Vandaag vertel ik je hoe je zelfgemaakte jus voor stamppot met ballen maakt. Ik heb dit ooit van mn moeder geleerd. Door de jaren heen is het wel iets veranderd maar vinden wij het dus het lekkerste zo.

Het geheim zit hem met name in het gebruiken van boter en daarna het gebruiken van het bakvet van je gehaktballen.

Recept voor zelfgemaakte jus

Ingrediënten

Bak en braadvet van je gehaktballen
Een klontje boter
1 tl tomatenpuree
4 stuks kruidnagelen
1 laurierblaadje
1 tl appelstroop
250 ml water

Zo maak je zelf de lekkerste jus voor je stamppot

Goed..Bak eerst je gehaktballen volgens je lievelingsrecept met boter – niet zuinig – en doe er dan een theelepel tomatenpuree, klontje boter, paar kruidnagels, laurier, water en een theelepel appelstroop bij. Laat dit een minuut of 10 pruttelen op zacht vuur. Echt chefs kiss I promise. Uiteraard op smaak brengen met zout en peper.

Serveer de zelfgemaakte jus warm over je stamppot en gehaktballen. Je kunt de gehaktballen bovenop de stamppot leggen of apart serveren.

Mijn favo stamppot combinaties:

We aten dus lekkere smeuïge aardappelpuree met rucola en een bal gehakt met jus. Het lekkerste comfortfood voor dat natte koude weer, maar je kan natuurlijk ook gaan voor de klassieker:
Stamppot met boerenkool of andijvie en spekjes OF zoete aardappelpuree met rucola stamppot. Voor een fusion stamppot tip ik je graag de stamppot met een Indische gehaktbal. Heerlijk! En wil je in plaats van een indische gehaktbal liever een Surinaamse, I got you.

Maak voor de verandering bijvoorbeeld Surinaamse gehaktballen of probeer deze Indische gehaktballen.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij.


.

0/5 (0 Reviews)