Wie houdt er nou niet van chocolade?! P C I E S, dus vandaag wil ik jullie aandacht vragen voor het volgende: Fairtrade chocolade. Ook is er een leuke winactie, dus scroll gauw door als je niet kunt wachten.

Wisten jullie dat vele cacao boeren rond moeten komen van 1 dollar per dag. Dat is toch bizar weinig? Kijk daarom goed naar chocolade met een Fairtrade certificatie. Dan weet je zeker dat de kleinere cacaoboeren een eerlijke prijs voor hun chocolade hebben gehad. Zo krijgen ze de mogelijkheid om samen te investeren in de ontwikkeling van hun business en kunnen ze met dit geld ook nog eens hun kindjes naar school te sturen. Wij chocolade, zij een beter leven!

image 3 819x1024 - WIN! een pakket met Fairtrade chocolade voor de feestdagen

Help de cacao boeren en koop Fairtrade chocolade

Wat ik erg fijn vond om te zien is dat er steeds meer gecertificeerde Fairtrade chocolade te koop is en in het bijzonder voor de feestdagen is er veel Fairtrade chocolade te koop. Genoeg keuze dus om ook een klein steentje bij te dragen aan de toekomst van chocolade en de cacao boeren die elke dag ploeteren op het land. Zo geven we ze samen een betere positie en maken ook hun leven een beetje stabieler.

Recepten met Fairtrade chocolade

Heb je lekkere Fairtrade chocolade en wil je daar iets lekkers mee maken? Ik help je een handje met deze recepten:
image 4 1024x890 - WIN! een pakket met Fairtrade chocolade voor de feestdagen

Win een Fairtrade pakket vol chocolade!

Wil je ook zo een leuk Fairtrade pakket winnen met wel 20 verschillende duurzame chocoladelekkernijen, zoals een reep van Tony’s Chocolonely en Happy Chocolate van Ekoplaza. Het pakket bevat Kerstartikelen in heel veel soorten en smaken, dus voor ieder wat wils.? Laat dan hieronder een reactie achter en laat me weten hoeveel KG chocolade je denkt dat er op de foto staat!? Ik maak de winnaar bekend op 15 december zodat je ready bent voor kerst met al dit lekkers. Update 18 dec: Het goede antwoord was 3,5 kg. En een aantal van jullie waren dus heeeeel warm. De Winnaar heeft bericht ontvangen van mij! Fijne feestdagen en bedankt voor het meedoen!
 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - WIN! een pakket met Fairtrade chocolade voor de feestdagen

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter heeft dat geen invloed op mijn mening.

Meer lekkere recepten vind je hier.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.