Dit is alweer mijn derde jaar dat Culinessa.com bestaat en ik had beloofd dat ik dit jaar af en toe ook eens wat persoonlijker zou bloggen. Dus niet per se food, maar ook een beetje achtergrond of waarom dingen zijn zoals ze zijn.

Goed, waar het ooit begon. Ik heb 8 jaar gewerkt voor de big old G aka Google. Daar was ik voornamelijk bezig met het pushen van content en met name genereren van sales voor merken. Ook was ik verantwoordelijk voor een portfolio met een mix van Media Buro’s en Performance marketing buro’s. Google Search en Youtube hoorden tot mijn harde kern en het uitbouwen van relaties was mijn ding.

Op een gegeven moment begon ik me te realiseren dat ik creatiever bezig wilde zijn. Ik wilde eerder in het proces betrokken worden, mee brainstormen over campagnes; volgens mij snappen jullie het al 😉 Dat was niet altijd mogelijk en om het simpel te houden bedacht ik dat ik een site wilde beginnen. In eerste instantie om te kunnen leren, maar ook zeker om een creatieve uitlaatklep te hebben. Ik had immers altijd content gepusht als het al klaar was, maar nooit zelf content gemaakt. Zou iemand het uberhaupt leuk vinden om te lezen wat ik schreef, kon ik wel echt mooie foto’s maken en welk onderwerp vond ik zo leuk dat ik er tig jaren over kon schrijven. 

Nou dat was zonder twijfel ETEN. Ik ben gek op eten, ik kan de hele dag over eten praten zonder er ooit verveeld van te raken. Ja, ik ben er zo een. Eten is waar het om draait, op feestjes, als we samen zijn, altijd ETEN. En dan niet gewoon eten, maar lekker eten. Alsof het mijn verjaardag is elke dag. Ooit sprak ik met de BF af (toen we gingen samenwonen) dat we elke dag lekker zouden eten. En nee, niet per se duur, maar wel lekker. Wij eten liever minder vaak een stukje vlees, maar wanneer we het eten wel een goed stukje vlees. Ik houd van mooie eerlijke producten, mooie spullen en heb liever maar een paar van iets, maar wel top, dan heel veel en zo zo.

Snap je al waar ik naartoe ga? Ik ben dus helemaal van het C U L I n a i r e en mijn naam is v a N E S S A en toen bedacht ik, ja het wordt CULINESSA. Een naam die je makkelijk onthoud en waarvan ik dacht dat iedereen hem wel zou snappen. Toch blijkt in de praktijk dat ik heel vaak uit moet leggen wat het betekent. 

Uiteraard kwam ik pas daarna erachter dat er in Duitsland een olijfolie merk bestaat en die heet Culinessa. Gelukkig heb ik er in de praktijk weinig last van.

Taraaa daarom dus C U L I N E S S A 😉

 IMG 3194bw 1024x751 - Persoonlijk: Waarom heet mijn blog Culinessa?
f
oto gemaakt door de getalenteerde Andrew Chin

*Deze post is een onderdeel van de #30dayblogchallengeNL van HareMaristeit  (zij heeft deze tag bedacht). Ik heb geen komkommer tijd, maar wilde wel een poging wagen met een aantal topics mee te doen.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Persoonlijk: Waarom heet mijn blog Culinessa?

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.