Vietnamese burger // Na alle drama posts, nu weer tijd voor comfort food. Zo, ik beschouw mezelf als een echt hamburger meisje, dus ja het is best torture het eten van al die doorbakken stukken vlees nu dat ik zwanger ben. Heel eerlijk, als ik echt een craving heb dan maakt ook dat me niet meer uit en geniet ik er net zo veel van als normaal. Oh nee wacht, ik mis wel mijn geliefde ijskoude frisdrank ernaast.

Hopelijk nog even geduld en hopen dat het straks na de bevalling allemaal voorbij is! Tenminste, als ik the Secret mag geloven. Goed visualiseren, je best doen en ernaar toe werken. Nou dat allemaal doen we dus intussen. Voor wie het interessant vindt, mijn verhaal over zwangerschapsdiabetes lees je hier.

Genoeg daarover, lets get down to burgers.

Ik maakte een tijd geleden een frisse Vietnamese salade en terwijl ik die aan het voorbereiden was vroeg ik aan de BF of hij zin had in een mini burger? We hadden namelijk eerder die dag kleine brioche broodjes gehaald bij het Vlaamsch Broodhuys en ik had net iets briljants bedacht.

Ik maakte er een voor hem en hij vond het zo lekker. Zijn exacte woorden waren: Nes je hebt m hoor, zo hoort een Aziatische burger te smaken. Het zijn de juiste smaken, perfect in balans. Ik dacht yeah!! S C O R E! Vervolgens plaatste ik hem op mijn Instagram account en ook jullie waren lyrisch enthousiast.
IMG 3947 1024x1024 - Vietnamese Burger, Culinessa style

Vandaag dus mijn versie van een Viet Burger, Culinessa style

Recept voor Vietnamese Burger, Culinessa style

Ingrediënten voor 4 burgers
4 Hamburger brioche broodjes

Groene gedeelte van 6 bosuitjes
Blaadjes van 6 takjes Koriander
4 sla blaadjes
Hamburgers
Hamburgersaus

Hamburgers
600 gr half om half gehakt
3 theelepels vissaus (je kunt ook zout gebruiken)
3/4 theelepel zwarte peper
3 theelepels suiker
4 kleine sjalotten
Witte gedeelte van 8 bosuitjes
2 kleine teentjes knoflook
Olijfolie

Hamburgersaus
4 EL Mayonnaise (ik gebruik Hellmanns Real)
1 teen knoflook
1/2 chili peper
2 EL suiker
3 EL limoensap
1 EL vissaus

Methode
Maak eerst de hamburgersaus. Vijzel de knoflook, suiker en chili peper fijn en meng dit samen met de overige ingrediënten tot je een gladde saus krijgt.
Snijd het witte gedeelte van de bosui en sjalotten fijn.

Voeg in een grote kom het gehakt samen met alle ingrediënten (behalve de olijfolie).
Meng alles goed door elkaar en maak er 4 hamburgers van.
Bestrijk de hamburgers met wat olijfolie en zet apart.
Verhit een grilpan tot deze goed heet is. Zet het vuur dan lager tot middelhoog en leg de burgers erin.
Grill de burgers ongeveer 4 minuten per kant tot het vlees medium gebakken is.
Grill de brioche broodjes op de gesneden zijde kort en beleg met een blaadje sla, de saus, hamburger, groene gedeelte van de bosui en koriander.
Lekker met nog extra saus.IMG 9013 1024x683 - Vietnamese Burger, Culinessa style

Vietnamees eten

Wij zijn dol op Vietnamese gerechten, dus als je nog meer wil maken neem dan vooral een kijkje bij de Vietnamese recepten.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Vietnamese Burger, Culinessa style

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

5/5 (1 Review)