He lieve volgers, voor wie mijn verhuis avontuur heeft gevolgd met de blogs “we gaan verhuizen“, “we hebben de sleutels“, “keuzes maken en opruimen” weet dat we nu al wat maanden uit ons appartementje zijn.

De laatste weken in het appartement stonden natuurlijk in het teken van dozen inpakken, spullen naar grof vuil brengen en overleven. Ja ik zeg het maar, het voelde echt als overleven. Ik kreeg een fixe verkoudheid te pakken maar met paracetamol erin en verstand op nul is het met de instructies van de BF gelukt. Eeuwig dankbaar dat hij gewoon altijd door knalt en mij daarin op sleeptouw neemt.

En toen, toen was het tijd om alles naar de opslag te brengen. Hier mijn tips voor als je gaat verhuizen:

Ontspullen moet je echt zoveel mogelijk proberen te doen. Je wil niet net als wij twee keer dingen in je handen hebben die je dan toch naar de kringloop / grof vuil moet brengen.

Verkoop de mooie dingen op Marktpaats. Hier verdien je dan nog wat centjes mee en je ruimt zo lekker op.

Maak een koffer per persoon waar je iig de eerste maand mee door kan. Denk hierbij aan ondergoed, je kleding, toiletartikelen, maar ook bijvoorbeeld medicatie. Geloof me het was geen pretje om te moeten zoeken en niets te vinden en dan alsnog naar de winkel om te kopen. Gebruik hiervoor van die vacuumeerzakken. Wel kwalitatieve zakken en geen goedkope oplossingen, want die werken dus niet.

Label zoveel mogelijk je dozen met daarop geschreven wat erin zit en ook waar het in het oude huis stond. Je brein gaat daar heel lekker op, omdat het jaren op die plek heeft gestaan en dus zo geprogrammeerd is in je hoofd. Dit heeft me zo goed geholpen. Uiteindelijk hebben we gewerkt met boekendozen en extra stevige verhuisdozen die ik bij de Shurgard kocht. Werkten top.

VERHUISD maar nog wel chaos

Na maanden verbouwen en wat tegenslagen met stucwerk dat niet wilde drogen was het moment eindelijk daar: de vloer kon erin, de keuken werd gemonteerd en we begonnen met de eerste spullen te verhuizen.

Nu is het zo dat de keuken nog niet af is, maar wel work in progress. Volgende week komt de keukenboer nog terug om de laatste dingen te fixen en daarna moeten we nog de keukenmuren schilderen met de sterkste afneembare verf. De BF en ik komen er niet uit wat we willen, dus is dit een goede compromis tot we e.e.a besloten hebben.

Zo langzamerhand begint het wat te worden hier, maar twee hoekjes waar ik nu al blij van wordt zijn mijn koffiecorner en mijn nieuwe kookboeken hoekje in de keuken. Oh en de trap is ook echt helemaal naar onze wens. Mooi is die he! Wanneer alles echt een beetje af is kom ik bij jullie terug met een leuke before en after update. No spang 😉

Dingen die we nog moeten doen hier zijn:

Gordijnen voor de keuken, we zitten te kijken naar duettes die passen bij onze linnen gordijnen in de woonkamer. << Wat zijn die dingen DUUR!!!!>>

Houten panelen in de hal – we willen heel graag een kapstok maken met houten panelen, maar dat is TBC.

Houten ombouw voor de vloerverwarming – een kastje met daarbovenop ruimte om een spiegel op te hangen / je sleutels te kunnen dumpen – lees nutteloze ruimte volgens de BF

Een nieuw kleed voor in de woonkamer – een rustig kleed, wat niet teveel afleid gezien het met onze gordijnen anders een beetje te druk wordt.

De master bedroom afmaken – wij hebben ervoor gekozen eerst voor de kids alles in orde te maken, dus nu is onze slaapkamer nog een bende van ellende en opslag voor onuitgepakte dozen.

De zolder opruimen en dozen uitpakken en organiseren.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - We zijn verhuisd - Tips tussen de CHAOS

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je