Afgelopen zomer verbleven we in Zeeland en al heel de tijd wil ik mijn tips met jullie delen, maar niet alleen dat; ook de Zeeland tips en hotspots die jullie met me deelden. Zeeland is mega groot, dus ik heb het ingedeeld per stad.

0E81FB65 653D 4354 834E BF2D91311AFC 683x1024 - Zeeland tips + hotspots voor een week vakantie

Zeeland tips strand

De Banjaard en Vrouwenpolder, Zeeland

Voor wie het wil weten, we verbleven tijdens ons weekje Zeeland bij de Zandvilla’s. Twee huisjes die redelijk dicht bij het strand de Banjaard zijn gelegen. Je kan het lopen en bent dan in 10 mins ah begin vh strand.

Al gauw hadden we door dat je als je een wat rustiger plekje wil je liever door kunt rijden naar de tweede trap op de parkeerplaats. Daar moet je dan nog wel een km of 1.5 lopen voor je echt op het strand bent. 

Belangrijk om te weten is dat je bij zowel de Banjaard als Vrouwenpolder je eigen spulletjes mee moet nemen. Op het strand zelf zijn er geen voorzieningen. Dus een windschermpje, kleed en genoeg zonnebrand zijn je grote bff’s hier. 

Onze huisjes bevonden zich in Kamperland, Zeeland. Op zichzelf niet heel spannend, maar in de buurt genoeg leuks. Op 5 minuten rijden heb je een winkelcentrum met oa een Albert Heijn en Etos. Meer hadden we niet nodig. Voor het gemak lieten we met Crisp.nl onze favo boodschapjes bezorgen en avondeten voor 2 avonden. Scheelde al een boel en zeker in deze gekke tijd met Corona heeft niemand zin om moeilijk in een drukke winkel te staan.

Watersnoodmuseum, Ouwerkerk

Behalve lekker eten en naar het strand gaan, bezochten we met de kleintjes ook nog het Watersnoodmuseum. Best indrukwekkend en ook voor de hen was er een speciale kindertour, waarbij ze een boekje met opdrachten kregen waar ze op kindse wijze eea uitgelegd kregen. Aan het einde van de tour kregen ze een heerlijk ijsje als beloning. Echt een aanrader en op een laagdrempelige manier maken de kinderen kennis met Nederlandse geschiedenis. Indrukwekkende middag en een uitgebreide tour. 

96BF28F0 50D8 4EDF A1CB 55586A74665A 907x1024 - Zeeland tips + hotspots voor een week vakantie


Zeehonden spotten in Brouwersdam

Voer de Spuisluis in op je navigatiesysteem en bij aankomst stap je uit en kijk je je ogen uit. De zeehonden die lekker aan het badderen zijn. Prima vermaak en weer eens wat anders. Ook in Renesse schijn je goed zeehonden te kunnen spotten.

Zeeuwsche zoute

In Zeeland ging ik ook op bezoek bij Zeeuwsche Zoute, waar er zeezout wordt geproduceerd. Christiaan, de eigenaar is erg gepassioneerd over dit project en hoopt een volledig circulaire business op te zetten de komende jaren. Het zelf scheppen van het zout was al een avontuur op zich, maar wel heel leuk om te doen. Nog leuker was het proeven! Het gerookte zout stal onze harten <3 en leuk om te zien dat we Zeeuwsche zoute op meerdere plekken terug zagen. Echte trots!

Waar eten in Zeeland

Door het Coronavirus was het toch even aanpassen. Normaalgesproken doen wij goed ons huiswerk en weten we een klein beetje waar we zin in hebben en waar we per se willen eten. Nu waren we toch voorzichtiger en besloten we ook wat vaker thuis te eten en per dag de situatie te bekijken. Zo ontstond een beetje van ons zelf, met lekkers van Zeeland. 

Zeeland tips en hotspots

Bolussen in Zeeland

Verder reden we speciaal voor mn Bolussen smaaktest naar Middelburg: daar zaten nl zowel Bliek als De smaak van toen. Ook at ik een bolus van bakkerij ten Hove toen we naar het Watersnood Museum gingen. Die was errug lekker, maar de grote winnaar voor mij was de bolus met room van Bakkerij Bliek. Een zachte sticky bolus met  banketbakkersroom gevuld. Eerst dacht ik nog wat zit er weinig room op, maar na een hap genomen te hebben was ik om. Niet te zoet en binnen twee seconden goner. Heeeeerlijk! Echt een aanrader en geen woord gelogen over dat zij de beste zijn.
Andere bolus tips die ik kreeg:

3BF58B50 3CDE 4D51 981A 5F6B02CBC68C 819x1024 - Zeeland tips + hotspots voor een week vakantie

Vrouwenpolder

Strandtent de Dam
Mega grote speelplek vd kleintjes en een prima kaart waar je lekkere crowdpleasers besteld.

In de omgeving Kamperland is er niet echt veel te doen verder. Je hebt wel het bekende restaurant “Seafarm” en voor lekkere frietjes met stoof is Friethuis in Vrouwenpolder een aanrader. 

We wilden heel graag een bezoekje brengen aan zowel het stadje Veere en het Veersche meer als Domburg. Helaas mega druk, geen parkeerplek te vinden en dus minder Corona proof. Om die reden besloten we naar Oost Kapelle te rijden; ook omdat ik wist dat er daar een pareltje zat wat we graag wilden bezoeken: Het Kaslokaal.

Oost Kapelle

086A8A30 08C5 4A5B 810E D6128B89040F 819x1024 - Zeeland tips + hotspots voor een week vakantie

het Kaslokaal –
Dit pareltje in Oost Kapelle is echt uniek in de omgeving en er is zoveel leuks te zien en kopen dat je er hebberig van wordt. Ze hebben ook vd kleintjes een trampoline en speelhuisje en een grote schommel die IG proof is. We bestelden er een lekkere lunch en hebben genoten met de familie. Ook staan ze bekend om lekkere taartjes. De quiche met venkel en tomaat die was ZO lekker dat ik ga proberen hem te maken voor jullie.

Veere 

Veere is een plekje wat vrij dichtbij Zandvilla’s ligt. Een super schattig dorpje aan het Veersche meer. We konden het niet laten ook even Oma’s snoepwinkeltje te bezoeken. De kids scoorden er beiden een zuurstok. In Veere kreeg ik ook de tip voor heerlijk ijs van Capello Gelato. 

48656244 A142 4EC7 97F4 868076A63A9F 819x1024 - Zeeland tips + hotspots voor een week vakantie

Bruinisse

Bru 17 Vis Samen met de BF spotten wij alweer een aantal jaren geleden bij de keuringsdienst van waarde dit plekje. Geliefd door locals maar ook de toerist weet dit tentje goed te vinden. Wij haalden er verse vis (mosselen, zalm, kibbeling en zeebaars), aten er een garnalenkroketje, haring en lunchten lekker low profile op het terras buiten. De volgende dag gingen we er lunchen en dat was ook heerlijk. Je proeft gewoon dat de vis supervers is. Tip, je kan dit mooi combineren met een bezoek aan het watersnoodmuseum.

Ook zit er in Bruinisse nog een parel die jullie mij tipten, namelijk restaurant Vluchthaven waar je heerlijk vis kan eten in een te cute setting. Mijn advies is ruim van tevoren reserveren, mega populair!

Middelburg

Luuks Brood en Patisserie – Ik wist al dat als we op bolussen jacht gingen, ik per se naar Luuks Brood en Patisserie wilde. Een heerlijke tentje met goede koffie, lekkere limo’s en sapjes maar ook waanzinnig lekkere broodjes. Hier bakken ze zelf het brood en kan je heerlijke taartjes eten. De wentelteefjes van briochebrood waren fenomenaal lekker en echt een aanrader.

Ook kreeg ik zoveel tips die we niet konden doen, maar toch leuk om ze hier te delen. 
Burgh Haamstede
Bakkerij Sonnemans – lekkere bolussen
Pannekoekenmolen de Graanhalm
Colijnsplaat
restaurant De Schelde aan de Oude Haven – Eet hier de zeetong
Domburg:
Mezger – lekker eten
Strand 90 – lekker eten op t strand
Bier en Melksalon- ontbijten, lunchen maar ook een picknick mand voor naar t strand.
Dreischor
De kleine schorre – wijnboerderij
Eede
Wijngaard de Biezenhof – Hier kun je wijn drinken en eten onder de druiven takken 
Geersdijk
De Houtzagerij
Goes
D Bunt – Bolussen
In de bakkerij – heerlijk desembrood en bolussen
Middelburg
Exspresso – koffietentje
Robuust koffieshop – met mooi weer heerlijke koffie
De Juf – lekkere taartjes
Restaurant De Vriendschap – lekker eten
Restaurant Zeeuwsche streken //
Fromagerie Forianne – KaasPopup 
KLEIN CAFÉ CLICHÉ UIT AMS
Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken: Een feest voor chocoladeconnaisseurs. Je kunt aanschuiven, een high tea afhalen of een (chocolade)ijsje voor onderweg scoren.
Kindercafe Lokaaltje Middelburg: spelen, meer dan genoeg om te shoppen en een zonnige patio.
Friet boetiek b’tje anders – beste frieten van Zeeland
St John voor heerlijk Yoghurtijs
Zierikzee
De Zeeuwse hemel – heerlijke taartjes met leuke tuin
De man die bakt – desembakker die weet wat ie doet.
de Oesterij

FE0D1CE0 6E59 45B7 81E1 6E41E9F3F5B0 819x1024 - Zeeland tips + hotspots voor een week vakantie
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Zeeland tips + hotspots voor een week vakantie

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.