Mijn allereerste baantje was bij de McD (ja, echt, hihi). Ik heb er toendertijd van alles gegeten, maar tegenwoordig kom ik er eigenlijk nooit meer. De mini kan me nog wel eens overhalen dat ze zin heeft in een patatje met frietsaus en dan ga ik overstag. Vervolgens is het enige dat ze opeet de frietsaus met welteverstaan 1 frietje. Dat doen we dus niet meer.

Toch kan ik soms echt mega veel zin hebben in iets van de grote M. <ach ja, ieder zn zwaktes toch>. Eigenlijk wil ik dan niet, maar blijft het toch een beetje in mijn hoofd dwalen. Vervolgens duurt het een aantal weken voordat ik het dan eindelijk eet. Zo ook met deze Egg McMuffin.

De BF moest voor zn werk naar Den Haag en verraste ons met English Muffins van de Marks and Spencer. Van die heerlijke zachte, ronde broodjes. Het brengt mij gelijk terug naar een vakantie in Australie. We verbleven heel veel in van die ApartHotels (apartement + faciliteiten in een hotel), waar we lekker zelf konden kokkerelen. Ontbijt maakten we dan ook zelf. Boodschapjes halen bij Coles, een grote supermarkt keten, was geen straf. De keuze was reuze, maar we aten heel vaak English Muffins als ontbijt. Hetzij lekker getoast met boter en jam of lekker met een gebakken eitje. Ooit zal ik zelf een poging wagen ze te maken, maar voor nu was dit de perfecte oplossing.

Met de komst van de muffins kon ik eindelijk mijn craving stillen. Ik maakte dan ook gelijk de volgende ochtend een heerlijke Egg McMuffin en vond het wel leuk om met jullie het recept te delen.

Recept Egg McMuffin ~ 4 personen

Ingrediënten
4 English Muffins (te koop bij Marks & Spencer)

4 eieren
4 bacon strips
4 plakken kaas
Roomboter
Zout en Peper
Steekring met doorsnede van 8cm

Methode
In een koekepan bak je de bacon krokant. Laat deze uitlekken op keukenpapier.
Ondertussen snijd je de English muffins open en grilt ze even tot ze lekker warm en knapperig zijn.
Plaats een steekring in de pan en doe er een klontje boter in.
Breek je ei boven de steekring, laat de onderkant van het ei even stollen en mix het eigeel
samen met het eiwit. Breng op smaak met zout en peper.
Wanneer het ei zo goed als gebakken is aan de randen, ga je met een mes langs de randen om het ei los te maken.
Je begint met het beleggen van de onderkant van de muffin.
Vervolgens een plakje kaas, ei, bacon en dan weer de bovenkant van de muffin.

Smullen geblazen!

Wil je meer van mijn recepten maken? Neem dan een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

IMG 0320 1024x683 - Zondag, Egg McMuffin dag

5/5 (1 Review)