Ik heb een hele goede tip voor jullie allemaal, namelijk de haver zalf van Tiny Todd.

Al sinds de grote mini een babytje is hebben we te maken met eczeem. Na een bezoek aan de dermatoloog volgde het oordeel: constitutioneel eczeem.

Geen Hormoonzalf voor de mini

Via haar kregen we een zilverpakje voor de mini en dat zorgde ervoor dat ze minder jeuk had. Dat was helaas niet genoeg. Met vlagen vlamde haar eczeem op en kwamen we zodoende bij een alergoloog terecht. Die schreef ons een hele heftige hormoonzalf voor: Dermovate. Daar kregen we een intensief smeer schema mee. Het hielp, maar was ook zulk agressief spul, dat we op advies van de HA zijn gestopt. Blijkbaar is Dermovate de heftigste hormoonzalf die je kan smeren en als je 5 jaar oud bent is dat niet raadzaam. Er kunnen allerlei bijwerkingen optreden en zelf ernstige gevolgen voor je gezondheid.

Zalf tegen eczeem Tiny Dodd

Helaas bleven we aanmodderen, tot ik op IG, via Willa Stoutenbeek van W.Green agency de tip kreeg voor deze eczeem zalf. Ze was enthousiast en ik dacht, why not. Liever wat meer betalen voor een cremetje dan hormonen smeren, dus kochten we de Tiny Todd, itch free oat cream. Ik bestelde twee kleine pompjes van 50 ml, want de grote van 100 ml was uitverkocht.

Ik werd heel netjes geholpen en we hadden de producten, ondanks deze bizarre tijd snel in huis.

7A734F36 9850 4D60 BDC8 D9B7ADAC4A56 683x1024 - Tip eczeem zalf met haver: Tiny Todd

Havermout goed voor jeuk

Ik weet dat wanneer kindjes last hebben van waterpokken en ze constant willen jeuken, dat een badje met havermout heel goed helpt. Tiny Todd werkt met natuurlijke ingrediënten en hebben haver verwerkt in de zalf.

Natuurlijke ingrediënten Tiny Todd

We gebruiken de zalf nu zo een maandje of twee en ik gebruik het ook weleens voor de BF, bij wie dauwworm opspeelt. Het geweldige van deze zalf is dus dat je binnen enkele dagen al resultaat ziet. Het plekje verdwijnt als sneeuw voor de zon. Echt te mooi om waar te zijn, zou je zeggen maar toch wel echt zo! De mini haar huid heeft er nog nooit zo “schoon” uit gezien. Ik zal een foto maken om jullie te kunnen laten zien. TBC.

Wat ik zo fijn vind aan de producten is dat deze dus gemaakt zijn op basis van Haver; biologische haverpitolie, biologische haverpitextract en ectoïne (een natuurlijk aminozuurderivaat). Kijk even op de site van Tiny Todd zelf voor de exacte ingrediëntenlijst.

Eczeem behandeling

Ik hoop dat ik hiermee een andere mama of papa help voor de kleintjes, of misschien zelf voor zichzelf. Wat ons betreft mag Tiny Todd een hele lijn uitbrengen; graag ook douchegell; want het is top spul.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Tip eczeem zalf met haver: Tiny Todd

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.