Pauline Weuring leerde ik kennen tijdens een van mijn eerste foodie events als blogger. Dat was tijdens een leuke workshop van Aviko. Wat een aardige meid dacht ik nog. Pas veel later kwam ik erachter hoe bekend de blog van Pauline wel niet is. En wat fijn dat ze lekker normaal is gebleven. Pauline is een hele hartelijke meid die altijd in is voor een praatje en niet te vergeten ook dol op lekker eten. Voor mij een echte levensgenieter en foodie in hart en nieren. Gisteren was ik aanwezig bij haar boeklancering “Uit Pauline’s Keuken” en dat was een waar feestje! Pauline straalde en we aten bitterballende lekkerste frieten en flamkuchen bij Par Hasard (Frites uit Zuyd) in Amsterdam. Hoe leuk dat ik haar mocht interviewen!

Website http://uitpaulineskeuken.nl/

Beroep Foodblogger

Leeftijd 33 jr

Vertel ons, hoe begon het allemaal met Uit Pauline’s keuken?
Als kind was ik al dol op lekkers. Ik was altijd met eten bezig en bakte koekjes met mijn oma. Eten is een rode draad in mijn leven geweest. Een feestje bij mij thuis bestond niet alleen uit lekkere drankjes, maar vooral uit zelfgemaakte hapjes. Daar stond ik een dag voor in de keuken. Mijn zus Annika kwam op het idee om een foodblog te beginnen. Zij volgde veel beautyblogs en vond het ook wel wat voor mij. En toen ben ik begonnen, eerst met een gratis account op blogspot. En het werd steeds professioneler.

Waarom ben jij zo gepassioneerd over eten?
Ja waarom? Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb het al van kleins af aan. Als kindje lustte ik al alles. Uit eten gaan vond ik fantastisch en ik wilde vroeger banketbakker worden. Eten heeft mij altijd gefascineerd. Vooral ook omdat ik het zo lekker vind. Ik ben oprecht teleurgesteld als mijn eten niet lekker is, daar kan ik echt van balen. Het hoeft echt niet altijd fancy te zijn, juist niet, maar het moet wel lekker zijn.

Wie heeft jou leren koken?
Dat heb ik mijzelf aangeleerd. Ik heb vroeger wel vaak koekjes, taarten en cakes gebakken met mijn oma. Ik was altijd wel iemand die experimenteerde, ik haalde rustig de hele keuken overhoop. Later heb ik de Hotelschool gedaan en daar heb ik een goede basis meegekregen. En als je basis goed zit, kan je alles maken.

Waar krijg je inspiratie van om te koken?
Ik haal mijn inspiratie overal uit. Van uit eten gaan, van menukaarten van resto’s (ik kan een avond vullen met het bekijken van menukaarten online), uit kookboeken, van Pinterest en uit reizen. Als ik iets zie of proef weet ik vaak wel hoe ik het moet maken. Ik heb daar geen recept voor nodig. Tenzij het patisserie is, dat komt zo nauw, dat kan ik ook niet zonder recept.

Heb jij een meest memorabel moment in de keuken?
Hmm dat is een lastige. Ik heb niet echt een memorabel moment. Wel zijn de dagen dat ik kookte voor mijn kookboek dingen die ik nooit zal vergeten. 20 recepten op een dag koken is best wel heavy. Maar ik vond het te gek om te doen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat zijn wel de dingen die ik nooit meer zal vergeten.

Wat is jouw favoriete keuken?
Ik heb niet een favoriet. Ik hou heel erg van afwisseling. Ik eet ook bijna nooit hetzelfde. Maar van alles rondom de Middellandse zee word ik heel gelukkig. En dan heb ik het over de Italiaanse, Spaanse en Griekse keuken. Maar ook de Midden Oosterse keuken is een van mijn favo’s, ik vind deze keuken heel mysterieus en spannend. Oh en ik ben ook dol op Mexicaanse recepten. Ik zei het al, ik heb geen favoriet.

Wat is jouw favoriete maaltijd? Waar kunnen we je wakker voor maken?
Pizza met parmaham en rucola. Als ik aan mensen vertel dat ik foodblogger ben, komen ze vaak met fancy restaurants op de proppen zetten. Men denkt meteen dat het er heel culinair aan toe gaat. En ik houd daar ook wel van, op zijn tijd. Maar als ik mag kiezen dan ga ik toch voor low profile. Met name voor comfort food! En dan blijft pizza toch mijn all time favorite. Moet het wel een goede zijn he, niet een uit de diepvries 🙂

Wat kookt Maurits, je vriend, als hij je wil verwennen?
Haha goede vraag. Maurits kookt niet zo vaak. Hij heeft een bekend repertoire pasta met rode saus, een broodje hamburger, tomatensoep of een broodje ei. Dat laatste bakt hij beter dan ik trouwens. Wil hij mij echt verwennen, dan neemt hij me mee uit eten.

Wat is jouw favoriete kookboek?
Ik ben heel erg fan van Donna Hay. Ik heb al haar boeken. Onze kookstijlen komen overeen: basic, snel maar niet standaard. Fast, Fresh & Simple is mijn favoriete kookboek van Donna.

En over kookboeken gesproken, vertel ons over je nieuwste kookboek “Uit Pauline’s Keuken”. Hoe begon dit avontuur?
De beste ideeën komen op vakantie. Zo is ook dit idee ontstaan. Na het voedselzandloper kookboek wilde ik ook echt een eigen boek maken, een echt Pauline boek. Ik liet het idee eerst weer wat varen, maar het kwam iedere keer weer boven borrelen. En als ik iets wil, dan ga ik ervoor. En zodoende zat ik al meteen bij de uitgeverij aan tafel. Ideeën heb ik vaak genoeg dus wat dat betreft zat het wel goed.

Waarom moeten we dit boek kopen, wat maakt het zo leuk ;)?
Het leuke aan dit boek is dat het een heel persoonlijk boek is. Het is een vertaling van mijn blog in boekvorm. Met bijna 100 nieuwe recepten, Toegankelijke recepten die goed te doen zijn. Soms gezond, soms wat minder maar wel altijd lekker. Daarnaast deel ik al mijn keukengeheimen en geef ik letterlijk een kijkje in mijn leven. Naast dat het een kookboek is, is het ook een keukentafelboek, dat je op de hoek van de tafel legt. En er even bij pakt als je wat wilt lezen.

Welk recept uit het boek moeten we maken?
De banoffee pavlova (te vinden op pagina 148) dit is echt het ultieme toetje. Knapperig schuim, romige slagroom, zoete karamel en chocola. Zegt genoeg he? En oh de flammkuchen mag je ook echt niet missen. Super lekker en ideaal ook voor bij de borrel.

Is er een gerecht/receptje dat je thuis vaak klaarmaakt?
Ik maak niet heel vaak hetzelfde. Dat komt ook omdat ik steeds nieuwe recepten maak voor op mijn blog. Maar wat ik wel regelmatig maak ik een snelle kerrierijst. Ik noem het „het-geen-tijd recept” Je wokt wat groente en kip in de pan met een beetje garam masala en verse ananas. Ik hou ervan.

Heb je een culinaire droomreis?
Ik zou nog wel een keer naar Azië willen om te proeven hoe de Aziatische keuken daar smaakt. Ik kook regelmatig Aziatisch, maar heb eigenlijk geen referentiekader. Behalve van de Toko dan.

Heb je een culinaire Bucket List?
Jazeker. Die vind je hier http://uitpaulineskeuken.nl/2015/01/mijn-food-bucket-list-de-stand-van-zaken.html Inmiddels heb ik al weer aantal zaken kunnen afstrepen. Pulled Pork heb ik gemaakt en ik heb ook een vis gefileerd. Althans een poging gedaan tot. Ik moet nog even verder oefenen.

Welke 3 ingrediënten zullen we altijd bij je thuis aantreffen?
Griekse Yoghurt, Muesli en bananen. Mijn dagelijkse ontbijt. Ik raak ook letterlijk in paniek als een van deze 3 op is. Haha. Ik eet dit al bijna 3 jaar als ontbijt en nog altijd verveelt het niet.

Wat zijn jouw favo hotspots?
Ik heb er veel. In Haarlem zijn dat Seymour en Cafe Colette voor Diner, Fleurie in Bloemendaal, Par Hasard in Amsterdam, Witloof in Maastricht, Stach food en Foodelicious om te shoppen, Napoli of de Pizzabakkers voor pizza, Anne & Max voor koffie, Meneer Frans en Bar wolkers voor lunch en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Heb je een favoriete Quote of is dat Live Laugh Eat en waarom?
Live, Love, Eat! Dat is mijn levensmotto. Ik leef met de dag, althans dat probeer ik. Heb mijn naasten lief en geniet van het leven en heel veel lekker eten.  Ik kan het iedereen aanraden 🙂

Vond je dit met Pauline Weuring interview leuk, neem dan ook een kijkje bij mijn andere interviews hier.

Uit Paulines Keuken
Uitgeverij Prometheus Bert Bakker

€ 19.95 te bestellen via o.a. Bol.com