Deze zomer brengen wij door met vakantie in eigen land. Hoe dat zo gekomen is? Tsja, long story short: de chaos op Schiphol, torenhoge ticketprijzen en twijfelen wat wel en niet te doen zorgden ervoor dat we toen we eenmaal een knoop hadden doorgehakt niks konden vinden. ECHT niks. We konden eigenlijk maar 10 dagen weg ivm werk en projecten die lopen dus dat was uitdaging nummer 1. Spanje voor zo een afstand is de periode net te kort. Italië op het randje en Frankrijk goed te doen.

Ik struinde ze allemaal af, de bekende boekingssites, glampings, campings en noem maar op. ALLES zit vol. Nederland heeft besloten na 2 jaar thuis en vakantie in eigen land te hebben gevierd dat ze op vakantie naar het buitenland willen. Realiteit is dus wel: 6 weken met de kids doorbrengen thuis. Dus dan moet je creatief zijn, toch! Haha!

Om de vakantie goed af te trappen besloot ik de kids te verassen. Ik had gezegd dat ik ze vrijdag uit school zou ophalen en dat we dan gezellig naar een hotel zouden gaan. De sfeer zat er goed in en ze waren niet te stoppen toen ik vertelde dat we ook konden zwemmen tijdens ons verblijf.

Hotel Blooming Bergen

We gingen dus naar Blooming in Bergen. Dichtbij Bergen aan zee.

Dit duurzame hotel bevindt zich op een landgoed, midden in een oase van rust omringt door bomen. You made it! Wanneer je in je hotelkamer uit het raam kijkt, zie je dansende takken en hoor je de wind. Ik heb in de ochtend wel 10 minuten op bed gelegen en gekeken naar dit tafereel. Instant ZENness gegarandeerd.

Om ons nachtje weg te vieren begonnen we met een gezellige borrel buiten op het terras. Het is ideaal zomerweer, wat een geluk. We bestelden wat bittergarnituur, drankjes voor de kids, een mocktail voor mij en een biertje van de tap voor de HB. Proost!

Doel van de mini’s was zo vaak en zo lang mogelijk in het zwembad doorbrengen, dus moest er snel gegeten worden om vervolgens lekker te zwemmen. Genoten hebben ze en vervolgens zou je denken dat ze wel klaar waren met badderen, maar niks was minder waar. Op de kamer gingen ze ook nog eens uitgebreid in bad. I guess this is what they call: The good life!

Ikzelf ben meer van het douchen en de regendouche op de kamer was fan-tas-tisch. Sterker nog, ik zou deze thuis willen. Avond eten en ontbijten deden we in het restaurant dat bij het Hotel zit. Lekker makkelijk.

Goed om te weten: je kunt hier ook een massage boeken of jezelf onder dompelen in de spa. Ik zeg doen!

Nog meer doen in Bergen, Bergen aan zee

Wij hebben eigenlijk het terrein niet verlaten, maar wil je Bergen ontdekken dan kan dat zeker. Nog geen 2km verder en je bevind je in het centrum van Bergen. Strandpaviljoen Blooming beach, dat ook hoort bij dit hotel bevindt zich op 6 km hier vandaan. Stap op een fiets, die je kunt huren bij de receptie en geniet van de natuur om je heen.

Aan Bergen niet genoeg, Alkmaar met de beroemde kaasmarkt bevindt zich op geen 15 minuten met de auto.

Deze tips (ik kreeg ze van een Bergen kenner) waar je kunt eten wil je misschien ook opslaan voor je tripje Bergen, Bergen aan zee en omgeving:

De ware Jacob of Huis met de pilaren (de boeuf Stroganoff is hier waanzinnig), Onder de Linde en Bergen Binnen (Op Loopafstand van Blooming) zjin allemaal restaurants waar je lekker kunt eten. In Bergen aan Zee is paviljoen Noord gezellig. In Schoorl kan je ook naar de Bokkensprong bij het klimduin.

Andere leuke dingen doen in Nederland deze zomer:

Onder onze travel avonturen genoeg leuke trips tips. Mocht je willen glampen en even onthaasten van de hectiek van de stad, Vrijhaven Zwier verwelkomt je met open armen.

Touren met een VW busje kan ook een avontuur zijn of een weekendje bij camping de Lievelinge met zweefmolen is absoluut een aanrader.

Buitengoed de Gaard met hot tubs en geitjes is hier ook favoriet, maar wil je toch meer in Italiaanse sferen verkeren, dan is het Papillon Country resort in Denekamp misschien meer je ding.

Wat ga jij doen deze zomer? Waar ga je heen? Blijf je in Nederland, deel dan jouw vakantie in eigen land tip met ons. Zo inspireren wij elkaar weer.

Hotel Blooming Bergen
Duinweg 5 Bergen

0C0E2A91 854F 4ACA 9949 75DA977073BF 683x1024 - Zomer 2022 - vakantie in eigen land en een nachtje Blooming hotel in Bergen

* Dit artikel betreft een uitnodiging, maar je leest hier wel mijn eerlijke mening.
Een deel hebben we zelf betaald en een deel hebben we gekregen.