Borrelen met de feestdagen in Engelse stijl. Vandaag meer over heerlijke producten van Boers en Boers. Eerder op de blog lazen jullie alles over ons avontuur met het zelf bereiden van een Copas kalkoen en onlangs deelde ik met jullie mijn ervaring met het bereiden van een hele Copas kip. Nieuw in het assortiment dit jaar is een half ontbeende Copas kalkoen, die zodanig opgebonden is dat hij er nog steeds presentabel uitziet.

borrelen culinessa 749x1024 - Tip! Borrelen met de feestdagen in UK stijl

Borrelen met Boers en Boers lekkers van Dukeshill 

Behalve het gevogelte kun je dit jaar nog meer lekkernijen uit Engeland bij Boers en Boers bestellen en ik was er wel nieuwsgierig naar. Ik mocht voorproeven en maakte een kleine selectie om te borrelen:
*De Ham, zonder glace met een potje pecan en maple syrup glace.
*De gerookte zalm
*De pigs in a blanket (de echte!)
*De Engelse kaasjes
4 mooie kazen met een gewicht van wel 1,5 kilo
* Christmas pudding
Geen Engels feest zonder christmas pudding.
borrelen culinessa 2 711x1024 - Tip! Borrelen met de feestdagen in UK stijl 
En wat vonden we van deze Engelse heerlijkheden van Boers en Boers?

En let me tell you what a feast it was. Normaal gesproken maken we (ahum mijn mama of iemand anders in onze familie) met kerst altijd een hammetje klaar, op Antiliaanse wijze. Met kruidnagel, honing en ananas. En dat duuuuuuurt maar en het duurt maar voor ie klaar is. Des te meer was het een aangename verrassing dat deze Wiltshire beenham klaar is in ongeveer 15 minuten. En dan is het smullen geblazen! Nou wat een feest! Mals, niet te zout en een heerlijke lak van pecan and praline die een beetje gekaramelisseerd is. Wij gaan er ook eentje met oudjaar klaarmaken want dit was echt een feestje!
 
Ik koos de selectie van Engelse kaasjes want mijn mini is dol op een kaasplankje. Op de plank een Montgomery’s cheddar (300g), een Colston Basset Stilton (475g), een Perl Wen Artisan Brie (550g) en Rosary Ash goat cheese (275g). Haar favoriet, de Stilton. Ik kreeg onlangs een cheese baker dus vond dit de perfecte gelegenheid om deze voor de brie uit te proberen.
 
Ook de pigs in a blanket waren heerlijk! Lekkere bacon aan de buitenkant en een mals worstje vanbinnen. Beide kids vonden de blanket het lekkerst! Hopelijk breiden ze nog meer uit want ik zou de worstjes wel willen kopen voor bij een English inspired breakfast.
De gerookte zalm, een smoked Shetland salmon, is vol van smaak, lekker romig en smelt weg op je tong. Bijna zonde om op een crackertje te eten. Deze zalm bracht me even terug naar mijn jeugd, toen mama weleens thuis kwam met een hele gerookte zalm die ze kreeg als relatie geschenk.
 
De christmas pudding die houden jullie nog van me tegoed, want die staat hier nog steeds te wachten om aangesneden te worden.
 
Wij gaan in ieder geval tijdens de feestdagen borrelen met een nog meer van dit lekkers! Wacht niet te lang en bestel snel je goodies, want ik hoorde in de wandelgangen dat het mega snel gaat! Oh en er is een speciale de luxe box van Felix Wilbrink, die bestel je hier.
borrelen culinessa 3 742x1024 - Tip! Borrelen met de feestdagen in UK stijl

 Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Tip! Borrelen met de feestdagen in UK stijl

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter heeft dat geen invloed op mijn mening.

Meer lekkere recepten vind je hier.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.