Offley Port Workshop + Recept

Wauw wat is de tijd snel gegaan. Vandaag alweer de laatste post omtrent mijn Offley port avontuur. Ik vond het zo leuk om de wondere wereld van de port in te duiken en vooral om te ontdekken dat je port niet alleen hoeft te drinken na het eten bij het kaasplankje, maar ook tijdens het diner. 

Onlangs ging ik samen met Ria van More than Mayo naar de allereerste Offley port workshop gehouden bij het Smulweb kookcollege. Ik was natuurlijk reuze benieuwd wat voor soort gerechtjes de chef bedacht had. Het enige gerechtje wat een beetje vergelijkend was, was de hartige creme brulee. Heerlijk vond ik hem. We werden verdeeld in groepjes en ik mocht samen met Ria aan de slag met cremige saus voor bij Duif. Spannend!

Onder begeleidend oog van chef Kenny hebben we netjes alles voorbereid en begonnen rond 20hr aan een heus 4 gangen menu. Bij elke gang werd een lekker glaasje port geschonken. Al met al een hele gezellige avond en een leuke afsluiter van mijn port Avontuur. Bekijk hieronder mijn foto’s.

Offley port compleet img_1764 img_1767 img_1781 img_1790 img_1799 img_1836 

Uiteraard vond ik dat we met de saus die we gemaakt hadden nog veel meer konden doen. Ik geef jullie dus hierbij het recept en stel voor dat je het serveert met een heerlijke tagliatelle. Ook als risotto kan het een waanzinnig gerecht zijn. Wij aten het dus op de avond zelf met sous-vide gegaarde duif.

Recept romige saus met porcini oftewel Cepes Cremeuse 

Ingredienten:

Olijfolie
2 sjalotjes
250 gr porcini of cepes
250 ml kippenbouillon

250 ml room
10 gr Agar Agar
150 gr Oesterzwammen en paddestoelen 

Methode:
Olijfolie in de pan en sjalotjes fruiten met de cepes.

In een andere pan kook je de kippenbouillon met de room.
Voeg hier nu de Agar agar aan toe.
Maak er met een staafmixer een glad geheel van en laat lekker inkoken.
Bak nu ondertussen de oesterzwammen en paddestoelen en voeg die samen met de saus.
[Optioneel: je kan er ook een beetje truffel doorheen doen, smaakt net wat spannender)
Serveer op de tagliatelle en buon apppetito. 

Wil je mijn andere artikelen omtrent mijn portavontuur ook lezen, check dan hieronder de links:

Mijn Offley port avontuur

Recept Salade met Perzik en een Port dressing

Biefstuk met een sjalotten port saus

Hartige Creme Brulee

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

Recept gekarameliseerd Bananenbrood - de lekkerste everrrr

Dit recept voor gekarameliseerd bananenbrood heb ik van Louise, van keukenatelier. Tenminste, ik ben er door geinspireerd. Ik maakte hem […]

Read More

Culinessa tips - moederdag kadotips 2018

Mijn moederdag kadotips 2018 – En toen was het alweer bijna moederdag. Ik ben dit weekend met mn liefje een […]

Read More
char siu julius jaspers

Recept Chinese Char Siu van Julius Jaspers

Recept Chinese Char Siu van Julius Jaspers – Maakte ik onlangs de rendang van Sergio Herman, vandaag deel ik weer […]

Read More

Culinessa visits - Restaurant Taka Japanese Kitchen Amsterdam West

Taka Japanese Kitchen – De vorige keer vertelde ik jullie al over Taka, maar toen zat hij niet meer op […]

Read More