Sinds de nieuwe mini er is heb ik serieus amper tijd om te eten, of sterker nog, amper tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Dat betekent slim zijn, zowel in hoe ik met mijn tijd omga als wat ik dan maak. Ik kies de laatste tijd dus een beetje eieren voor mn geld. Voor mij gaat nu dus op: wie geen tijd heeft, moet inventief zijn 😉 [iets in het kader van wie niet sterk is moet slim zijn]

Wat ik hier nou precies mee bedoel? Tja, bijvoorbeeld: ik had al een hele tijd zin in de omelet van mijn vader, maar had geen zin om het met alleen brood te eten. Ik had namelijk nog niet ontbeten en wilde eigenlijk net iets uitgebreider lunchen. Dit bracht mij op een ideetje. Waarom niet pimpen? Zo gezegd en zo gedaan. Ik maakte de omelette en pimpte hem met wat cherry tomaatjes, wat veldsla en met een scheutje olijfolie zat ik heerlijk te smullen.
snelle omelet
Een ander voorbeeld is de volgende. Ik zorg voor een extra portie; toen ik van het weekend onze geliefde pasta salade maakte, bewaarde ik voor mezelf nog wat extras. Het enige dat ik hoefde te doen was wat brood roosteren en ik had een gouden lunch te pakken.

Eerlijk is eerlijk, meestal maak ik mijn salades van scratch, maar onlangs ontving ik van Rio Mare iets nieuws, de Rio Mare Insalatissime. Allemaal verschillende salades met tonijn. De BF was wat kritisch, maar ik stond er wel open voor. Tijdens een drukke middag had ik weer eens geen tijd om te koken, dus trok ik een blikje open. Zo maakte ik een soort van gepimpte Salade Nicoise en eerlijk is eerlijk. Hij smaakte me meer dan goed. Voor mij een prima alternatief nu ik weinig tijd heb, maar toch lekker wil eten. Mijn favorieten zijn de Pasta e Tonno en de Mais e Tonno. Ook pimpte ik een blikje Insalatissime met wat mayonaise en deed ik er wat kropsla doorheen. Beetje zwarte peper en zout en wat geroosterd stokbrood ernaast en een perfecte lunchmaaltijd voor 2 was geboren.
snelle lunchtips

Hopelijk krijg ik steeds meer handigheid in het verzinnen van makkelijke en snelle lunches. Wellicht hebben jullie nog leuke slimme tips? Ik ben benieuwd, in deze nieuwe fase is alle hulp welkom, al is dat digitaal 😉

Hebben jullie nog tips?