Deze pizzasaus deel ik omdat het dé perfecte basis is voor al je pizzaaaa’s, tortizza’s en stiekem is het een prima basis voor een pastasaus. Eerder deelde ik deze basis tomatensaus, maar die ik nu deel is net iets handiger voor de pizza’s. Een dikke glasse saus die echt fingerlicking gooood is. We beginnen met het maken van de basissaus.

Hoe maak je pizzasaus

Je kan dus gaan voor gepelde tomaten, maar in dit recept maak ik het mezelf wat makkelijker en gebruik passata, gezeefde tomaten. Dat vind ik het lekkerste. Net effe iets geconcentreerder van smaak dan tomatenblokjes of verse tomaten. Onze favoriet is Mutti. In mijn pizzasaus gaat er een mix van verse kruiden en gedroogde kruiden. De suiker voeg ik toe als tegenhanger van het zuurtje van de tomaten. Zo vinden wij het het lekkerste!

Mijn geheim voor de lekkerste pizzasaus ever

Gebruik mooie, kwalitatieve ingrediënten en maak de saus van tevoren. Hoe langer die kan trekken hoe beter. Meestal maak ik een pot en deze staat dan gerust 2 tot 3 dagen in de koelkast voor ik het gebruik.

Recept pizzasaus, de basis

Ingredienten

Olijfolie
2 tenen knoflook
Passata 400 ml
2 tl oregano
1 tl suiker
Basilicum 10 gr
Breng op smaak met peper en zout

Zo maak je de pizzasaus (bereidingswijze)

Verhit in een pannetje een eetlepel olijfolie, pers de tenen knoflook en laat pruttelen, niet aanbranden!
Voeg nu de passata er aan toe en laat dit geheel gedurende 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Proef en breng op smaak met de suiker en draai het vuur uit.
Pureer glad met een staafmixer.
Hak de verse basilicum fijn en voeg deze bij de tomatensaus toe.
Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
Schenk over in een pot*.

*Belangrijk om van te voren je pot te steriliseren.

14A99848 42F8 449F 9830 77A0414831C9 683x1024 - Zelf pizzasaus maken met passata

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

3.5/5 (35 Reviews)