Slapen in het Pulitzer Amsterdam was een droompje van de grote mini. Toen we een keer zaten te eten bij Restaurant Jansz op een zondag vonden de kids het er zo gezellig dat de mini vroeg of we niet een keertje mochten slapen in dit hotel. Wij gaven haar toen de keuze; of een feestje met vriendinnetjes of een mini feestje in dit hotel. Ze koos natuurlijk voor een “gewoon feestje” met vriendinnetjes. Fast forward twee jaar later gingen we dan toch echt op Staycation naar Amsterdam; dit keer voor vaderdag.

Hotel Pulitzer Amsterdam

Hieronder wat indrukken en een verslag van ons verblijf. We kregen een warm welkom en lieve attenties dat ik alleen maar kan zeggen dat het een geweldige ervaring was. Slapen in zo een iconisch pand op de Amsterdamse grachten is toch wel een dingetje. De kids waren de hele ochtend aan het stuiteren en hadden er zin in. Ze pakten zelf hun tasjes en vroegen om de haverklap of we al weg gingen. 

Het moment dat je het hotel binnenstapt waan je je stiekem een beetje op vakantie. Het personeel is vriendelijk doch correct en iedereen sprak Engels met ons. That was kinda funny. De grote mini was apetrots dat ze helemaal zelf kon communiceren met iedereen. Het is zo sfeervol en warm ingericht; zelfde geldt voor de Pulitzer bar en Pulitzer Garden. Niet te stijf, maar wel modern ingericht en een echte lust voor het oog. 

We hadden al eerder bij Jansz gegeten maar nog nooit geslapen in het Pulitzer zelf. Dat was dus feest. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mini’s want we sliepen in een heuse familiekamer. Heel tof met een trapje voor een kamer waar de kids kunnen slapen. Aan het plafond een typisch Nederlandse oma’s fiets. De kamer was ingericht met Amsterdamse invloeden. Zo troffen we ook een lekke band repair kit. Hoe geniaal!

Een fantastische marmeren badkamer met daarin een van mijn favo geuren: Santal 33 van Le Labo. 
Voor de kids een leuke binnenkomst want er stonden kleurplaten, potloden en een pakje speelkaarten. Die kwamen tijdens het eten goed van pas. Perfecto.

Terwijl ik dit verslag type kom ik erachter dat ze ook familie pakketten aanbieden met een speurtocht, privé rondvaart in Amsterdam

083D101C 291A 4994 8A8F 004A69919643 768x1024 - Staycation Hotel Pulitzer Amsterdam + eten bij Jansz

Eten bij Hotel Pulitzer in Amsterdam

Pulitzer Garden voor een natje en een droogje

Voor het eten gingen we nog even snel een drankje drinken in de Pulitzer Garden. Konden de mini’s rondrennen en hun energie kwijt en toen was het tijd om te eten. Echt een bijzonder plekje in de drukke binnenstad aan de Amsterdamse grachten. Je stapt hier binnen en waant je in een oase van rust. Heerlijk even bijkomen en genieten.

Restaurant Jansz – Pulitzer Amsterdam

We reserveerden in het restaurant Jansz en besloten niet te laat te eten. De kaart heeft recentelijk een veel lokalere insteek en er wordt gewerkt met seizoensproducten. Ook zwaait er een nieuwe chef de scepter: Arnout van der Kolk (voorheen restaurant C). Wij proefden van de kaart en in plaats van uitgebreid te vertellen HOE lekker het was zeg ik: kijk nou zelf eens.

Op de foto’s:

  • Garnalen kroketten
  • Burrata
  • Noordzee krab op toast
  • Burger met frietjes
  • Biefstuk met frietjes
  • Halve kreeft met sla en friet
  • Na kregen we aardbeien met vlierbloesem en een peanut Sunday (soort Snicker ijsje XXL aldus de kleinste mini)

De kaart is lekker laagdrempelig en goed geschikt om samen van de gerechten te smullen. Je hoeft dan niet echt te kiezen; toch? Ok als je niet weet wat je moet nemen en het staat nog op de kaart bij jouw bezoek: neem dan de burata. Sowieso! Die is echt waanzinnig goed!

We zijn echt heel fijn geholpen en hebben een heerlijk weekendje gehad. Ook van het ontbijt op de kamer de volgende ochtend hebben we gesmuld. (Ps ze hebben 24h room service!!!!) De pannenkoeken gingen er goed in en de vers gebakken croissantjes stalen onze harten. We will be back!!

F7CBE168 2EAC 4580 AE4F 45F868869C4E 683x1024 - Staycation Hotel Pulitzer Amsterdam + eten bij Jansz

Oh en om de hoek zit Polaberry. Van die lekkere luxe aardbeien gedipt in chocolade, maar dan de 3.0 versie. De mini’s zochten beide een aardbei uit en smikelden ervan op de Amsterdamse grachten. #geluksmomentje

9D39587E A7F0 4F99 978B 0E587B76F3A2 683x1024 - Staycation Hotel Pulitzer Amsterdam + eten bij Jansz

Restaurant Jansz – Reestraat 8, 1016 DN Amsterdam
Hotel Pulitzer Amsterdam – Prinsengracht 323, 1016 GZ Amsterdam

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Staycation Hotel Pulitzer Amsterdam + eten bij Jansz

*Voor deze staycation werden we uitgenodigd.

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.