Recept hartige creme brulee + winactie

Vandaag deel ik alweer het laatste recept voor mijn Offley port avontuur. Vroeger zou ik port alleen maar drinken met mijn Beste vriendinnetje en de BF, voornamelijk nadat we uitgebreid hadden getafeld. Oh ja en eigenlijk kende ik alleen maar Ruby port. Ik ging er automatisch van uit, dat dat eigenlijk de enige port was die er bestond. Nu weet ik wel beter, er zijn tig verschillende soorten port en Offley heeft er wel 6. Op mijn wish list staat nu de Offley late bottled vintage. Een wat rijpere port die pas na minimaal 4 en maximaal 6 jaar gebotteld wordt. Klinkt goed, toch?

 Na dit hele avontuur denk ik dat ik vaker port ga gebruiken bij het koken en ook om te pairen tijdens etentjes. Vrienden en familie wees gewaarschuwd, ik ben fan, dus het zou zo maar kunnen dat jullie op korte termijn nog meer leuke receptjes van me tegenkomen hier.

Inmiddels heb ik het recept voor Biefstuk met sjalotten port saus al meerdere keren gemaakt en iedereen die het mocht proeven is fan. S C O R E voor mij!

Het was zo spannend om te zien welk gerechtje door jullie is gekozen als toetje. Er kon gekozen worden uit:
Gerecht 1: Een panna cotta met compote van rood fruit en port OF
Gerecht 2: Een hartige creme brulee met camembert, rozemarijn en knoflook 

Beide gerechten passen uitstekend bij een glaasje Tawny port en geven zo een hele andere dimensie aan je smaakpapillen. Ik zou zeggen, probeer het maar 🙂

Uiteindelijk kozen jullie voor een hartige creme brulee van camembert, rozemarijn en knoflook. Ik ben dus hiermee aan de slag gegaan en heb voor jullie een receptje ontwikkeld. Het is niet een traditionele creme brulee, maar omdat ik fan ben van intense smaken is het nu een gerechtje met een Culinessa twist.
savoury creme brulee recipe

Recept hartige creme brulee

 

Ingredienten
1 Takje rozemarijn
1 Teen knoflook
1 Bakje camembert

Zout en peper
Olijfolie
Balsamico stroop
Zoute crackertjes om te dippen

Methode
Verwarm de oven voor op 175 C.

Snijdt ongeveer ½ cm van de bovenkant van de camembert weg.
Steek de rozemarijn in de camembert.
Pers het teentje knoflook uit en verdeel het over de camembert.
Besprenkel met wat olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat ongeveer 20 minuten in de oven grillen OF totdat de kaas lekker gesmolten is.
Net voor het opdienen kun je voorzichtig wat balsamico stroop toevoegen.
Lekker om te dippen met zoute crackers en wat noten. 

Winactie!
Behalve dat ik op port avontuur ben gegaan, mag ik op 24 september deelnemen aan een heuse workshop van Offley zelf. En ik heb nog meer leuk nieuws, jij mag ook mee! Wil je ook op heus port avontuur en de wereld van de Offley port ontdekken, laat hieronder in een comment achter waarom ik jou moet kiezen en welke van de door mij gemaakte port recepten je favoriet is. Vergeet niet een werkend email adres achter te laten, zodat ik je makkelijk kan bereiken. 

Update: Ria, jij mag gezellig met mij mee naar de workshop. De details komen zsm naar je toe!

De recepten die ik eerder maakte:
Bij de White port serveerde ik “Een salade van perzik met port dressing
Bij de Ruby port serveerde ik “Biefstuk met een sjalotten port saus
savoury creme brulee culinessa 1

culinessa signature posts new

Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten. 

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

 

Dit vind je misschien ook leuk

rode linzensoep kokos

Recept rode linzensoep met kokos

In de zomer was ik bij onze buren die net verhuisd zijn. Vanwege alle hectiek maakte de moeder van mijn […]

Read More
tempeh sate

Recept vegetarische sate van tempeh

Recept tempeh sate // Vegetarische sate van tempeh – Ik deel met jullie vandaag een vega alternatief, voor iedereen die […]

Read More
mie bakso

Culinessa tips: Warung Barokah

Warung Barokah Amsterdam – Nu weet ik het, wanneer Jonneke van Mooncake zegt, ga, eet, geniet, dan weet ik dat […]

Read More
recept salade perzik met port dressing

Recept Salade met perzik en een port dressing

Recept Salade met perzik en een port dressing – Ik deel met jullie wat recepten die je perfect kunt serveren […]

Read More