Joehoew..ik heb altijd al eens zelf ijs willen maken en vandaag lees je alles over de Magimix Gelato Expert. Whooptiedoo…

Het apparaat werd thuis geleverd. Best een serieuze doos en wow het weegt ook nog eens wat. Uitpakken en aan de slag. Bijkomend voordeel; het weer werkt ook nog prima mee, dus een ijsje gaat er nog steeds met gemak in. Hier in Utrecht is Roberto Gelato de beste ijsmaker van ons stadsie, maar ook hij sluit ivm de winter elk jaar rond deze tijd zijn deuren. Nog meer reden om zelf aan de slag te gaan dus. Stel je voor elke dag ijs..wanneer je wil en hoeveel je wil. O ooooowww

Goed, uiteraard had ik tig ideetjes toen ik besloot met dit apparaat aan de slag te gaan: Salted caramel ijs, cookies n cream, heerlijke sorbetto, koffie ijs en ook granita. Ik maakte gebruik van het recept voor salted caramelijs dat bij het apparaat wordt meegeleverd, maar helaas was dat geen succes. Het werd bij mij een soort fudge die lekker sticky was en niet kon worden overgegoten in het apparaat. Big time fail dus..wel een hele pot met lekkere Salted Caramel just for me –> S C O R E!

Goed en toen had ik dus zin in ijs, maar dat was helaas niet gelukt. Balen! Googlen op zoek naar nog meer leuks om te proberen en toen stuitte ik op het recept van Vanille Ijs van Rutger (ja die van heel Holland Bakt).

IMG 9957 1024x689 - Review Magimix Gelato Expert

Wat ik leuk vond:
– Yay, zelf ijs maken is een werk, maar zo leuk!

Het werd superromig ijs met een volle smaak. Het wachten en de bloed, zweet en tranen dus echt waard!
– Bedenken welke smaak ijs ik zelf wilde maken: hazelnoot ijs en pistache ijs, salted caramel ijs en een lekkere granita.
– Het feit dat er twee kommen bijzitten, zo kun je gelijk twee keer een batch met ijs maken.
En extra dikke like voor het feit dat je de kommen niet in de freezer hoeft te zetten van te voren. Het apparaat kan dat helemaal zelf!
– Het apparaat hoeft pas 5 minuten van te voren aangemaakt worden voor je met het ijs maken aan de slag gaat.
– Er zit ook een handige spatel bij en een maatbeker en een receptenboek. 

– Dat je de handleiding eigenlijk niet nodig hebt, want het apparaat is heel intuitief. Toch wel handig om hem even door te bladeren, zeker als je de tweede kom
gebruikt en hem over de vaste kom schuift. Er moet dan alcohol of een zoutoplossing in.
– Het apparaat was binnen een paar minuten helemaal schoon. Lekker snel en makkelijk dus.

Wat ik minder leuk vond:
– Het is best een groot en zwaar apparaat.
– Het maakt best een lawaai, maar na een tijdje ben je er aan gewend.

– De handelingen die je moet plegen voor je echt ijs hebt. Eerst maak je het mengsel klaar en vervolgens moet dat afkoelen. Het liefst een avond van te voren.
Je kunt dus pas na een dag echt ijs gaan maken. En dat duurt toch iedereen te lang.

Conclusie: Zelf ijs maken is een waar feestje. Ik ben nog zoekende naar een winnend recept, dus ik test de komende tijd even verder (too be continued dus). In ieder geval heb ik het internet afgestruind en kwam ik op “Altijd IJs” van Marleen Visser. Ik ga nog een aantal van haar recepten maken en kom nog bij jullie terug.

Kopen? Lees meer informatie over de Magimix gelato expert. 

IMG 0003 683x1024 - Review Magimix Gelato Expert 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Review Magimix Gelato Expert

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.