Rucola Pesto // Als ik aan pesto denk, dan denk ik terug aan vroeger en dat ik echt geen mega fan van pesto Genovese (de groene pesto) was. Ok, tenzij het vers gemaakt werd voor mn neus, dan sla ik het bordje zeker niet af. Zoals ik al eerder vertelde heb ik Italiaans leren koken van twee Italiaanse zussen, hele goede vriendinnen en intussen eigenlijk ook wel familie. Zij introduceerden de wondere wereld van de zelfgemaakte pesto in mijn leven en sindsdien maak ik het altijd zelf. Ik zal noooooit meer een pesto uit een potje kopen. Ok, zeg nooit nooit, maar liever niet.

Zelf pesto maken

Je kan zelf pesto maken hoe je dat lekker vindt. Wij zijn hier thuis ook dol op raapstelen pesto bijvoorbeeld, dat eten we dan lekker met een getoast broodje en kaas. Behalve dat, maken we ook de klassieke basilicum pesto  hier thuis, want mijn dochter is daar mega fan van.


Fan van rucola pesto

Ikzelf, ben dus fan van rucola pesto, dat is mijn favoriet! De geur die vrijkomt als je de rucola hakt vind ik super en ik eet het met vers geraspte parmezaanse kaas, goede kwalitatieve olijfolie en geroosterde pijnboompitjes. Als ik wat vlees erbij wil serveren, grill ik een stukje kipfilet en taraa een feestmaaltijd!

IMG 6212 1024x1024 - Rucola Pesto

Recept voor Rucola Pesto

~ 4 personen
Ingrediënten
75 gr Rucola
50 gr Pijnboompitten

40 gr Parmezaanse kaas  – geraspt
8 EL Olijfolie
1 teen Knoflook
Zout en Peper

Hoe maak je rucola pesto
In een hakmolen, hak je eerst de pijnboompitten en knoflook fijn.

Vervolgens voeg je daar de Rucola aan toe en hakt deze tot je de gewenste structuur hebt bereikt.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer nu de parmezaanse kaas er doorheen en voeg als laatste de olijfolie toe.
Klaar is je pesto!

Serveer met bijvoorbeeld vers gekookte spaghetti, een handjevol rucola, geroosterde pijnboompitjes en nog extra parmezaanse kaas.

IMG 6213 1024x1024 - Rucola Pesto

Pesto salade
Je kunt dit niet alleen warm eten, maar ook kun je er een lekkere Italiaanse pasta salade mee maken.