Ik had laatst een Origins verwendagje en deel nu met jullie mijn verhaal! Ik ben al een tijdje thuis door mn hersenschudding en echt prikkels opzoeken is niet mijn favo bezigheid op dit moment. We zijn in de survival modus en ik vergeet om af en toe mezelf te verwennen en gewoon te genieten. Tot ik vorige week op stond en dacht, omg ik heb al zo lang niet mijn nagels gelakt en toen dacht ik tijd om weer mijn wenkbrauwen wat tlc te geven en toen heb ik er een hele pamperdag van gemaakt.

Origins

Het cosmeticamerk Origins is in 1990 opgericht door Leonard Lauder, de zoon van Estée Lauder. Origins is het natuurlijke zusje van Estee Lauder, omdat alle producten bestaan uit natuurlijke, biologische gecertificeerde ingrediënten en 100% natuurlijke etherische oliën. YESS me likey en daarom deel ik nu vandaag hier met jullie mijn verhaal. De producten die ik heb getest bevatten namelijk paddestoelen, dus als foodie was ik gelijk getriggerd (ook moest ik gelijk denken aan lekkere wilde paddestoelen met pasta, of een soepje of lekker weer een macaroni met groenten). Ik heb namelijk een ontzettend gevoelige huid en al een tijdje wat problemen met mn huid. Ik denk dat mijn huid weer aan het veranderen is, dus zit ik nu echt in een overgangsfase waar ik niet blij van word.

origins culinessa 2 914x1024 - Treat yourself met Origins - Mushroom edition

Mijn huid

Voor het eerst in mn leven heb ik last van puistjes en rode vlekken in mn gezicht. Soms sta ik op en dan denk ik hoe kan dit nu weer, mijn huid was altijd vrij rustig en geen dramatische situaties. Nu heb ik ook ontdekt dat mn porien wat meer zichtbaar zijn rondom mijn wangen, dus tijd om in te grijpen. Misschien komt het door mijn leeftijd, of misschien wel door stress, I don’t know.

Dus slik ik nu al een tijdje collageen, visolie en multi vitaminen. Aangezien ik dus een nogal gevoelige huid heb ben ik altijd op zoek naar natuurlijke huidverzorging. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat op een wat langere termijn.

Goed, wat heb ik precies gedaan?

Ik heb dus van een pampermoment een hele pamperochtend gemaakt. Ik zette een lekker kopje kruidenthee en ging aan de slag. Ik begon met de Mega mushroom skin relief masker van Origins by dr Weil en heb daarna mn gezicht ingesmeerd met de Tinted Moisturizer. Jongens jongens, wat een resultaat, al zeg ik het zelf.

Het resultaat van de Origins producten?
De producten voelen heel lekker in de hand en ruiken heerlijk. Eigenlijk rook ik helemaal geen “mushrooms” maar een lekkere frisse geur die niet heel overheersend is. Het masker reinigt mijn huid op milde wijze en laat een beetje een olie achtig laagje achter, dus eigenlijk heb je geen verzorging meer nodig had ik het idee. Maar ik ging nog even een stapje verder en maakte het af met de…Ginzing SPF40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer

Ik heb het idee dat het ook echt zuinig is in gebruik, dus kun je lekker lang met de producten doen. Een volgende keer gebruik ik een kwastje, kijken of ik dan nog minder van het product kan gebruiken en zo nog langer plezier van dit masker kan hebben.

Deze foto nam ik uit enthousiasme, omdat ik het niet voor mezelf kon houden. #nofilter #nonothing Kijk mijn huid nou?
IMG 4777 - Treat yourself met Origins - Mushroom edition

Wat zijn jullie favoriete pamper rituelen? Let me know, I could use some!

Het masker is verkrijgbaar via Douglas (en Douglas.nl) en kost € 32,14 / 150 ml en de tinted moisturizer kost € 32,31 / 50 ml.

origins culinessa 1024x683 - Treat yourself met Origins - Mushroom edition

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Treat yourself met Origins - Mushroom edition

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.