Deze vegan krokante kip tortilla’s wil je echt maken, geloof me! Haha..grapje. Ik snap zelf ook wel dat je er zin in had anders was je hier niet. Ik deelde deze op mijn insta en ze waren zo een hit dat ik heb besloten ze hier ook met jullie te delen. Het is tenslotte de week zonder vlees, dus why not 😉

Hier thuis eten we eigenlijk steeds minder vlees, mede dankzij de grote mini. Tegenwoordig noemt ze zichzelf flexitariër en stelt met regelmaat vragen en is op zoek naar lekkere vegetarische alternatieven. Ik deed een oproepje op IG en kreeg zoveel input van jullie dat we er mee aan de slag zijn gegaan. Ze was een beetje sceptisch, maar toen ik zei dat vriendin S ze wel lekker vond wilde ze deze wel proberen.

Dat resulteerde in dit recept, wat gelijk een favo werd: de krokante kip tortilla’s. Het fijne hieraan is dat je eigenlijk de tortilla kan vullen met wat je lekker vindt. Op tafel allerlei kommetjes met ingrediënten en iedereen zelf aan de slag. Win-win voor mama.

Deze kipschnitzels lenen zich overigens ook voor een Japanse klassieker: curry met aardappeltjes, wortelen en rijst. Echt smullen!

Krokante kip tortilla – Krokante kip wrap

Recept vegan krokante kip tortilla’s

Ingredienten
~ 4 personen

4 Vivera krokante kipschnitzels (2 pakjes)
4 grote tortilla’s of 8 kleintjes, wij zijn gek op die van Tortilleria Taiyari
100 gr ijsbergsla
blikje maiskorrels
2 rode uien (ik ging voor zoetzuur)
2 tomaten
Vegan mayonaise
1 citroen
1 teen verse knoflook
cayennepeper
nacho’s
Optioneel: Guacamole

Zo maak je krokante kip tortilla’s – krokante kip wraps

Meng 8 eetlepels mayonaise met een geperst knoflookteentje, wat citroensap en een halve theelepel cayennepeper.
Snij de ijsbergsla fijn, de rode uien in ringen en de tomaten in dunne plakken.
Bak de kipschnitzel 4 minuten per kant op middelhoog vuur mooi bruin en snij deze daarna in reepjes.
Verwarm de tortilla’s zoals vermeld op de verpakking.
Vul de tortilla’s met de sla, wat van de pittige mayonaise en de andere ingrediënten daarboven op.
Eindig met een handje nacho’s en de mayonaise.
Ik serveer er dus ook lekkere guacamole naast.

Nog meer inspiratie om meer vega of vegan recepten maken? De vegetarische Mexicaanse burrito’s zijn niet voor niets zo populair. Misschien wil je die ook maken en anders genoeg keuze bij de vegetarische recepten en vegan recepten.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Vegan krokante kip tortilla's

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)