Venlo met kids – Op nog geen twee uur rijden vanaf Utrecht zit je in het gezellige Venlo. Vandaag deel ik met jullie een leuk kids proof programma om de stad te ontdekken op eigen houtje. 

De binnenstad is goed te lopen en met wat pauzes hier en daar hebben de kids het ook goed volgehouden. Op dag 1 van ons weekend tikten we 12.000 stappen aan en deden het op dag 2 iets rustiger aan met ze. Was namelijk ook wel hun weekend, haha!

Logeren bij hotel Venlo – Van der Valk hotels kidsproof


Mam, we willen ook kunnen zwemmen en een hotelkamer met een bad. Dat laatste lukte niet, maar we sliepen bij hotel Venlo, onderdeel van de Van der Valk hotels, met zwembad. De kids hadden een eigen kamer geschakeld aan die van ons. Heel fijn! Van alle gemakken voorzien, een koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat, regendouche en ik quote de kids even: “Ik wil nog een keer terug, want dit hotel heeft een zwembad, het lekkerste ontbijt en een indoor playroom met tv, grasveldje en glijbaan.” 

“Het lekkerste ontbijt” vond ik opmerkelijk en was benieuwd waarom ze dat zeiden. “Mam, het is gewoon super fijn als je zelf kunt bepalen wat je eet. Een tweede ronde kan doen en dan weer wat anders kunt uitkiezen. Tussendoor nog even spelen en kletsen.” Er is zoveel keus. Van hartig, zoet, toetjes, broodjes, pannenkoeken, wentelteefjes, maar ook macarons, kleine pasteis de nata. Koffie, thee, jus en je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Op de kamer bij aankomst een leuke verrassing voor zowel de kids als voor ons. Bij het Van der Valk hotel voel je je direct welkom. Voor thuis namen we nog een douchegel en handzeep mee! Nog even nagenieten.

B6A68DE0 6AA4 43F2 BC9A F5BFE42AE624 1024x683 - Weekend Venlo met kids

Wat kun je doen met kids in Venlo

3599A59B 523B 403E B152 9FBEE7BAAA35 1024x683 - Weekend Venlo met kids

Vlaai maken bij Lamers banket met kinderen

Je kunt niet naar Limburg gaan en dan vlaai eten overslaan. Dat kan niet , toch? Als je nog een stapje verder wil gaan heb ik een leuke tip voor je om dat samen met een expert te doen. Jos Lamers van Lamers Banket leerde ons in een halfuur tijd de kneepjes van het-vlaai-vak. We maakten zijn favoriet, vlaai met kruisbessen en meringue. De kinderen deden heel enthousiast mee en na afloop kregen we ook de door hen gemaakte vlaai mee. Eenmaal thuis zeiden ze vol trots tegen hun oma’s: “Wil je mijn zelfgemaakte vlaai proeven, hij is de beste”. Uiteraard moesten we ook de populairste vlaai, “botter vlaai” meenemen voor thuis. Dit is een kruimelvlaai met pudding. Een echte aanrader en wat ons betreft vanaf nu de favoriet hier thuis.

6FF89418 2063 4DB6 B591 8C1CC6F9037D 683x1024 - Weekend Venlo met kids

Limburgs museum bezoeken met de familie

In het Limburgs museum maak je een ontdekkingstocht door de tijd. We namen plaats in een bioscoopzaal en middels een video opname reis je door de verschillende jaren/eeuwen heen, zie je hoe de Romeinen in Venlo kwamen en leefden. Door middel van een speurtocht en een opdrachtenboekje zijn we dit museum gaan verkennen en dat zorgde voor twee heel fanatieke kids die heel graag de eindopdracht wilden uitvoeren. Na alle opdrachtjes gedaan te hebben was dan eindelijk het moment daar. Op zoek naar het vogelhuisje! 

Zin in een break? Neem dan plaats in het museumcafé en geniet van een stukje, hoe kan het ook anders, vlaai!

Wereldpaviljoen Steyl – Jet air

Wereldpaviljoen Steyl is een initiatief op geheel vrijwillige basis die voornamelijk scholieren over de vloer krijgt. Kids kunnen dan in een oud vliegtuig een rollenspel doen en afreizen naar Nicaragua. Eenmaal “aangekomen” kun je rondkijken en beleven hoe het er aan de andere kant van de wereld uitziet. De andere bestemming is Ghana, waar ze met een VR bril ook echt kennismaken met het dorp, de kinderen, leefomstandigheden en het land. Voor mijn mini’s een mooie les om te zien hoe anderen leven en dat niet alles vanzelfsprekend is. Een echt liefdes project dat draait op giften die meer dan welkom zijn.

Ook hier kun je in het cafe een zakje chips kopen of een drankje doen om rustig alle indrukken te verwerken. Donaties zijn welkom en kunnen in een potje ter plekke of overgemaakt worden.

City Secrets Venlo, speciaal voor jong en oud

Geen zin in gedoe met afstand houden en corona perikelen, doe dan lekker het City Secrets stadsspel. Dit is een interactief stadsspel voor jong en oud! Struin door de binnenstad van Venlo en ontdek verloren verhalen.

IJsjes eten in Venlo?

Het werd ons al snel duidelijk, IJssalon Fantastico is dé favoriet van lokaal Venlo. Is het niet bij hun salon, dan vind je ze ook bij IJssalon Ut Tankstation. Bij veel horeca plekken staat hun ijs op de kaart (zo maken ze de ijskoffies bij Cafe BLVD met hun ijs), dus je snapt het al; wij moesten ook even testen! Kijk nou eens wat een beauty van een ijsje we scoorden daar. De espresso’s zijn ook goedgekeurd. Heerlijk!

Snoepwinkel Truuske

Als je Venlo met kids bezoekt dan moet je zeker ook naar Snoepwinkel Truuske. We gingen hier eigenlijk voor de kids heen, maar stiekem hebben de HB en ik ook lekker verheerlijkt staan kijken bij al het snoep uit onze jeugd. Je snapt het al, we konden het niet laten dus kochten ook wij een zakje snoep of twee. Haha! Je scoort hier een zakje snoep, losse snoep, maar kunt ook fijne kadootjes scoren in een pot of blik. 

Foodhallen MOUT in Venlo kan makkelijk met je gezin

Bij de foodhallen kun je als gezin fijn neerstrijken op het terras buiten of aan een van de tafels binnen. Met 8 verschillende food stalls is er genoeg keus dat iedereen hier aan z’n trek komt. Of je nou een pizza wil scoren, pasta wil eten of lekker wil borrelen alles kan en alles is mogelijk. Wij waren onder de indruk van de fijne bediening, het lekkere eten en de schappelijke prijzen! De mozzarella sticks, truffelpasta en churro’s krijgen wat ons betreft een ere vermelding. Wat waren die lekker zeg! 

Voor meer lekker eten in Venlo moet je zijn bij ons verslag over de MUST EATS in Venlo.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Weekend Venlo met kids

*Dit verslag maakten we in samenwerking met Venlo Partners: Venloverwelkomt.nl en Visitvenlo.nl

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.