Vandaag heb ik een leuke tip voor jullie! Wie mijn blog volgt, weet dat ik mega fan ben van &Samhoud. Ik vind Moshik Roth echt een kunstenaar en heel fascinerend voor mij om te zien hoe hij naar eten kijkt, ermee aan de slag gaat en de meest heerlijke gerechten samen met een topteam neerzet. Eerder maakte ik al de lekkere ijsthee van munt en deelde die met jullie. Ik trok de stoute schoenen aan en interviewde Moshik Roth himself en vroeg hem het hemd van het lijf. In zijn interview vertelde hij mij dat hij mega fan is van de McDonalds [Ja, I know, funny fact he!] en zijn favo is de cheese burger.

De &Tomeato burger is dan ook een homage aan de cheese burger van de McDonalds, maar dan wel op z’n Moshiks. In zijn eerste restaurant ‘t Brouwerskolkje kreeg je deze burger als amuse, maar toen hij samen met Salem Samhoud “&Samhoudplaces” begon, zei Salem zonder blikken of blozen dat de burger op de kaart moest komen te staan. Zo gezegd en zo gedaan en ik heb er al een aantal keren van mogen genieten. In het restaurant werd ie als volgt gepresenteerd. Elke keer net ff anders gepresenteerd, maar qua smaak keer op keer een TOPPER! Ik mis echt geen vlees wanneer ik hier mijn tanden in zet. 

De allereerste keer dat ik hem at was ik geboeid door de tomatenburger. Je neemt een hap en denkt he dat is een lekkere burger en dan denk je vervolgens..he wacht even..geen vlees! WOW? Wat proef ik dan? Het beste denk ik is het te beschrijven als een soort vlezig tomatengehakt dat mij het meeste deed denken aan heel subtiel gemarineerde zongedroogde tomaten met een lekkere bite.
IMG 7471 1024x1024 - TIP! &Samhoud Tomeato Burger + winactie  Processed with VSCOcam with c1 preset
Hoe leuk dat de beruchte &Tomeato burger nu ook verkrijgbaar is voor iedereen die hem maar proeven wil. Ja, je leest het goed, vanaf nu kun jij de burger scoren bij de AH to go voor Euro 3,75. Mocht je het niet zo snel vinden, vraag er zeker naar, hij word lekker vers gemaakt en ligt dus bij de afbak afdeling.

De burger is een vegetarische burger (niet vegan friendly helaas; er zit o.a. stremsel, weipoeder en ei in), met een plakje kaas, ijsbergsla, augurk, een tomatenburger en een lekker zacht burger broodje met sesamzaadjes.
&tomeato ahtogo
Leuke winactie
Misschien heb je mijn selfie al voorbij zien komen op Facebook of Instagram, maar ze hebben een hele leuke winactie: deel jouw eetmoment (hoeft niet per se met de burger te zijn!) met de hashtag #OngewoonLekker op Social Media (FB, Instagram of Twitter) en maak kans op zowel een diner voor 2 bij &Samhoud places als een waanzinnige trip naar Parijs. Hoe leuk?!!! Wacht niet te lang, want de actie duurt tot 1 juli! Zet m op en toi toi toi! Meer weten over de actie? Kijk op food.samhoud.com/nl/actie

Over &Samhoud Food
Dit is een initiatief van Moshik Roth en Salem Samhoud, waarbij het gaat om eten met een visie op de kaart te zetten:

Together we build a brighter future.
We give gastronomy to the world by inspiring and connecting people.”

Het zijn gerechten die voldoen aan de volgende basisprincipes:
Ongewoon lekker
Innovatie met groente
Zonder onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid

Bovendien willen ze dit alles zo toegankelijk mogelijk maken voor een breder publiek. De &Tomeato is daar een van de voorbeelden van.

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.