Vandaag wil ik even stilstaan bij een van mijn favorieten, namelijk Toko Madjoe uit Amstelveen. Helaas hebben ze geen site, maar ik ga toch lekker stug door met jullie vertellen over dit tentje.

Ik ben een zeurpiet, ja echt eentje van de eerste klasse. Wat ik daar nu mee bedoel? Nou dat als ik Indonesisch eten haal, het ook echt goed (lees authentiek) moet smaken. Ik haal dan ook niet overal mijn eten, maar als mijn schoonmama lang niet heeft gekookt of op vakantie is, dan kan ik hier heel blij van worden. Regelmatig rijden we er speciaal voor naartoe, helemaal uit Maarssen of is mijn  mama zo lief dat ze ons opbelt als zij er toevallig is.
Screen Shot 2016 01 08 at 11.19.50 PM - Toko Madjoe Amstelveen - 020 Tip!
Het is een kleine toko gelegen in het oude dorp in Amstelveen. Bij binnenkomst word je hartelijk begroet door het personeel en kun je plaatsnemen aan een van de tafeltjes binnen. Het zijn er twee om precies te zijn, want de meeste mensen komen er om lekker wat af te halen. Je zier er echt van alles, van jonge mensen tot de wat oudere gepensioneerden die niet zelf willen koken, maar wel willen genieten van het lekkers dat ze kennen van thuis.

Waarom ik het er zo lekker vindt? Nou waarom niet, we halen er al jaren eten en de kwaliteit is zo goed en constant en er wordt echt met liefde gekookt. Dat proef je gewoon. De laatste keer dat ik er at was ik zwanger. Mijn mama en ik genoten samen flink van een tafel vol met lekkers. Gelukkig ben ik regelmatig verrast door mama en nu ik dit berichtje aan het typen ben krijg ik weer mega veel trek.
Screen Shot 2016 01 08 at 11.19.18 PM - Toko Madjoe Amstelveen - 020 Tip!  

Mijn favorieten:
Met stip op 1: Krokant gebakken Tempeh. Die vind ik zo lekker van hen. Niemand maakt het net zo lekker en krokant als zij.

Maar ook de volgende gerechten zijn net zo favoriet:
Sayur Lodeh met jonge jack fruit
Sate van Kip met de saus van de sate kambing (ja dat is iets geks van mij, maar lekker is het echt wel!)
Brocolli met kip
Orap Orap
Gado Gado
Lontong
Knoflook pinda’s
Tjendol

Laten jullie mij weten als je geweest bent, ik ben heel benieuwd wat je hebt gegeten en of het lekker was.
Selamat makan alvast!

Toko Madjoe
Di-Za
Amsterdamseweg
Amstelveen

 Screen Shot 2016 01 08 at 11.20.07 PM - Toko Madjoe Amstelveen - 020 Tip!

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Toko Madjoe Amstelveen - 020 Tip!
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]