Mocht je je afvragen waarom het zo ontzettend lang duurt voor ik weer wat post, nou dat komt omdat we gezellig met de hele familie op Curacao zitten. Ik ga weer eens langs al mijn Curacao pareltjes en ben heel hard aan het ontdekken wat voor leuks het eiland nu weer te bieden heeft.

Het eiland, dat deel uitmaakt van de Nederlandse Antillen, is voor ons zo fijn en ik vind het een perfecte familie vakantie. Ook is de mini mega fan. Vakantie staat voor haar gelijk aan Curacao. Ook zit er een Albert Heijn en kan je er dus voor de kleintjes alles van thuis scoren. Er zijn genoeg kindvriendelijke strandjes en bij de meeste hotels zit er ook nog een zwembad. Het feit dat je overal Nederlands kunt spreken is ook een voordeel. Oh ja en je kan er uiteraard heeeeeeeerlijk eten.

Om jullie alvast een beetje te laten meegenieten, deel ik hier wat leuke vakantie kiekjes!

Dit is ons uitzicht vanaf het huis. Heel fijn dat er een zwembadje bij zit, maar smorgens wakker worden en dan rustig je thee of koffie drinken met dit uitzicht is toch wel heel bijzonder. Ik heb al tig foto’s gemaakt en moet nog even een filmpje voor mezelf opnemen. Gewoon omdat ik dit niet mag vergeten. Ik word er instantly zen van!
image18 - V is voor Vakantie op Curacao

We kregen een warm welkom van mijn allerliefste tante. Die maakte voor ons haar beruchte tomatensoep met mais en vlees. Ik moet proberen het receptje te scoren. Uiteraard deel ik die dan ook gelijk met jullie 😉
image19 - V is voor Vakantie op Curacao
Tropische ontbijtjes zijn de lekkerste. Alhoewel ik in Nederland altijd probeer om biologische avocado’s te kopen, smaken de avocado’s die we hier kopen toch echt heel anders. Ten eerste zijn ze een stuk groter, veel romiger en rijk van smaak. Papaya is een favorietje van mij, al bijna mijn hele leven. Niet iedereen kan de smaak waarderen, maar voor mij betekent het gelijk “thuis” zijn.

image25 - V is voor Vakantie op Curacao
Borrelen doen we hier genoeg. Lekker hangen aan het zwembad en dan gaat dat biertje er goed in. Heel gek, maar in Nederland drink ik amper een biertje en hier gaat het er zonder problemen in. Heerlijk met een citroentje..Amstel sure makes your day bright 😉

image21 - V is voor Vakantie op Curacao

En ook de bekende snacks gaan er goed in. We scoorden “pastechis” met kaas en “empanadas” met vlees. Oh en we bestelden er genoeg om de volgende ochtend mee te kunnen ontbijten. Dushi yiu.
image20 - V is voor Vakantie op Curacao

Een rondje Marshe Bieu kon niet ontbreken. Deze keer aten we bij niemand minder dan “Zus”. Allemaal hadden we zin in een gebakken visje en hier op Curacao kan je erg lekker Piska Kora eten. Dit is een red snapper die helemaal krokant wordt gebakken en geserveerd met of rijst of polenta of aardappelpuree. Heerlijk! Ik zal heel gauw in Nederland met jullie het receptje delen. Ik ga ondertussen goed broeden op de saus.
image23 - V is voor Vakantie op Curacao

We gaan vandaag richting Westpunt, kijken of we Flamingos kunnen spotten en of Dokterstuin nog net zulke lekker Galina Stoba (gestoofde kip) heeft. Even een plons in het water bij het mooie Porto Marie en dan weer richting huis.

Morgen heb ik een afspraakje met Helmi Smeulders van het net uitgebrachte Caribische kookboek: Modern Caribbean Flavors. Heel veel zin om de “Lion Fish” waar ze het over had klaar te maken.

Maandag gaan we met de mini naar Sea Aquarium. Wij gingen al een keertje zwemmen met de dolfijnen en dat was zo bijzonder dat het ons te gek leek als de mini dat ook kan ervaren. Ze vindt het maar niks, dus houden we het bij een korte ontmoeting in plaats van een uur het water in.