Eerder deze week liet ik jullie via Social Media weten dat ik een dagje op de Margriet Winter Fair zou zijn en dat je me kon vinden bij het Pop up restaurant van Tefal. We gingen burgers grillen met de Tefal Optigrill. Onder mijn belevenissen vind je een recept voor mijn TefalGoesUSA Chipotle burger.

Sinds ik de Tefal Optigrill zelf in huis heb, gebruik ik hem iedere dag. Of het nu is voor een simpel geroosterd broodje, voor een heerlijke tosti of zelfs voor het bakken van een burger of worstjes. Ik vind het zo handig! Eerder schreef ik al een post over mijn ervaringen met de Tefal Optigrill hier!

Gisteren was het zover en wat was dat leuk. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik nog nooit op de Margriet Winter fair was geweest, maar  toen ik werd gevraagd of ik een dagje burgers wilde grillen met de Tefal Optigrill (en zoals jullie weten ben ik !GEK! op B  U R G E R S) was ik gelijk superenthousiast. Bovendien was ik heel benieuwd; er komen namelijk zo een 70.000 bezoekers naar deze beurs. Dus kon ik niet wachten om te zien wie dat waren. Op naar de Jaarbeurs!

Het thema voor de stand was Tefal Goes USA, dus alle burgers hadden een Amerikaanse twist. Zo was er deze week ook een Indian burger met aubergine en piri piri saus. Een Caribbean burger met ananas en bbq jerk saus. Mijn burger was een Italiaanse burger met courgette, tomaat en ketchup.

Ik heb een hele leuke middag gehad en heel veel enthousiaste mensen gesproken. Zie hieronder wat foto’s en kijk eens hoe cool de diner en Food truck stand van Tefal was.
tefal goes usa 1024x1024 - Report Tefal Optigrill goes USA + Chipotle burger recept
IMG 8719 1024x1024 - Report Tefal Optigrill goes USA + Chipotle burger recept
IMG 8720 1024x1024 - Report Tefal Optigrill goes USA + Chipotle burger recept
IMG 8717 1024x1024 - Report Tefal Optigrill goes USA + Chipotle burger recept
IMG 8718 1024x1024 - Report Tefal Optigrill goes USA + Chipotle burger recept
IMG 8721 1024x1024 - Report Tefal Optigrill goes USA + Chipotle burger recept
IMG 8723 1024x1024 - Report Tefal Optigrill goes USA + Chipotle burger recept
Om in het thema te blijven, maakte ik thuis ook een heerlijke burger, namelijk een Chipotle burger met avocado en smokey bacon. Het is zo simpel om een burger te grillen met de Optigrill, want je hoeft alleen maar op het “hamburger” knopje te drukken en dan geeft hij vanzelf aan wanneer hij klaar is.

IMG 8649 - Report Tefal Optigrill goes USA + Chipotle burger recept
Recept voor de Chipotle Burger

~ 4 personen

Ingrediënten
– 800 gr half om half gehakt
– 1 Avocado
– 1/2 Limoen – sap
– 8 strips gerookte Bacon
– Zout en peper
– 8 EL Heinz Ketchup
– 8 tl Chipotle Tabasco
– 4 Hamburger broodjes
– 1/4 Rode kool

Methode
– Zout het vlees en verdeel in 4 gelijke porties en vorm ze tot hamburgers. Zorg ervoor dat je vlees op kamertemperatuur is.

– Verhit de (Opti)grill en grill de hamburgers tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt (rare, medium of well done).
– Bak ondertussen je bacon krokant in een koekenpan en laat goed uitlekken.
– Prak je avocado tot een mousse en voeg de limoensap toe.
– In een kommetje, meng je de Heinz Ketchup met de Chipotle Tabasco. Wil je meer pit, dan kun je nog wat van de chipotle saus toevoegen. Is het te pittig, dan voeg je nog wat ketchup toe.
– Snijd de rode kool heel fijn in reepjes. Blancheer kort en laat goed uitlekken.
– Grill de hamburgerbroodjes even kort en beleg met de saus, hamburger, bacon, avocadomousse, kool en nog wat van de Chiptole ketchup.

Smakelijk eten!

Vond je dit Burger receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

[fblike]

0/5 (0 Reviews)