Leeftijd: 26

Beroep: Student Media Entertainment Management en Online Marketing Consultant bij iClicks

Websitehttp://www.goodfoodlove.com/

Wanneer en waarom ben je je food blog “Good food love” begonnen? Vorig jaar zomer liep ik stage was ik soms een beetje verveeld. Ik was een Facebook groep “Foodlovers” begonnen en iemand reageerde een keer op een post dat ze een food blogje hadden. Dit heeft me toen aan het denken gezet en ik heb online gezocht naar wat “food blogs” en dacht ik kan dit ook. Ik ben gek op eten, koken en lekker uiteten in restaurants. Ik ben toen begonnen met het schrijven van een aantal posts en tegelijkertijd probeerde ik WordPress onder de knie te krijgen en binnen een paar dagen was mijn blog klaar. Na een paar dagen besloot ik het toch helemaal anders te doen en op 5 juli vorig jaar was mijn nieuwe design live!

Waarom ben je zo gepassioneerd over eten?
Toen ik jonger was vroeg men me altijd “Kelly hoe komt het dat jij niet aankomt”. Men snapte er niks van, ik ben namelijk altijd aan het eten, A L T I J D! Tegenwoordig let ik veel meer op wat ik eet, maar mijn liefde voor eten is er nog steeds.  Mijn interesse voor koken begon bij vaak eten bij mijn oom en tante. Mijn oom was gek op zelf eten koken en we vierden elke jaar samen kerst bij hen thuis. Ik herinner me dat hij gevulde kwartel aan het maken was en dat ik aandachtig naar hem keek hoe hij bezig was. Ze hadden geen woonkamer met keuken, maar juist andersom. Hij heeft me niet geleerd om te koken, maar me zeker wel geïnspireerd om te koken.
Toen ik bijvoorbeeld 7 jaar was, wilde ik geen “happy meal”, maar gewoon wat de anderen aten. Ik wilde altijd alles proeven, zelfs als het slakken waren. Mijn ouders hebben me geleerd om iets eerst te proberen, proeven en dan te bepalen of je het wel of niet lekker vindt. Toen ik ouder werd heb ik een paar jaar bij mijn vader gewoond en als mijn vriendinnen en ik geen geld hadden om te gaan uit eten, dan kookten we samen thuis. Voor mij betekent gezond eten: goed eten. Kwalitatieve verse ingrediënten. Ik kook liever niet uit pakjes en blikjes, maar maak dan bijvoorbeeld liever zelf mijn pesto. Eigenlijk betekent gezond eten voor mij verse ingrediënten en genoeg variatie.

Where does your inspiration for cooking come from?
It can be anything, sometimes I read something online,  or in a magazine, or from a picture.

Favoriete keuken?
Nu Italiaans, maar ik ben vanaf kleins af aan fan van de Griekse keuken. Wanneer men zegt dat ze van Grieks eten houden vervolgens geen enkel Grieks gerecht kennen, maar als favoriet ‘hermes schotel’ (oid) noemen dan denk ik: je hebt geen idee waar je het over hebt.

Favoriete maaltijd?
Grieks eten en dan Giouvetsi, een ovenschotel met lam en specifiek graansoort, lijkt op rijst, maar dan groter. Ik ben ook gek op Stivado, vlees met een volle romige saus en gebakken aardappeltjes of vers gebakken brood. Mocht je binnenkort naar Griekenland gaan en dan nog specifieker Kreta, huur een auto en rijd door de bergen naar boven en ga genieten van goddelijk lekker eten.
Italiaans eten: hangt eigenlijk van mijn mood af, de setting, de stad waar ik ben, maar om een gerecht te noemen: Ik heb de lekkerste “Caprese” ooit in Rome gegeten en natuurlijk een fantastisch glas wijn erbij. Niets bijzonders, maar heel lekker! Je proeft dat je kwaliteit eet. Ik vind ‘Melanzane alla parmigiana’ en ‘Saltimbocca’ ook heel lekker. Eigenlijk komt het neer op eten dat vers is en uit de omgeving komt.

Favo kookboek?
Jamie Oliver, 15 minuten. Maakt niet uit wat ik uit dit boek maak, het is lekker. Zelfs als ik iets nog nooit gemaakt heb en er komen mensen eten is het altijd een succes. Ik houd van zijn smaakcombinaties. Van te voren kan je soms denken, he, wat een gekke combinatie, maar wanneer je het proeft is het goddelijk. Bijvoorbeeld gemarineerde tonijn met groene tea (jep gewoon uit een theezakje). Ik heb pas VEG gekregen als cadeautje en ik vind het een mooi boek. Ben er echt fan van. Wanneer je een stukje vis of vlees toevoegt aan de gerechten heb je gelijk een complete maaltijd.

3 ingredienten die je altijd in huis hebt?
Olijf olie, knoflook en uien. Maar goed, wie heeft dat niet in huis. De olijfolie die ik gebruik komt uit Italië. We hebben vrienden die elk jaar op vakantie gaan en die nemen altijd olijfolie en verschillende soorten balsamico azijn voor ons mee. Daar kan ik dan mooi allerlei salades van maken.

Meest memorabele moment in de keuken?
Ik hou van koken en vooral samen koken. Ik heb Erik, chef van de Houtrib, goed leren kennen toen ik een artikel moest schrijven voor de lokale krant in Lelystad. Sindsdien zijn we vrienden en koken we geregeld samen. Ik vergeet nooit meer een keer dat we samen kookten terwijl mijn vriend en zijn vriendin bij ons in de keuken zaten met wijn. Veel wijn! We waren van plan om binnen een normaal tijdsbestek te eten, maar dat kwam er maar niet van. Het leek alsof het uren duurde voordat er überhaupt iets op tafel kwam. Eindelijk na 3 uur konden we eindelijk de Melanzane alla Parmagiana opeten.

Heb je een master dish? 
Melanzane alla Parmigiana.

Wat zijn jouw favo hotspots? In Lelystad, Het koffiehuis. Goede verse lunch. Ik ben ook fan van restaurant De Houtrib, also in Lelystad. In Rome, Ristorante Il Ciak, in de buurt Trastevere. Geweldig! Laat je verrassen en hen de wijn voor je kiezen. In Amsterdam: als ik ga lunchen met mijn vader, gaan we altijd naar het Vlaamsch Broodhuys. Verder vind ik  Zuivere koffie ook heel leuk; lekkere koffie en een broodje! Braque, leuk met vriendinnen. Drankjes drinken en een hapje eten.

Favoriete drankje?
Aperol Spritz en Hugo (type of spritz) of een Martini. Ik ben gek op wijn, eigenlijk mijn echte favoriet. Als ik een wit wijntje drink, is dat meestal een Zuid Amerikaanse Chardonnay en als het een rood wijntje is een Italiaanse Amarone!

Is er iets waar je verslaafd aan bent?
Goede wijn en ik ben sinds kort verslaafd aan dadels. Oh! Maple Syrup. Wanneer ik op vakantie ga, dan koop ik het ter plekke. Ik kan niet zonder! Ik stop het in alles: in mijn yoghurt, met muesli, op mijn pannenkoeken, op ijs en zelfs als ik van die notenrepen maak. Op alles, eigenlijk!

Favo quote? “A dirty mind is a joy forever.” Niks met eten te maken, maar wel mijn favo quote!

Is er iets dat we nog niet van je weten?
Ik heb meer mannelijke vrienden dan vrouwelijke vrienden. Ben een mega Ajax fan en ik ben gek op auto’s. Behalve eten ben ik ook gek op katten!

Wat heb je gegeten vandaag? I
k ben begonnen met een soort Muesli from the Plus supermarkt (helaas verkopen ze het niet meer). De muesli is gevult met cashews, kokos, rijst siroop en amaranth. We hebben samen geluncht bij Gartine en vanavond ga ik naar een restaurant in Haarlem. Restaurant Toujours viert haar restaurantopening en ik mag komen. We gaan dan lekker aan de champagne, oesters, kreeft en veel meer.

Recept Melanzane alla parmigiana – Kelly Camfermann

Ingrediënten
4 aubergines
3 bollen buffelmozzarella
2 blikken tomatenblokjes
een halve fles passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
2 grote of 3 kleine uien
Parmezaanse kaas
Goede olijfolie
Peper & zout
Optioneel: 1 teen knoflook en wat verse basilicum

Methode
Verwarm de oven voor op 180 C.
Snijd de aubergines in plakken van zo’n 1 cm dik, bestrooi ze aan beide kanten met zeezout en laat 30 minuten in een vergiet uitlekken.
De mozzarella snijd je in plakjes.
Snijd de ui fijn en fruit deze aan in een flinke laag olijfolie. Ze mogen wat doorzichtig worden maar niet kleuren!
Hier gaan de tomaten uit blik (incl. sap) en passata bij. Bij deze stap kan je eventueel de geperste knoflook en fijngescheurde basilicum toevoegen.
Laat alles zo’n 5-10 minuten pruttelen en pureer het dan met de staafmixer tot een mooie tomatensaus.
Rooster de aubergines in een grillpan 2 minuutjes aan beide kanten.
Je gaat nu de ovenschaal in laagjes ‘opbouwen’: begin met een laag aubergines, dan mozarella, tomatensaus en geraspte parmezaan. Dit doe je nog een keer: als het goed is heb je nu alle aubergine, mozzarella en tomatensaus gebruikt.
Je eindigt met een laag parmezaan.

Nu gaat de schaal 20 minuten in de oven en kan je daarna heerlijk smullen! Het is lekker als je een ciabatta of focaccia afbakt om in de saus te dippen.
Wijntip: een goede Amarone is er fantastisch bij.
Buon appetito!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Aan tafel met Kelly Camfferman

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.