Weekend Rotterdam // De BF en ik hadden iets te vieren, namelijk onze anniversary. Elk jaar doen we dan samen iets leuks. We boeken dan een hotelletje en gaan lekker een beetje shoppen en natuurlijk lekker eten.

Deze keer besloten we dat we naar Rotterdam gingen. Van te voren had ik bedacht dat ik een hele tour wilde doen, maar door mijn zwangerschap liep het toch even anders. Ik heb flink gerust en nadat we eenmaal in de middag aankwamen in Rotterdam zijn we eerst de markthal ingedoken en kon ons weekendje Rotterdam beginnen.

Eerlijk, ik vond het een beetje tegenvallen. Het gebouw daarentegen vond ik prachtig. Ik had verwacht mooie food concepten en winkeltjes te treffen, maar in plaats daarvan had ik het gevoel dat ik overdekt mijn boodschappen kon doen. Ook was het voor mij volstrekt onlogisch om zoveel notenboeren op 2 vierkante meter te treffen. Wel was het er opvallend druk. Ik vraag me alleen af of dat dan Rotterdammers zijn of net zoals ik “dagjes mensen”.

Goed, we scoorden er wel wat lekkere hapjes, want die gingen we opsmikkelen op onze hotelkamer voor we gingen eten. We haalden een heerlijke rilette van eend en een groene asperge-pate van de beruchte “Treuren“. OH, wat was dit goddelijk lekker! Ik moet hiervoor weer een keer terug. De enige keer dat ik het net zo lekker at was bij Rilette in Maastricht. Daarna heb ik het nergens meer zo gegeten, tot mijn bezoekje aan Rdam. Verder haalden we nog lekkere nootjes, een stokbrood en kaasjes. Smullen dus!
IMG 5765 2 1024x1024 - Weekendje Rotterdam

Ik kon natuurlijk niet naar de markthal gaan en niet even de sapjesbar Sajoer bezoeken! Zeker met mijn zwangerschapssuiker (ja dat lees je goed, wil je meer weten, klik dan hier en lees mijn verhaal) wilde ik een gezond drankje halen en een lekkere boost. Ik nam een Groen monster (lekker veel groente, wat gember en citroen en 1 appel) en de BF koos voor de Energy smoothie. Ik was heel benieuwd hoe mijn suikerspiegel zou reageren, maar gelukkig ging alles goed! Lieve “Sue” aka Kim van Sue Food Rotterdam heeft me ook flink verwend met haar lekkere gezonde zoetigheden. Ik kreeg een te zoet doosje met daarin een aantal killer combinaties van zoet zonder suiker.
IMG 8760 1024x1024 - Weekendje Rotterdam
IMG 8759 1024x683 - Weekendje Rotterdam
IMG 5537 1024x1024 - Weekendje Rotterdam
Goed tijd om naar het hotel te gaan! We verbleven deze keer in het King Kong Hostal. Wat een mooi en leuk hostal is dat. We waren zo onder de indruk dat ik er een aparte post van heb gemaakt die binnenkort online komt. De ligging is perfect, de mensen aardig en ik ben gek op een hotel dat net iets meer voor je doet dan alleen maar een slaapplek aanbieden en dat is dit pareltje in de Witte de Withstraat.

IMG 5539 1024x1024 - Weekendje Rotterdam
IMG 5550 1024x1024 - Weekendje Rotterdam

De Witte de Withstraat is een straat met zowel coole en moderne restaurantjes als lekker low profile buitenlands eten. Als Surinamer was ik bekend met deze straat, maar voornamelijk door Sweetie (voor de Tjauwmin) en Warung Mini (voor de Saoto). Ook had ik ooit een vriendje in Rotterdam wonen en na het uitgaan haalden we heel vaak een shaorma of kapsalon in deze straat. Voor mij leuk om te zien dat er zoveel is veranderd.

Eenmaal op de kamer borrelden we er flink op los en namen een korte siesta. Hierna was het tijd om ons op te frissen en richting het restaurant te gaan. Heel fijn, die zat dus echt op 2 minuten loopafstand. Van te voren had ik gehoord dat je heerlijk Vietnamees kunt eten bij ViVu. Ik als liefhebber van deze keuken kon het niet laten om dan ook hier een hapje te eten. Ze stelden ons niet teleur! De BF en ik deelden van te voren de Nem Cuon, een frisse verse loempia met zelfgemaakte Vietnamese worst. Ziet het er niet fantastisch uit?

Ik nam als hoofd gekarameliseerde varkenslapjes en de BF ging voor de Spicy Dragon soep. We smikkelden er op los en zaten eigenlijk al propje vol, maar konden het niet laten om toch nog een toetje te delen. Ok ik nam een klein mini hapje en de BF genoot van zijn Che, een toetje met kokos, palmhart, jackfruit, jelly en gecrushed ijs.
IMG 7572 1024x1024 - Weekendje Rotterdam
IMG 7573 1024x1024 - Weekendje Rotterdam
Na het eten besloten we spontaan om met vriendin J af te spreken. Ze was op vakantie en wilde een drankje met ons doen. Waar kon dat beter dan bij Ballroom in dezelfde straat. We konden letterlijk het restaurant uitrollen en ballroom inrollen. Het tentje heet Ballroom omdat je er allerlei verschillende soorten “ballen” kan bestellen ;). Ook serveren ze wel meer dan 60 verschillende Gins. Ik dronk hier lekker een tonic en de bf en vriendin J genoten van een heerlijke Bobby’s gin met ginger beer en limoen.

IMG 5534 1024x1024 - Weekendje Rotterdam
Hierna was het tijd voor mij om naar bed te gaan. De volgende ochtend aten we een heerlijk zelfgemaakt ontbijtje. Je kunt namelijk gebruik maken van de goed uitgeruste keuken en dat deden we dan ook. Lucky me, de BF maakte een heerlijk roereitje voor me en we dronken sap van Sajoer en aten het ontbijtje van King Kong zelf ook nog op.

IMG 5557 1024x1024 - Weekendje Rotterdam
Met een goed gevulde bodem gingen we de hort op. Ik wilde namelijk het nieuw geopende koffietentje Noc Noc (not only coffee) uitproberen voor we gingen lunchen bij Ter Marsch en Co. Vinden jullie de latte art niet geweldig? Leuk detail, ze delen het pand met de Burgerij, dus je kunt er je hart ophalen van 8h tot 23h.IMG 5590 1024x1024 - Weekendje Rotterdam
Hierna was het tijd om weer terug te keren naar de Witte de Withstraat. We gingen namelijk lunchen bij Ter Marsch en Co. Ook hier schreef ik een aparte post over die nog online komt, maar man o man…niet voor niemendal is de burgeresse de beste burger van het jaar!
IMG 5596 1024x1024 - Weekendje Rotterdam

Het is ondertussen een veel langere post geworden dan ik had verwacht en eigenlijk was ik nog niet klaar in Rotterdam. Ik ben nog lang niet uitgekeken en die waslijst met hotspots en leuke dingen doen die moet ik maar het komende jaar gaan afvinken! Op naar nog een weekendje Rotterdam 😉

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Weekendje Rotterdam

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.