Tagliata di manzo / Soms eet je iets teveel “fast” food en misschien komt het ook door het weer van de afgelopen tijd, maar ik had zin in wat lichter eten. Perfect dus om een Italiaanse klassieker te maken: Tagliata di Manzo; dungesneden biefstuk met parmezaan en balsamico. 

Tagliata

Tagliata stamt af van tagliere wat snijden betekent in het Italiaans. Dit is het snijden van het gegrilde stuk vlees voor je hem over de rucola verdeeld.

Italiaanse biefstuk of biefstuk tagliata

Deze Italiaanse biefstuk of biefstuk tagliata is heel populair bij Italiaanse bellas die bang zijn dat ze teveel calorieën binnenkrijgen, maar zoals we gewend zijn van de Italianen niet op smaak ingeboet. Een heerlijk gerechtje dus! Aangezien ik een #nowaste challenge heb probeer ik zo creatief mogelijk te zijn met wat ik in huis heb. Ik heb dus op de foto het gerecht gemaakt met wat ik in huis had, geen rucola maar gewone sla. Wel heb ik een mooi stukje vlees van onze favoriete slager Van Es uit de buurt gebruikt.

Italiaanse biefstuksalade

IMG 8043 1024x1024 - Tagliata di manzo, een Italiaanse klassieker
Recept Tagliata di Manzo 

Ingredienten
~2 pers

350 gr biefstuk (contra fillet)
Sap van 1/2 citroen
75 gr rucola sla
Balsamico azijn
Parmigiano Reggiano kaas geraspt
Takje rozemarijn
Olijfolie
Zout en Peper

Hoe maak je tagliata di Manzo

Marineer je biefstuk met olijfolie, rozemarijn en citroen sap. Laat tenminste 30 min staan.
Voordat je begint met het vlees te grillen moet het echt wel op kamer temperatuur zijn.
Verhit je grill pan en grill het vlees ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant. Het vlees zou nog lekker rozig (medium) moeten zijn.
Breng je vlees op smaak met zout en peper en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
Ondertussen kun je je rucola wassen, uit laten lekken en op smaak brengen met zout, peper en olijfolie.
Snijd je steak in stukken en serveer boven op de rucola.
Maak het af met wat parmezaanse kaas en balsamico azijn (ik houd er van om de stroperige te gebruiken).

Buon appetito!  

Italiaanse gerechten

Niet alleen deze heerlijke tagliata di manzo is favoriet hier thuis, maar ook de volgende Italiaanse recepten maken we met veel plezier:
Pasta met worst, tomaat en venkel
Gnocchi van zoete aardappel
Een heerlijke carpaccio
Pasta aglio olio

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Tagliata di manzo, een Italiaanse klassieker

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

3.7/5 (7 Reviews)