In mijn vorige post vertelde ik jullie dat ik bij de cocktail tuesday van Admiraliteit Bar & Kitchen ben geweest voor een uitgebreide uitleg over hun bar en de geweldige coktails die er op het menu staan. Wil je lezen hoe dat was, klik dan hier!

Behalve cocktails, staan er op het menu ook lekkere hapjes die je kunt nemen om te delen. Een gerechtje dat we mochten proeven was de tonijn tataki. Ik heb een lichte obsessie voor dit gerechtje overgehouden, dus vandaag deel ik mijn versie van dit gerechtje. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden. Het is lekker, licht en supersnel gemaakt. Bij de tonijn tataki kun je heel goed ook n salade serveren. Wel zou ik dan 300 gr vis gebruiken en dan heb je gelijk een hoofdmaaltijd.

Tuna Tataki

Recept voor Tonijn Tataki Admiraliteit geinspireerd

~ voorgerechtje voor 2
Ingredienten

150 gr tonijn; sashimi kwaliteit van de visboer
Kewpie Mayonnaise
Wasabi Furikake
[Shiso cress] – optioneel

Methode
Strooi wat peper en zout op je tonijn.
Snijdt de tonijn in stukken van 3 cm dik over de lengte.
Leg 2 EL Wasabi Furikake op een bord.
Zet een pan met een laagje olie op hoog vuur.

Schroei de tonijn dicht aan alle kanten.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Wanneer t overtollige vocht is uitgelekt rol je het door de wasabi furikake mix.
Snijdt de tonijn in stukjes van 3 cm x 3 cm.
Serveer met een toefje mayonaise en een shiso cress bovenop.

Klaar om te eten!

Neem ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier

[fblike]

 

0/5 (0 Reviews)