Logeren bij Badhotel Bruin op Vlieland. Sinds de zomervakantie vraagt de mini wanneer we weer een keer in een hotel gaan slapen en nu was het eindelijk zover. We haalden haar op van school en gingen en route naar Harlingen. We parkeerden onze auto en pakten daar de boot naar Vlieland. Vlieland is namelijk autoluw, de bewoners mogen er wel met een auto rijden.

Gelukkig mochten we de bolderkar van Annelies van de leuke blog Dirks Dotter meenemen, zo eentje die je helemaal op kunt vouwen en lekker plat achter in de bak van de auto kunt leggen. Dat was een mega uitkomst, spullen en kindjes in de koffer en gaan.

image e1509528729967 768x1024 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruin

Logeren bij Badhotel Bruin
We logeerden bij Badhotel Bruin, een sfeervol Boutique hotel tevens het oudste hotel van het eiland. Vanaf de boot naar het hotel is het ongeveer 10 minuten lopen, aangezien het hotel in de gezellige Dorpstraat is gevestigd. Eenmaal aangekomen kregen we een familie kamer toegewezen. De kinderen waren helemaal enthousiast bij het zien van de kamer en hun bedjes, want zij mochten helemaal alleen boven slapen. De kleine mini zei gelijk dat hij het bed met de grootste teddybear wilde. Iedereen koos een bedje en toen besloten we nog even beneden lekker te gaan borrelen.

image 4 683x1024 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruin

Kindvriendelijk
In het hotel is een kinder speelkamer aanwezig, dus terwijl wij lekker genoten van een drankje en een hapje speelden zij gezellig samen. Net toen we besloten om een wandeling te gaan maken en lekker even uit te waaien begon het te regenen. We besloten even te wachten en toen het opgehouden was met regenen gingen we de dijk op en even wandelen. Heerlijk die frisse lucht en effe niks.

Tijdens het avondeten werd er goed voor de kids gezorgd. Zo werden ze op hun wenken bedient. Nadat zij klaar waren met eten gingen ze nog even snel terug naar de speelkamer. Ook naar bed gaan was geen straf, want ze hadden zin in hun bedje en met teddy bear.

image 3 755x1024 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruin

Lekker eten
We hebben gesmuld van alles wat badhotel bruin te bieden had. Van het borrelen in de middag tot het diner in de avond bij restaurant Bravoure en oh wat hebben de kids genoten van het ontbijt. Onze grote mini vond het zo lekker dat ze wel drie sneetjes brood at, verse jus en als toetje een lekkere meloen. Het ontbijt was werkelijk van alles voorzien; van verse sappen, broodbeleg, stokbrood, gesneden brood maar uiteraard ook lekker Fries suikerbrood. Ook van de kleine schaaltjes met verse salades zoals fillet americain en tonijnsalade zijn we fan!

Ook kun je tijdens je verblijf gebruik maken van de Wellness (die is dan wel weer kindvriendelijk om je te verzekeren van een ontspannen moment voor jezelf), maar deze was helaas dicht wegens een verbouwing dat weekend.

culinessa vlieland 5 693x1024 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruin
culinessa vlieland 8 1024x683 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruinculinessa vlieland 9 765x1024 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruin
culinessa vlieland 11 1024x683 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruin

Wij hebben genoten van Vlieland en willen, zoals de insiders zeggen, gauw terug naar “VLIE”.

Hoe kom je op Vlieland?
Wij namen de express boot van Rederij Doeksen naar Harlingen die in 45 minuten in Vlieland aankwam. Een aanrader met de kleintjes en ook nog eens lekker snel op het eiland, zeker als je er niet lang verblijft is dat wel een goede tip. We waren er namelijk maar voor 1 nachtje en dan gaat de tijd mega snel.

Aangezien we in het weekend terug gingen, konden we geen express boot nemen, maar de gewone. Ik zag er een klein beetje tegenop, maar het viel me reuze mee. Er is genoeg te doen aan boord en ook kun je er uitgebreid lunchen als je wil.

Wat kun je allemaal doen op Vlieland?
Je kunt er iig lekker uitwaaien of gaan fietsen. De snoepwinkel was een must go met de kleintjes en ook wilde de grote mini naar de Vuurtoren. Verder kun je er nog zeehonden spotten en genieten van de leuke Dorpstraat met gezellige tentjes.

culinessa vlieland 830x1024 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruin

Badhotel Bruin
http://www.badhotelbruin.nl/

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Weekendje Vlieland bij Badhotel Bruin

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter heeft dat geen invloed op mijn mening.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.