Ik ben nu alweer bijna anderhalve maand aan het testen met de nieuwe Kitchenaid mini. Hij is werkelijk fantastisch..OH zei ik dat zo snel? Yess I did. Ok, laten we bij het begin beginnen.

Een tijdje terug was ik op de lancering van de Kitchenaid mini en wat was dat leuk. Rutger van Rutger bakt (ja, die van Heel Holland bakt) liet ons zien wat voor lekkers hij allemaal met dit apparaat kon maken. Uiteraard mochten we er zelf mee aan de slag en dat was een feestje. Verschillende opzetstukken kon je uit proberen, van pasta machine tot worsten maken, spiralizer, food processor en ga zo maar door. 

 IMG 2507 1024x683 - Review Kitchenaid Mini

Kitchenaid Mini

Eigenschappen 3,3L

  • 250 Watt
  • 10 snelheden
  • in 6 kleuren beschikbaar
  • 599,- (adviesprijs)
  • Formaat: 31,2 x 19,8 x 31,2 cm (lxbxh)
  • Gewicht: 6,5 kg
  • Capaciteit: 680 gram (bloem) of  1,8 kg (cakebeslag) of 8 eiwitten
  • Bijgeleverde haken: Deeghaak, Platte Menghaak, Draadgarde

De Kitchenaid mini is makkelijk in gebruik. Er zitten weinig knopjes en schakelaars om hem te bedienen en vrijwel alles spreekt voor zich. Rechts van de machine zit een hendeltje waarmee je de kop omhoog of omlaag kunt zetten. Aan de linkerkant een hendel waarmee je de snelheid van de mixer bepaalt. De kom draai je eenvoudig vast. De haken zet je met een draaibeweging vast op de kop. Je moet wel even opletten hoe dit precies werkt, want je moet de opzetstukken borgen. (zeg je dat zo ;))

Ik ben overigens ook fan van de menghaak met deegschraper. Zo hoef je niet steeds het deeg te schrapen maar doet de menghaak dat voor je. Nadat ik de Kitchenaid gebruikt heb maak ik hem schoon met de hand. Zo zorg ik ervoor dat ie netjes blijft en heb ik iets meer controle dat het niet krast enzo. Ook mogen sommige onderdelen toch niet in de vaatwasser en zo voorkom je dat je foutjes maakt. 

Voor mij als beginnend bakker (lees meer over mijn bak avontuur hier) ben ik heel erg blij met deze mixer. Behalve de mixer ben ik ook in het bezit van het pasta opzetstuk en wat is die handig zeg. Ook vind ik het fijn dat je de mixer kan uitbreiden. Op mijn wish list nog de glazen kom. Oh ja en had ik al gezegd dat de Kitchenaid Mini gewoon een standaard plekje heeft gekregen op onze keukenblad? Ik maak er nu iedere week iets lekkers mee.

Voordelen
– De Kitchenaid mini is een stuk kleiner dan zn grote zus de Artisan (20% kleiner en 25% lichter). De kom is er een voor 3,3 liter (in vgl met de 4,8liter van de Artisan). Voor mij perfect, aangezien ik niet een mega groot huis heb. Verder ben ik geen extreme bakster dus verder dan voor mn gezin bakken zal ik toch niet gaan.
– Alle opzetstukken van de Artisan kun je ook gebruiken voor de mini. 
– Er zit ook een 1/2 stand op, heel handig als je bloem enzo moet toevoegen aan je kom. Dan stuift niet alles op en kan je blijven draaien.
– Maakt weinig lawaai (tenminste in vergelijking met mn oude handmixer)

Nadelen
Eigenlijk heb ik weinig nadelen te melden over dit apparaat. 
– De beslagkom heeft geen handvat zoals bij de grote, maar toch schroef je de beslagkom er makkelijk af.

– Een beetje onhandig dat ze de vorm van de menghaak niet 1 op 1 hebben ontwikkeld voor de mini. Het tussengedeelte is weggelaten. Hierdoor moet je af en toe best goed je deeg een handje helpen. 

IMG 2262 683x1024 - Review Kitchenaid Mini 

Welke recepten probeerde ik uit?
De komende tijd zal ik eea bloggen, maar ik ben begonnen met het maken van Bagels. Daarna maakte ik voor de feestdagen een Dutch baby Pancake. Ook maakte ik een Surinaamse koek en van de week maakte ik voor het eerst pasta ermee. Samen met de BF begon ik aan dit avontuur. En het was zo leuk dat ik gelijk twee keer pasta heb gemaakt in een week. Zo fijn en zo lekker! Met de overgebleven eiwitten deed ik gelijk een testje en maakte er Pavlova’s mee. HEERLIJK! Eiwitten waren supersnel stijf geklopt. Ook maakte ik voor oudjaar Madeleines en die waren een succes bij de mini’s.

Mocht je toch nog vragen hebben over deze mixers, laat het vooral weten via een comment. 

Meer weten? Check dan hier de Kitchenaid mini.
IMG 2511 736x1024 - Review Kitchenaid Mini

 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Review Kitchenaid Mini

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.


Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar
mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.