Tonijn Tataki  // In mijn vorige post vertelde ik jullie dat ik bij de cocktail tuesday van Admiraliteit Bar & Kitchen ben geweest voor een uitgebreide uitleg over hun bar en de geweldige cocktails die er op het menu staan. Lees hier mijn verslag. 

Behalve cocktails, staan er op het menu ook lekkere hapjes die je kunt nemen om te delen. Een gerechtje dat we mochten proeven was de tonijn tataki. Ik heb een lichte obsessie voor dit gerechtje overgehouden, dus vandaag deel ik mijn versie van dit gerechtje. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden. Het is lekker, licht en supersnel gemaakt. Bij de tonijn tataki kun je heel goed ook n salade serveren. Wel zou ik dan 300 gr vis gebruiken en dan heb je gelijk een hoofdmaaltijd.

IMG 4280pm 1024x1024 - Recept Tonijn Tataki geinspireerd door de Admiraliteit

Recept voor Tonijn Tataki 

Ingredienten
~ voorgerechtje voor 2

150 gr tonijn; sashimi kwaliteit van de visboer
Kewpie Mayonnaise
Wasabi Furikake
[Shiso cress] – optioneel

Hoe maak je tonijn tataki

Strooi wat peper en zout op je tonijn.
Snijdt de tonijn in stukken van 3 cm dik over de lengte.
Leg 2 EL Wasabi Furikake op een bord.
Zet een pan met een laagje olie op hoog vuur.
Schroei de tonijn dicht aan alle kanten.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Wanneer t overtollige vocht is uitgelekt rol je het door de wasabi furikake mix.
Snijdt de tonijn in stukjes van 3 cm x 3 cm.
Serveer met een toefje mayonaise en een shiso cress bovenop.

Klaar om te eten!

Meer Japans eten?

Karaage – Japanse gefrituurde kipstukjes
Karaage burger
Teriyaki Kip
Teriyaki Zalm
Crispy Sushi
Sushi Bowl
Tonijn Tataki
Koude Soba Noodles
Japanse Cheesecake

Wil je liever een overzicht, check dan hier alle Japanse recepten

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Tonijn Tataki geinspireerd door de Admiraliteit

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)