1091ES Amsterdam
Tel. 020-6923471

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 020 tip: Restaurant Girassol

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.