Gelukkig nieuw jaar allemaal! Welkom 2016, maar voor we verder gaan toch even een terugblik op Culinessa en de top 10 meest gelezen recepten van Culinessa (kun je niet wachten, scroll dan snel even door). Zo dat was me het jaartje wel! 2015 begon heel spannend voor mij, want ik was zwanger van mini nr 2. In de maand januari zouden we dan eindelijk de eerste afspraak hebben bij de gyneacoloog en hopelijk ook even kijken naar de nieuwe mini. Dat was heel speciaal. Vervolgens kregen we wat minder fijn nieuws over mijn mama die nu probeert haar hoofd boven water te houden en positief te blijven. Soms is dat wat minder makkelijk dan anders, maar ze is er en we genieten nog elke dag van elkaar. Of dat nu bij elkaar is of via de digitale mogelijkheden zoals Facetime en Whatsapp. Ik schreef er toen een wat meer symbolisch stukje over omdat het gewoon te vers was en ik het nog niet kon delen.
IMG 2108 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016
Citroenlimonade

Ondertussen was ik al een aantal maanden zwanger toen we ontdekten dat ik zwangerschapsdiabetes had. Dat zorgde ervoor dat ik op een hele creatieve manier om ging met eten. Ik ben en blijf natuurlijk een foodie, dus dook ik er met mijn volle “enthousiasme” in en gelukkig ben ik er inmiddels vanaf. Ik schreef daar uiteraard wat over en er komt er nog een laatse post aan die gaat over bewegen tijdens je zwangerschap. Voor wie het interessant vindt, de stukjes vind je hier:
Gezond snacken als je zwanger bent
Zwangerschapsdiabetes
Wat mag je eten als je zwangerschapsdiabetes hebt
Bewegen tijdens je zwangerschap (heel gauw online)
Wat eet je tijdens de bevalling

Een aantal hoogtepunten voor mij dit jaar waren, ondanks dat het persoonlijk best pittig was, er toch een boel:
– Genoemd worden met mijn frambozen smoothie op de site van de FeedFeed (wat een mega compliment)
– Een interview met dagblad de Metro. Ik maakte voor hen een frisse Vietnamese salade.
– Ontdekken dat meal preppen ook echt je leven makkelijker maakt.
– Verschijning met mijn burger in het Hellmanns burger book.

– Eten bij restaurant Taiko in Amsterdam en verwend worden door Schilo van Coevoorden.
– Het ontwikkelen van een kerstmenu voor Lee Kum Kee.
IMG 3955 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016
frisse Vietnamese salade

In middels is de nieuwe mini geboren en zijn we met zn 4tjes hier thuis. Best een hele grote impact, maar ik probeer toch nog te blijven bloggen. Ik vind dat gewoon veels te leuk en zou niet kunnen bedenken dat ik dat niet meer deed. Ik ging steeds meer met mijn spiegelreflex fotograferen en ik heb nog zoveel leuke recepten/tips/ideetjes die ik met jullie moet delen. Het leek me dan ook leuk om met jullie te delen welke recepten in de top 10 stonden in 2015. Kun je niet wachten, scroll dan gauw door om erachter te komen wat het populairste recept was dit jaar. Ik verbaas me nog steeds overigens dat ik van tevoren niet kan inschatten wanneer jullie een recept nou een topper vinden, dus gaan we gewoon verder met bloggen over culinaire dingen waar ik blij van word en hopelijk jullie dus ook.

Wat was jullie favo recept op Culinessa in het afgelopen jaar? Ik ben heel benieuwd of hij tussen de top 10 staat!

10:  Kipsate met een zoetzure komkommersalade
Leuk om te zien dat men toch durft om een echte sate op tafel te zetten en dan met de heerlijke zoetzure komkommer ernaast te serveren of het nu zomer of winter is.
IMG 8053 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

9: 5 spices chicken wings van Ken Hom
Dit is ook n persoonlijke favoriet hier thuis en zo simpel om te maken. Kijk dus snel naar het recept en
pimp je nasi net zoals ik heel vaak doe.
IMG 2815 e1393752433602 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

8: Awa di lamunchi
Leuk om te zien dat dit drankje dat ik al mijn hele leven lang drink bij jullie ook zo populair is.
Het is echt heerlijk in de zomerse maanden en je kan zelf doseren hoeveel suiker je erbij doet, dus goed “ligt” te drinken.
IMG 1709 e1408198886470 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

7: Japanse Cheese cake met 3 ingredienten
Dit is een recept met een emotionele herinnering. Ik ging voor het eerst weer iets voor mezelf doen sinds de nieuwe mini was geboren en kon mijn kraambezoek daarmee verwennen. Met maar 3 ingredienten is die ook zo bij je op tafel. Blij dat jullie ook iets zoets kunnen waarderen hier.
IMG 8260 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

6: Mijn gouden gehaktbal
Wij houden allemaal wel van een lekkere gehaktbal, of dat nu op je broodje is of in een stamppotje of op dampende rijst die net gekookt is. Deze gehaktbal is het resultaat van Surinaamse en Nederlandse invloeden. Snel kijken dus hoe je het maakt!

IMG 9308 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

5: Tartelettes
Heel leuk om te zien dat jullie ook gek zijn op mijn niet zo vaak voorkomende bak avonturen. Deze tartelettes daarentegen zijn ook heel speciaal en ik maak ze voor allerlei verschillende gelegenheden. Voor een verjaardag maak je er iemand heel blij mee..allemaal taartjes wie wordt daar nou niet blij van?

IMG 5211 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

4: Mijn winnende brandt en levie Haute dog
Ik bezocht de Fat dog alweer vorig jaar en toen ik een oproepje zag van de Delicious magazine om een 
hot dog combinatie te bedenken met de worsten van Brandt en Levie kon ik het niet laten en maakte deze Haute Dogs. Op zn Culinessa’s dus met een vleugje Aziatisch.
IMG 1508 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

3: Goddelijke pastasaus met Venkel
Mijn mini is niet gek op vlees of vis, eigenlijk is het een kleine vegetarier. Er zijn een paar gerechten met vlees die ze gelukkig wel kan waarderen en dat is deze pasta. Bij ons staat hij dus geregeld op tafel en bij jullie dus ook. Hij wordt behoorlijk vaak bezocht en aan het aantal minuten dat jullie dit recept bekijken kan ik zien dat hij ook vaak gemaakt wordt! Leuk..en al zeg ik het zelf hij is en blijft heerlijk!

IMG 1178 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

2: Chinese witte Nasi
Dit gerechtje is voor mij thuiskomen en jullie zijn er denk ik net zo gek op. Hij is er een die altijd bij ons op tafel staat op 1 januari, want dan verwend mijn mama ons met een tafel vol Chinese lekkernij. Ik leer je in een aantal stappen met wat cheats om hem zelf op tafel te zetten en geloof me, je krijgt er geen spijt van. Smullen geblazen met deze Chinese witte nasi.

IMG 2550 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

1: Tagliata di Manzo
En dan nu het meest populaire recept in 2015! Tromgeroffel…..een Tagliata di Manzo oftewel gegrilde biefstuk met rucola en parmezaan. Heel grappig is dat ik elke dag wel lezers heb die dit recept dus bekijken. Soms denk ik dat ik stiekem ergens op een forum sta, want zo vaak is dit gerecht niet in de media dat er massaal naar gezocht wordt. Het kan natuurlijk ook dat het misschien toch een stuk populairder is dan ik denk. Een lekkere lichte maaltijd voor in de zomer, maar volgens jullie dus het hele jaar. Het recept voor vind je hier.
IMG 8043 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

Een mooi, gezond en smakelijk 2016 toegewenst!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Top 10 recepten van 2015 en hallo 2016

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)