Witte asperges met zalm // Het is alweer zover, er komt mooi weer aan en dus ook weer genoeg lekkers van het land. Zo ook witte asperges. Het is iets heel simpels, maar ik kan er zo naar uitkijken: die eerste hap!

Witte asperges kopen

Normaal gesproken halen wij asperges bij de familie Buijs, hier in de buurt. Die zijn voor ons de aller aller aller lekkerste, maar deze keer maakte ik gebruik van Crisp.nl en daar kreeg ik asperges van Wiel & Paul Heger uit Limburg. En die waren ook fenomenaal goed!

Gerookte zalm

Vorig jaar ontdekten wij de heerlijke Beech smoked zalm van Boers en Boers en daar had ik met de feestdagen extra van besteld om het te kunnen invriezen. Want deze zalm verpest je voor het leven en als ik trek heb in gerookte zalm, dan wil ik eigenlijk alleen maar deze eten. Ook Franks Smokehouse in Amsterdam of de Admiraal in Noordwijk voorzien je van uitmuntende gerookte zalm.

Je snapt het al, ik ben bezig met het opbouwen van mijn recept, maar hier komt ie dan 😉

asperges met zalm culinessa 1 1024x683 - Witte asperges met zalm

Recept witte asperges met zalm

~ 4 personen
16 witte asperges
8 kleine aardappelen
4 eieren
4 EL gezouten roomboter
snufje nootmuskaat
zout en peper
4 takjes bieslook

Hoe maak je witte asperges met zalm

Breng een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.
Snijdt ongeveer 2 cm van de asperges af en schil ze.
(Bewaar de schillen als je van plan bent soep te maken)
Boen de aardappelen en was ze schoon onder de kraan.
Snijdt ze doormidden en vervolgens weer doormidden.
Kook de aardappelen gaar.
Kook ook de asperges gaar.
Verhit ondertussen in een koekenpan de boter tot die gesmolten is en
voeg een snufje nootmuskaat toe.
Kook ondertussen de eieren.
Wanneer de eieren gekookt zijn gebruik je een eisnijder om ze te hakken.
Hak ook de bieslook fijn.

witte asperges met zalm 683x1024 - Witte asperges met zalm

Variatietip:
Maak je asperges met pasta en garnalen klaar, of als een fris voorafje met grapefruit of ga voor dé Hollandse klassieker met ham en ei.

IMG 1309 819x1024 - Witte asperges met zalm
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Witte asperges met zalm

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)