Toen de BF en ik bezig waren met dromen over samenwonen, nam hij een abonnement op de Elle Eten. Hij kon toen kiezen, een korting op zijn abonnement of een Nespresso apparaat. Hij koos toen voor het Nespresso koffiezetapparaat. Het perfecte model en design voor ons toekomstige huisje.

Helaas heeft het apparaat na 8 jaar trouwe dienst wat nukken en is het tijd voor een nieuwe. We voelen dat het apparaat zijn laatste uren eraan zitten te komen en weten nog niet zo goed hoe of wat. Dus gingen we ons huiswerk doen. Ik houd er van om het simpel te houden maar vind een mooi strak design wel fijn om naar te kijken. Ik ben namelijk niet degene die elke dag een kop koffie drinkt, maar de BF wel. Wel ben ik in de ban van iced coffee’s. Sinds ik zwanger was van de kleine mini drink ik eens in de zoveel tijd een karamel iced coffee. Mijn absolute fave!

Nespresso Expert 3 671x1024 - review - Magimix Nespresso apparaat
Mijn guilty pleasure all day everyday: Iced Capuccino met karamel

Belangrijk in dit verhaal, we willen dat het apparaat goed zou passen naast de mat zwarte Kitchenaid en ook willen we er een melk opschuimer bij.

We gingen op zoek en uiteindelijk kwamen we uit op dit apparaat; de Magimix Nespresso Expert & Milk. Hoe leuk dat ik hem mag reviewen!

Nespresso Expert 1024x698 - review - Magimix Nespresso apparaat

Het apparaat: Magimix Nespresso Expert and Milk
– Een koffiezetapparaat dat gebruik maakt van Nespresso cups
– 1,1 liter water reservoir
– H380 x L220 x B275 mm
– 4.5 kg (5.2 kg incl melk opschuimer)

Wat ik fijn vind aan het apparaat:
– Intuitief apparaat, dus die handleiding heb je niet nodig 😉
– Er zit een ingebouwde melkschuimer (de AEROCCINO) bij voor zowel koud als warm opkloppen van je melk
– Verschillende standen voor verschillende kopjes koffie: Ristretto, Espressso, Lungo en Americano
– Een groot water reservoir
– Een temperatuur regelaar: warm, heet en extra heet
– De verhoging (kopjesrooster) voor een kleiner kopje koffie dat je weg kunt halen voor een groter kopje
– Dat er een heet water stand is voor mijn kopjes thee – Y A Y
– Het apparaat gaat na 9 minuten vanzelf op de stand by stand, ideaal!

Wat ik minder fijn vind aan het apparaat:
– De melkopschuimer heel veel schuim, bijna de helft van het melk is schuim
– Het bakje voor de Nepsresso cups gaat niet heel makkelijk open.

Grappig detail: je kunt de Nespresso app met behulp van je Bluetooth verbinden met de Nespresso machine. Hier kun je je instellingen personaliseren (je perfecte kopje koffie instellen), je capsulevoorraad bijhouden en automatische meldingen krijgt wanneer de machine onderhoud nodig heeft.

Voor ons hier thuis een heel fijn apparaat, waar zelfs de grote mini een kopje koffie voor ons kan maken. Dat doet ze dan vol trots in het weekend als ze een ontbijtje op bed voor ons maakt. Wij zijn fan!

Nespresso Expert 2 1024x781 - review - Magimix Nespresso apparaat

Welke recepten maakte ik hiermee?
– Ik maak regelmatig een Iced Capuccino met karamelsmaak; hierbij maak ik gebruik van zowel het koffiezetapparaat als de melkopschuimer. Het is heel fijn dat je ook je koude melk goed kunt opkloppen.

Espresso voor Tiramisu
Een Shakerato
-Een Kopje thee 

Mocht je toch nog vragen hebben over dit koffiezetapparaat, laat het vooral weten via een comment. 

Meer weten? Check dan de site van Magimix.nl

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - review - Magimix Nespresso apparaat
Meer lekkere receptjes vind je hier.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter heeft dat geen invloed op mijn mening.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]