Tips voor het gebruik van je draaiplateau in huis // Ik deel met jullie deze tips omdat ik ze zelf heel handig vind en denk dat ik ook andere huishoudens kan inspireren. Leuke keukenhulpjes zijn dit!

Lazy Susan

In Amerika worden deze draaiplateau’s ook lazy Susan’s genoemd. Ik denk dat de naam komt doordat je een handeling of twee minder hoeft te doen door het ronddraaiende meganisme. Het is vrij simpel; je zet het plateau neer, maar kunt dus lekker draaien als je iets zoekt. Lekker makkelijk dus!

Nog even een fyi: je komt deze draaiplateau of Lazy Susan ook tegen als een draaischijf.

5 x draaiplateau gebruiken

Draaiplateau in de keuken

Ik gebruik het niet alleen voor mijn olie en zout en peper in de keuken, maar kan ook voor je kookgerei.

Draaiplateau in de voorraadkast

Om grote en kleine flessen met saus snel te overzien gebruik ik in mijn voorraadkast de draaiplateau ook. Heel handig en met een draai heb ik het juiste flesje te pakken.

Draaiplateau onder de gootsteen

Om snel bij je schoonmaakspullen te komen kun je gebruik maken van de draaiplateau. Ik vind het handig en lekker overzichtelijk.

Draaiplateau als borrelplank

Wanneer je dit op de draaiplateau op tafel zet, laat het me een beetje denken aan Chinese restaurants. Zij hebben heel vaak ook zo een mega grote draaischijf op tafel waar alle gerechten op liggen. Zo kan je draaien en heel makkelijk iets pakken waar je zin in hebt. Zelfde geldt thuis eigenlijk voor borrelen.

Taarten decoreren met een draaiplateau

Deze is er eentje die jullie vast wel kenden en zo niet, welkom handige tip van Vanessa 😉 Je kunt wanneer je een taartje gaat decoreren, dat heel handig doen op een draaiplateau. Hoef je niet steeds om de taart heen te manouvreren. Handig he!

D240C6BC 8796 4DC8 B079 7CB8F3EF1F1C 819x1024 - 5 x draaiplateau gebruiken

Behalve deze tips voor een draaiplateau gebruiken, deel ik nog meer lifestyle artikelen. Happy reading ;).

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 5 x draaiplateau gebruiken

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.