De Albert Heijn heeft deze maand als thema Oud Hollandse Klassiekers en van de week maakte ik al een stamppot met Boerenkool en een Indische gehaktbal. Een klassieker met een twist, maar dat hadden jullie al gezien, toch 😉

Vandaag deel ik met jullie het recept voor Stoofpeertjes. Het is grappig, maar deze stoofpeertjes worden gemaakt zonder alcohol, dus heel kindvriendelijk. Mijn mini is er gek op, tenminste dat ontdekten we vorig jaar. Zij kan het zich vast niet meer herinneren, maar ik wel. Lichtelijk schuldgevoelens over het feit dat je kind van 2 jaar zomaar even een hele stoofpeer wegwerkt waar best veel alcohol inzit. Tuurlijk, het is verdampt na al die uren koken, maar toch. A no go for dit jaar. Dus dit receptje was een uitkomst.

Wij eten het vaak als toetje, lekker met wat opgeklopte slagroom en mascarpone met wat citroenrasp. Smullen. Ook heel lekker met een bolletje vanille ijs. Verder las ik ergens dat het ook lekker is met een stamppotje, in plaats van bijvoorbeeld Appelmoes.

IMG 7007 1024x1024 - Stoofpeertjes - Hollandse klassieker

Recept voor Stoofpeertjes

Ingrediënten
6 stoofpeertjes – geschild
1 kaneelstokje
75 gr rietsuiker
250 ml rode bessensap
100 ml water

Methode
Schil de stoofpeertjes. Voor een leuk effect kun je ze heel laten. Anders kun het klokhuis verwijderen en ze in partjes snijden.
Leg de stoofpeertjes in een pan.
Voeg hierbij het kaneelstokje, de rietsuiker, bessensap en water toe.
Breng aan de kook en laat ongeveer 60 minuten op laag vuur doorgaren.
Als je de stoofpeertjes heel laat, moet je ze wel om de tien minuten even keren, zodat ze egaal rood worden en smaak absorberen.

Je kan een heel stoofpeertjes pakket bij de Albert Heijn scoren, lekker simpel en het bevat alle ingrediënten. De Hollandse klassiekers duren in ieder geval tot en met 26 oktober.

Smulze!

IMG 6960 e1413464904662 1024x1024 - Stoofpeertjes - Hollandse klassieker

Vond je dit receptje voor Stoofpeertjes lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier

[fblike]

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.