Weer in de ban van koffie en dat bestel ik online. Nadat ik corona heb gehad heb ik denk ik 1,5 jaar geen koffie gedronken. Het smaakte me niet meer, maar na 1.5 jaar was het bloedheet en had ik gewoon zin in een ijskoffie. Dat was voor mij een positief keerpunt. Ik bestelde er een en die smaakte me goed! Zeer goed zelfs. Haleluja..my coffee mojo was back.

Ik durf het niet hardop te zeggen, maar hier thuis hebben we koffie fases. We hebben behalve een bonen apparaat, ook een percolator en een Nespresso staan. Je weet wel voor die snelle koffiemomentjes tussendoor of als er een feestje is. Ook nemen we de kleine Nespresso met liefde mee als we op vakantie gaan. De HB en zijn koffie momenten zijn heilig.

Niet gek dat we dan capsules, bonen en gemalen koffie hebben. Je zal maar net zin hebben in …en het niet in huis hebben. Dat kan niet he. Haha.

Toen ik net begon met koffie zetten heb ik best veel verschillende koffiemerken uitgeprobeerd. Van Fairtrade tot Italiaanse klassiekers, maar ook lokale branderijen. Ondertussen weet ik ook, lokaal gestookt is misschien wat duurder maar dan is dat kopje koffie wel extra bijzonder. Zorg er voor dat je goed je huiswerk doet en een goede prijs online vindt. Afwisselen tussen grotere en kleinere merken is het toverwoord. Scheelt je ook weer in je portemonnee. Iedereen blij!

Ijskoffie bonen 738x1024 - Weer in de ban van koffie - online bestellen

Tijd voor iets nieuws – Koffie online bestellen

Terwijl ik mijn skills voor latte art nog perfectioneer blijf ik vooral proeven. Ik bestel online met regelmaat de koffie capsules voor onze Nespresso, maar een volgende keer ga ik denk ik ook wat van Illy bestellen. In Italië vliegen de Illy, Lavazza, Segafredo en Pellini je om de oren; hoog tijd dus om een deze thuis uit te proberen.

Waar ik ook naar op zoek ben zijn de geweldige siropen van Monin, niet die gewone die je in de supermarkt treft, maar die specialere. Lees de “White Chocolate” of “Caramel” in een grote knijpfles. Die zijn echt fantastisch. Ooit kreeg ik die in een pakket, maar tot nu toe heb ik ze nergens gespot. Mocht ik weten waar je die scoort, dan zal ik dat in dit artikel veranderen. I looove them.

We houden hier thuis wel van een beetje afwisseling, dus soms gaat er ook een Matcha latte in. Ook daar wissel ik met name af en heb ik mijn favorieten: Crusio en Hug the tea. Die heb ik altijd in huis.

En drink je ook weleens NO COFFEE? Tot nu toe heb ik geen goede vervanger voor koffie gevonden, maar ook daar merk ik dat er steeds weer nieuwe merken op de markt komen, dus we blijven proberen. TIPS welkom.

Lekkere koffie recepten

Mijn favoriete koffie recepten zijn toch wel een espresso martini, Vietnamese ijskoffie, affogato, tiramisu, brownies met koffie voor net wat meer diepte in de smaak, maar ik leerde van Onno Kleyn dat je koffie ook kunt gebruiken in een rub voor bijvoorbeeld gegrilde kip.

Leuke koffie quotes

Dat we gek zijn op koffie is je nu vast wel duidelijk. Ik schreef eerder over hoe je het beste koffie zet volgens en barrista, deelde vol trots met jullie mn koffie corner en heb de leukste koffie quotes voor je letterboard of lightbox op een rij voor jullie gezet.

04EC8CCD A971 467A 8F73 A5B56A480B8A 1024x683 - Weer in de ban van koffie - online bestellen
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Weer in de ban van koffie - online bestellen

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je