Ik mocht twee weken geleden aanwezig zijn tijdens de lancering van het nieuwste kookboek van Yvette van Boven (ja, ik besef me dat ik best wat mooie geluksmomentjes heb dit jaar) Ik was wat later vanwege de vele omleidingen in Amsterdam, dus toen ik bij de kookstudie van Dille en Kamille aankwam was het al een volle bak. Er waren journalisten, bloggers, maar ook een aantal mensen van de uitgeverij. Wat een mazzel! Een lekker kopje thee en wat zelfgemaakte lekkernijen van Yvette stonden klaar om aangevallen te worden. Yvette stelde zich netjes aan iedereen voor en heette ons welkom om het feestje van haar nieuwe boek te vieren. De vertalingen staan gepland voor volgend jaar! IMG 1694 Version 2 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven De kookboeken waren vanuit Barcelona onderweg naar de kookstudio en Yvette vertelde dat ze het eindproduct zelf ook nog niet gezien had. We waren allemaal heel nieuwsgierig, dus gelukkig vloog de tijd voorbij terwijl Yvette een aantal recepten met ons ging maken.  We begonnen met het maken van Zoete aardappel cinnamon rolls. Terwijl Yvette ons e.e.a over het recept vertelde (uiteraard stelden wij haar honderd vragen en maakten ontzettend veel foto’s) kregen we meegedeeld dat de boeken er niet op tijd zouden zijn. Ik kon een lichte spanning  bij Yvette bespeuren, maar er was verder niks aan te doen, dus gingen we maar gauw verder met het maken van het volgende recept, namelijk Triple Chocolate Chunkies. En man wat waren die lekker. Een echte guilty pleasure! IMG 1685 Version 2 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven IMG 6857 e1413922032530 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van BovenNadat ik de vanille essence had zien staan die Yvette blijkbaar al jaren zelf maakt, heb ik me voorgenomen het zelf ook een keer te proberen. Blijkbaar is het heel eenvoudig: een kwestie van wat vodka en vanille stokjes en gaan met die banaan. Kijk es hoe mooi die fles erbij staat! IMG 7299 e1413921942258 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van BovenTerwijl we aan het afronden waren, kregen we wederom een update over de locatie van de boeken. Gelukkig waren ze heel dichtbij en werden binnen enkele minuten verwacht. <YEAH> Toen ik een meneer zag binnenkomen met een boek onder zn armen begreep ik dat het speciale moment was aangebroken. En wat was het mooi om hierbij te zijn. Yvette was echt ah glunderen en heel bijzonder om erbij te zijn. Je kon haar trots en blijdschap voelen. Ze straalde gewoon! IMG 1725 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven IMG 6873 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Bovenhomebaked 032 682x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven We mochten smullen van wat zelfgemaakte baksels die Yvette had meegenomen naar de kookstudio. Een daarvan waren heerlijke Kardemom moppies. Lekker luchtig short bread met een kleine hint van kardemom. Ik vond ze zo lekker, dat ik ze gelijk heb gemaakt toen ik thuiskwam. Ik kon niet wachten, volgde braaf de instructies van het recept en samen met mijn mini at ik de helft op. De dag erna nog maar een keer gemaakt voor de BF.  Het tweede recept dat ik maakte uit Home Baked, waren de Popovers. Ik verraste mijn BF met ontbijt op bed. Dit recept is perfect voor verwennerij in het weekend. Kleine luchtige maanzaag brood achtige muffins die je bakt in de oven. Ik at ze met aardbeienjam. Heerlijk! Ik ga bijna geloven dat ik ook echt wat kan. Hahaha..ok, het boek geeft me dat gevoel in ieder geval en dat is fijn. Heel handig zijn de stap voor stap instructies, bij sommige recepten zelfs stap voor stap foto’s van het hele proces en dan een geweldige foto van het “eind” gerecht. De smaak combinaties zorgen echt voor verrassingen in dit boek. IMG 7253 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven IMG 7298 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven IMG 7295 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven IMG 7300 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van BovenIMG 7068 1024x1024 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven Ik kan niet wachten om meer te doen met dit boek en nog meer Home Bakes goodies op tafel te toveren. Ik ben i.i.g fan <3 Yvette van Boven – Home Baked Fontaine Uitgevers Euro 29.95 In het Nederlands nu ook te koop via Bol.com  
Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Tip! Home Baked van Yvette van Boven
Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten . ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.