Sabayon met een kruidnoten crumble // Jeetje mineetje wat is het jaar omgevlogen. Sinterklaas is weer in het land en dus is het ook weer tijd voor mijn culinaire kadotips en een Sinterklaasrecept. Dit jaar hebben we besloten met de familie om het wat meer low profile aan te pakken. Het gaat immers om het gezellig samenzijn en dan maakt het voor de kids niet uit hoeveel kadootjes ze krijgen. Tenminste dat is mijn mening en gelukkig die van de rest van onze familie ook, dus nu is het meer gezellig samenzijn en dan een kleinigheidje van de goedheiligman erbij. 

Neemt niet weg dat wij wel allemaal lekkere dingen op tafel zullen hebben staan. Vorig jaar maakte ik Sinterklaas tiramisu en die was best een groot succes. Ook hier op de site!
IMG 8681 Version 2 1024x1024 - Sinterklaasrecept: Sabayon met een kruidnoten crumble
Hij ziet er ook overheerlijk uit toch? Het recept vind je hier.

Goed, dat zette mij een beetje ah denken. Wat ik nu weer moest maken? Er zijn tig recepten te vinden online en waarom moet ik daar weer een aan toevoegen. Dus dat heeft er voor gezorgd dat ik een aantal dagen heb lopen denken, wat kan ik maken dat past bij Sinterklaas, maar niet zo voor de hand ligt. Nou wil het lot dat we toevallig dit weekend gezellig zaten te eten met Italiaanse vrienden. Wij brachten de wijn en konden zo aanschuiven; aten heerlijk samen, dronken er een goed glas wijn bij en als toetje maakte vriendin E haar beruchte Sabayon. Nou dacht ik, die kan heel goed samen met kruidnoten. En zo is dus het idee voor dit recept ontstaan. Heel benieuwd hoe jullie die zullen vinden. Oh en ik zeg nu al dat dit een bijzonder recept is, want er zit ook nog eens mascarpone in. Die Italianen, die snappen toetjes wel hoor.
IMG 6310 1024x683 - Sinterklaasrecept: Sabayon met een kruidnoten crumble

Recept voor Sabayon met een crumble van kruidnoten
~ 6 personen

Ingredienten
250 ml Slagroom 
Zakje Klopfix van dr Oetker (8gr)
5x Eidooiers (gepasteuriseerd en te koop bij de Jumbo) 
150 gr witte basterd Suiker
Een flinke scheut Marsala demi sec (liefst de meeste zoete variant)
500gr Mascarpone
Schuddebuikjes (handjevol)
Kruidnoten (handjevol)

Methode
In een mengkom klop je de slagroom samen met de klopfix tot het lekker luchtig is. 
Gebruik een mixer en voeg in een andere kom de eidooiers, de witte basterd suiker en Marsala toe. Klop het geheel tot het lekker schuimt. Dit kan een paar minuten duren. Belangrijk is dat het lekker romig is geworden en zelfs een beetje wit van kleur.
Doe nu de mascarpone erbij en klop het nog een minuutje door. Ga vervolgens door met een garde tot je geen klonten meer hebt.
Vouw nu langzaam de slagroom erdoorheen.
Zet koud en strooi vlak voor het serveren wat schuddebuikjes of wat gestampte kruidnoten eroverheen.
 
Tip!
– Vind je het prettiger om de eidooiers, suiker en Marsala te verhitten, dan kan dat zeker ook. Enige is, dit moet dan wel au bain marie gebeuren. Zo voorkom je dat het echt gaat koken.
– Wil je het kindvriendelijk houden laat dan de Marsala achterwege. 
 
Overigens is dit ook een perfect toetje voor de feestdagen of eigenlijk voor alle dagen dat je gezellig bij elkaar komt om iets te eten. Dit is ook bijzonder lekker met rood fruit en een takje munt. 
 
Vond je dit Sinterklaasrecept lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere zoetigheden op mijn receptenpagina.
IMG 6310 Version 2 1024x1024 - Sinterklaasrecept: Sabayon met een kruidnoten crumble
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Sinterklaasrecept: Sabayon met een kruidnoten crumble

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)