Onze mini is 5 en behalve de leuke traktatie frietjes voor school, kreeg hij natuurlijk ook verjaardagskado’s. Hier thuis houden we van verjaardagkado’s die niet voor nog meer rommel in huis zorgen; dat betekent dat we heel goed kijken wat de kindjes nodig hebben en wat er op hun lijstje staat. Vervolgens proberen we een mix tussen scherm gerelateerd als lekker offline te geven. Ook onze familie weet dat we dit prefereren dus ook die helpen met afvinken van het lijstje.

originele kados 5 jaar 4 881x1024 - Originele verjaardagskado's  kind 5 jaar

Kleuterverjaardag, hoe vieren wij die nou?

Taart naar keuze

Met stipt op 1 staat een taart naar keuze. We bespreken uitgebreid welke taart hij wil en ook hoe die eruit moet komen te zien. Dit jaar was luidt en duidelijk LUIGI’s Mansion en een chocolade taart van binnen. De beste cake maker @the_fake_asian maakte die perfect voor hem.

Favoriete gerechten gedurende de hele dag

Wie jarig is mag zeggen wat we eten die dag. Dat is dus ontbijt, lunch, 10 uurtje en avondeten. Heel leuk om te zien ook dat behalve een uitgebreid ontbijtje met pannenkoeken, de mini ook zin had in een “borrelplankje” als 10 uurtje. Dat werd dus een kaasje, wat crackertjes, zijn favo worstje en wat tomaatjes en komkommer.

originele kados 5 jaar 3 683x1024 - Originele verjaardagskado's  kind 5 jaar

Originele verjaardagskado’s voor een kindje 5 jaar hoeft niet heel ingewikkeld

originele kados 5 jaar 951x1024 - Originele verjaardagskado's  kind 5 jaar

Spelletjes voor de Nintendo DS

Goed onze kindjes zijn obsessed met hun Nintendo DS en het allerliefste willen ze allebei een. Dat ging ons te ver, maar op het lijstje stond: Luigi’s mansion 3. Dit is een spelletje waar hij geesten op kan zuigen met een stofzuiger en een echt “Mario” spelletje. Hij kan met wat hulp van zijn zus en papa aardig overweg met het spel.

Een ander spel wat echt top is en perfect voor zijn leeftijd is het spelletje: Gigantosaurus.

Een draadloze hoofdtelefoon

Deze hoofdtelefoons van POGS zijn echt ge-wel-dig. Ze zijn speciaal gemaakt voor kindjes, dus behalve de begrenzing voor volume, zijn ze ook nog eens draadloos en kun je ze koppelen aan elkaar. We like!

Zijn eigen Kiddizoom Camera van Vtech

Als mama vaak foto’s maakt dan is het natuurlijk geen verrassing dat de mini’s ook mee willen doen, dus hoog op het verlanglijstje stond deze toffe Kiddizoom camera van Vtech. Al heel snel ontdekte hij de spelletjes op de camera en was hij er uren mee zoet. Ook ontdekten we de te leuke functies waar je allemaal toffe foto’s en filmpjes mee kan maken. Echt een groot succes.

Kindvriendelijke dvd’s

Zowel Sonic de film als dr Doolittle zijn erg leuke films die goed passen bij zijn leeftijd. Bij een filmpje kijken hier thuis hoort ook een grote bak met popcorn. Nu weet ik niet of hij

Toffe sneakers

Het allerliefst had de mini de echte Sonic gympen gehad, maar helaas pindakaas waren die uitverkocht. Wel scoorden we toffe PUMA RX5 gympies in de Sonic kleuren en daar was hij heel blij mee.

Duurzaam & avontuurlijk strandspeelgoed

Van het toffe merk Zsilt hebben ze dus duurzaam & avontuurlijk strandspeelgoed. Het ontwerp is zo tof en de kleurtjes helemaal van deze tijd. Dit strandspeelgoed mag overal in huis shinen, zo leuk vind ik het. Aangezien hij in de zomer jarig is vonden we dit dus echt een tof kadootje voor wanneer we weer lekker naar het strand gaan.

originele kados 5 jaar 2 1024x734 - Originele verjaardagskado's  kind 5 jaar
originele kados 5 jaar 6 1024x671 - Originele verjaardagskado's  kind 5 jaar

Dierenencyclopedie van Albatros tot Zebra

Niet alleen is dit een heel mooi boek qua illustraties, mijn mini leert er ook echt wat van. We hebben een ritueeltje waarbij hij iedere avond voor het slapengaan een bladzijde uit kiest en vervolgens lees ik of de grote mini hem voor. Meestal heeft hij bewust een pagina uitgekozen en wil hij daarna ook nog eea vertellen / vragen. Levert dus behalve qt time ook leuke gesprekken met je mini’s.

Een zonnebril van izi Pizi

Ze hebben super toffe brillen, voor allerlei leeftijden, maar dit jaar bestaan ze 10 jaar. Hoe tof zijn deze kleurtjes.

originele kados 5 jaar 5 949x1024 - Originele verjaardagskado's  kind 5 jaar

Snoepjes

Ze verkopen bij de Jamin hele leuke thema snoepjes, zoals Pizza snoep of sushi snoep. Een heel avontuur om te kiezen welk snoepje er nou weer gegeten gaat worden.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Originele verjaardagskado's  kind 5 jaar

Ook iets lekkers maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.