Ik heb weer een leuke tip voor jullie: een weekendje weg bij Flora Batava. Tijdens de kerstvakantie hebben we een nachtje weg met de kids geboekt. Deze keer lekker dichtbij huis, namelijk bij Flora Batava: een boutique hotel gelegen aan de Vecht. Om het wat concreter te maken, Buitenplaats Flora Batava ligt tussen Amsterdam en Utrecht.


Het hotel ligt op de plek waar ooit de historische buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis stond; direct aan de Vecht bij Breukelen. Deze buitenplaats bestaat uit drie gebouwen met 45 kamers en suites, restaurant Bloei en ook nog twee vergaderzalen. Ze worden omringd door een grote tuin met terras én theehuis

Theehuis aan het water

Ook het mooie theehuis trok m’n aandacht. Deze is in de vorm van een boot. Gelegen aan het water en so cute; looks like the perfect wedding drinks location to me. Op het moment dat wij er verbleven was het theehuis gesloten maar in april gaat het weer open. 

Door de lockdown konden we niet gebruik maken van alle faciliteiten maar dat mocht de pret niet drukken. Eten en drinken op de kamer; in ons geval de kamer naast onze kamer en heel veel niks doen. Echt even bijkomen van alle kerst drukte.

Wil je toch erop uit, dan kan dat ook, Kasteel de Haar ligt in de buurt of maak een wandeling door de Vechtstreek en als het weer het toelaat kun je ook gaan varen over de Loosdrechtse plassen. 

Restaurant Bloei- prachtige serre bij Flora Batava

Er is een prachtige serre, Restaurant Bloei, waar er normaal gesproken gegeten en gedronken wordt en ik besloot direct dat ik zeker terugkom in het voorjaar voor een high tea. De chef, Otto Genz kookt met regionale en seizoensgebonden ingrediënten.

De chef biedt een wisselend menu aan en wij mochten genieten van een heerlijk 4 gangen menu. Opvallend waren de vegetarische gerechten die er echt uitsprongen.


Gang 1: Burrata met verschillende tomaten en een toef avocado.
Gang 2: Ravioli met pompoen en cavalo nero
Gang 3: Vis met parelcouscous / Biefstuk met gegrilde groenten
Gang 4: Kokosijs met gegrilde ananas en toffee

De mini’s aten, patatjes en bitterballen maar smikkelden ook af en toe met ons mee. 


Toen tijd om lekker te chillen in de kamer. We hadden een Junior suite split level samen met de kinderen maar toch lekker onze privacy. De kamer was van alle gemakken voorzien en had een hele ruime badkamer. Kleine teleurstelling voor de mini’s die een bruisbal hadden meegenomen voor het geval ze een bad hadden, maar helaas. Toch hebben ze er flink van genoten zoals je ziet ;).


De volgende ochtend genoten we van een lekker ontbijtje en werden rond de lunch goed in de watten gelegd. Ook hier was het wederom een feestje. Zoals je kunt zien hebben we twee relaxte dagen doorgebracht en flink genoten. Voor we echt vertrokken zijn we nog even buiten gaan wandelen. Heerlijk als het mooier weer is om hier te zitten en te chillen. 

We komen zeker terug!

Flora Batava:
Rijksstraatweg 6, 3631 AC Nieuwersluis

Flora Batava 04 683x1024 - Weekendje Flora Batava
image - Weekendje Flora Batava

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.