Ok ik heb een gruwelijke tip voor jullie en nu al voorpret om die te delen, want jullie vinden dit net zo lekker als ik..tenminste dat gok ik.
Voor wie het nog niet wist..I loooove a good bbq. En niet alleen om te eten, maar ik heb geen enkel probleem om er ook zelf achter te staan. 
Om die reden heb ik dus een tip voor jullie. De lieve mensen achter het bedrijf Chicken en Gamba’s maken met passie Caribbean bbq voor je klaar. Denk aan echte krioyo zoals jerk chicken, maar ook criollo gamba’s, een bavette of gegrilde groentjes, salades, you name it.

Er wordt gewerkt met Halal vlees van echt goede kwaliteit en de garnalen zijn ook top. De chef behind the recipes is ook de voormalige oprichter van Bootoe bbq. Nu doet hij het helemaal anders en wij zijn blij! Blijf het vooral doen.

Je besteld naar keuze en ontvangt alles netjes gevacumeerd. Je kunt alles bereiden op de bbq, maar bij slecht weer ook op de grill, wok of in de oven.
Ook verkopen ze bij Chicken en gamba’s bbq steeds meer side dishes en een paar kick ass sausjes as mango chutney, sate saus of een tomaten ketchup. 

A6EF2F9E 6271 4DE0 A30A 225401BB2710 685x1024 - Take away: Chicken and gamba's bbq Caribbean style

Jerk chicken 

Maar even terug naar mijn ervaring. Ik zou Vanessa niet zijn als ik mn eerste kennismaking met de Jerk chicken niet heel serieus nam. Ik ging op onderzoek uit en wist al heel gauw dat ik een mild gekruide rijst erbij wilde serveren. Subtiele smaken zodat de Jerk chicken goed kon shinen.

Perfecte sides bij een Caribbean bbq

Om die reden dook ik de keuken in en maakte:
Rice and beans, Caribische rijst met bonen. Lijkt erg op Surinaamse moksi alesi, maar dan net ff anders. Het recept houden jullie van mij tegoed.
Mac and cheese vd bbq (ook dit recept deel ik gauw)
Kousebandjes met cajun kruiden;
Antilliaanse pika;
Komkommer op zuur.

En ik kan je vertellen dat t een feestje was. We hebben gesmuld en op het moment dat de BF klaar was met eten besloot hij dat we dit nog een keer moesten proeven, dus ook dat houden jullie van ons tegoed. We gaan een volgende keer weer andere krioyo maken.

2F499581 4C3A 4179 BE2B C6AD4A1D467E 683x1024 - Take away: Chicken and gamba's bbq Caribbean style

Ik gok dat bakbanaantjes ook lekker zijn bij dit soort eten en een frisse aardappelsalade, maar ook de ananas komkommer salade die we bestelden past hier heel goed bij! Ook zag ik online een gegrilde ananas / mango avocado salade die mij liet watertanden. Of wat denk je van deze gepofte zoete aardappelpuree, aardappelfrietjes of een frisse coleslaw ? Genoeg dus om aan de slag te gaan met een criollo reeks aan goodies.

We proefden ook nog de lekkere kipsatetjes en die smaakten echt Javaans Surinaams. Ik had hier wel een bami bij gelust; die past perfect! Ook de green herbs bavette smaakte goed. Subtiele smaken die goed passen samen met friet en salade. Of op zn Surinaams met huzarensalade, stokbroodje met kruidenboter en een maiskolfje. 

Chicken en Gambas bbq
Bezorgen in Ams, Utr, Den Haag en Rdam maar overleg even met ze en kijk wat er mogelijk is. Ze zijn erg behulpzaam.
Vanaf 75 euro gratis bezorgen.

0B82227A 8EA3 4C9E 80BB 7877B4E48BEC 768x1024 - Take away: Chicken and gamba's bbq Caribbean style
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Take away: Chicken and gamba's bbq Caribbean style

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Ook iets lekkers maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.