FOAM fotografiemuseum met de kindjes // Hier op Culinessa.com delen we ook leuke tips voor een dagje er op uit. Vandaag weer eentje die ik jullie niet wil onthouden: het FOAM fotografiemuseum in Amsterdam.

Ik kwam op het idee om met ze hier naartoe te gaan omdat ik zelf nogal veel fotografeer. Dat resulteert in kinderen die weten dat mama veel fotografeert voor werk, maar ook die heel graag de camera van mama zouden willen pakken. Zoals je begrijpt mag dat dus niet.

Tevens vinden de BF en ik het belangrijk om onze kinderen op allerlei verschillende manieren te prikkelen. Zo zit onze oudste op schilderles en merk je dat dat toch een hele andere creativiteit triggert dan alleen maar op een scherm of buitenspelen.

Fotobaas – FOAM voor kids

Ik ontdekte dat ze bij FOAM een hele leuke manier hebben om kinderen iets over fotografie bij te brengen. De kunnen kinderen zelf op ontdekking met behulp van een handig boekje en zo kijken of ze Fotobaas worden. Ook zit er een grappige camera bij om een echte Fotobaas te worden. Die krijg je wanneer je bij de kassa hebt afgerekend.

Ze krijgen zo spelenderwijs mee hoe compositie, kader en perspectief werken. Wanneer je klaar bent met je rondleiding door het museum kun je thuis nog verder met de leuke opdrachtjes die in het boek staan. Zo leren de kids bewuster om zich heen te kijken en verder te gaan met fotografie.

Tentoonstelling …

Toen wij er waren, was er helemaal op de bovenste verdieping een mogelijkheid om je te verkleden en je onder te dompelen in een van de tentoonstellingen die er toen gehouden werden. Ik ben de naam vergeten, maar de kindjes vonden het briljant!

Met dit uitje vul je een aantal uur, tenminste net zo lang de kindjes het vol kunnen houden. Wij waren ongeveer anderhalf uurtje zoet.

Kosten Fotobaas: € 3,50 inclusief opdrachtboekje
Voor Stadspashouders € 1,50 inclusief opdrachtboekje 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Tip! FOAM fotografiemuseum met de kindjes

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.