Vaderdag kadotips

vaderdag kadotips

Whaaa..het is serieus alweer vaderdag aankomend weekend en ik heb werkelijk GEEEEEN idee wat ik de BF kan geven. Toch wil ik een poging om wat vaderdag tips op een rijtje te zetten voor jullie.

De BF is de afgelopen tijd extreem geobsedeerd door BBQs en dan vooral van die hele grote outdoor units. Je weet wel, van Weber. 

Vorig jaar kocht ik bij de Foodtruck van de Sateman een heus sate bbqtje, zo een kleintje die je makkelijk op tafel kunt gebruiken en zo de perfecte sates kunt roosteren. Maar uiteraard is dat niet genoeg voor meneer, dus misschien is het de bedoeling dat ik mijn vaderdag kadootjes binnen dit thema houd. En de bbq, die moet hij zelf kopen.

Welke vaderdag tips lijken mij dan perfect als kadootje?
vaderdag kadotips

Het kookboek van Smokey Goodness 
Het boek ziet er supergaaf uit en is naar mijn mening een mooie aanwinst voor iemand die meer wil doen met BBQen. Recepten die ik wil maken zijn:
– De Beer Can Chicken
– De Pulled Pork

– De Spareribs
– de Bacon balletjes

Het Ultieme BBQ kookboek, Kosmos Uitgeverijen, Euro 24.99
Te koop via o.a. Fonq.nl

Een vacumeer apparaat
De BF en ik hebben het er al heel lang over. Als je een stukje vlees nou toch zou kunnen marineren en daarna vacumeren dan kunnen de smaken beter intrekken. Ook kun je je eten langer vers houden. Dus in het kader van de perfecte BBQ, hoort daar ook zo een apparaat bij. Ik ben gegaan voor de vacumeermachine van SOLIS, te bestellen bij FONQ. Uiteraard hebben ze nog veel meer keuze!
vacumeer apparaat solic

Een mooi stukje vlees
Bij al dit moois hoort natuurlijk wel een mooi stukje vlees. Bij Directly from of de Lindenhoff kun je een heel mooi stukje vlees laten bezorgen. Ik ben gegaan voor een Wagyu Beef die hopelijk op onze tong smelt. Ook kun je bij Marqt de heerlijke worsten halen van Brandt en Levie en bij de Albert Heijn de worsten van Butch en Dutch.
wagyu beef directly from

Een drankje erbij
Bij een bbq hoort natuurlijk wel een drankje of twee. Cocktailtjes met Vodka en lekkere biertjes. Ik wil dan niet zomaar een biertje geven, nee ik wil gaan voor net wat specialers. De biertjes uit de Hopper Bier Box vind ik er gaaf uitzien en deze biertjes zijn ook nog eens erg lekker.

Ik kon het niet laten en moet hem deze special edition van KettleOne geven. Gaaf is die he? Speciaal in het kader van het 325 jarig bestaan van de NOLET distillery.
kettle one limited

Zeep van Brandt en Levie
Na al dat harde werken is een lekker stukje zeep om te douchen wel op zn plaats. Brandt en Levie maakt heerlijke zeepjes (van varkensvet, ja echt! en nee daar ruik je niks van). Ik kon het niet laten en ga de BF verrassen met zo’n mooi stukje.

Black Rebel Coffee
Gave verpakking, waanzinnige koffie van Black Rebel Coffee. Ik vond het een leuk kadootje voor mijn coffeelover. Benieuwd hoe hij het gaat vinden. Uiteraard koos ik voor de Geisha!

Wil je zelf de keuken induiken, dan zou ik zeker een kijkje nemen bij mijn recepten. In plaats van bovengenoemde vaderdag tips, kun je natuurlijk ook heerlijk V L E E S gaan eten buiten de deur:

Ter Marsch & Co 4
LoetjeHier gaat het om lekker een biefstukje eten en vervolgens de rijke botersaus dippen

Ter Marsch en CoVoor een burgertje is dit wel een topplek om te eten. Niet voor niets de beste burger van het land!
CEO Baas van het vlees – Cote de Boeuf, Entrecote en Ossenhaas. Meer woorden zijn niet nodig!
Cannibale Royale – Vlees, vlees en nog meer vlees in een gezellige setting.
RED – Wil je niet alleen vlees, maar ook een stukje vis, dan is dit een perfecte plek.
Taiko – Zin in Wagyu, maar dan next level, boek dan een tafeltje in het Conservatorium hotel.

culinessa signature posts new

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)