Je eigen trouwkaart maken, ja je leest het goed ja! Dat deden wij dus toen we hals over kop besloten toch te trouwen dit jaar. Wat zal ik zeggen…het heeft zo z’n voor en nadelen dat hals over kop trouwen.

Eerst een save the date voor het trouwen

We stuurden iedereen een save the date to save the date. Haha, zonder grap. Direct zekerheid hadden we niet. Eerst moesten we van de gemeente horen dat de datum die we hadden aangevraagd beschikbaar was. Toen een locatie vinden. Dat werd in ons geval The Lobby Fizeau. Daar kun je namelijk een aparte ruimte huren. En guess what..beiden waren gewoon nog beschikbaar. DUS we locked that date: 22-04.

De trouwkaart laten ontwerpen of zelf ontwerpen

Ik ben altijd verliefd geweest op de ontwerpen van Nina Nijland, dus zij was de eerste die ik benaderde toen ik wist dat we gingen trouwen. Ze maakt zulke mooie dingen, maar omdat we enigzins last minute waren en de Corona maatregelen grotendeels bepaalden hoe wij getrouwd zijn, besloten we Nina in te zetten voor wanneer we een groter feest gaan geven in de toekomst.

Maar goed, toch wilden wij, al ging het alleen om ons gezin en minder dan 10 kaarten, iedereen een persoonlijke uitnodiging sturen. We struinden een en ander online af, stoften onze eigen bewaarde trouwcollectie aan kaarten af (letterlijk elk huwelijk waar ik samen met de HB geweest ben had ik bewaard <<insert hoarder>>) en al snel kwam ik erachter dat je misschien ook zelf je kaart kan ontwerpen. ONLINE bedoel ik dan.

Zelf je trouwkaart ontwerpen – online

Behalve de trouwkaarten moesten we natuurlijk ook een save the date kaart opmaken. Je kunt of helemaal zelf je kaart ontwerpen en dat vervolgens door een grafisch ontwerper laten tekenen volgens je wensen OF je gaat dus zelf aan de slag. Behalve Etsy, zijn er dus ook andere sites die dit faciliteren. Je kunt dan je trouwkaarten ontwerpen met behulp van sjablonen, thema’s of toch een en ander customizen. SUPER handig en het scheelde ook echt in de kosten. OK das misschien niet helemaal waar, want we hebben er meerdere avonden uren besteed om het perfecte kaartje en de juiste teksten op te maken in een design waar we blij van werden.

Wat ik leuk vind is dat je eigenlijk meteen ook cadeautjes kunt bestellen in dezelfde look en feel, naamkaartjes, maar ook dus de bedankkaarten en decoratie. Ook faciliteren ze het drukwerk en keur je eerst een proefdruk goed!

Onze trouwkaart, is het geen plaatje?

Al met al was het super om zelf een kaart te ontwerpen en de HB en ik hebben hier heel veel plezier van gehad. Trouwen is ZO leuk en ik zou het iedereen van harte aanbevelen. Grappig genoeg had ik me van tevoren niet zo heel veel voorgesteld van dit alles en achteraf denk ik. Hoe bijzonder was deze dag en de hele aanloop er naartoe was al een feestje. We begonnen met mijn verzoek voor een touch of gold en wilden geen zoetsappige kaart. Nu ben ik benieuwd hoe jullie het vinden? We trokken het design ook door naar ons welkomstbord en de menukaart voor het avondeten.

Foto’s van Denise Pronk en mijzelf

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Trouwen: je eigen trouwkaart maken

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.