Review aroma diffuser Eve // Sinds kort hebben wij hier thuis een aroma diffuser; de Eve van PURE by ME. Vandaag vertel ik je er meer over en ook wat mijn ervaringen tot nu toe zijn.

Review aroma diffuser Eve PUREbyME

PURE by ME

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Maud van PURE by ME via Instagram. Vriendin Mirjam linkte mij aan Maud en we raakten aan de praat.

Elke en Maud begonnen samen PURE by ME, nadat ze beiden in een Burn Out terecht kwamen gaven ze elkaar regelmatig tips over etherische oliën. Tot ze op een moment bedachten, dit moeten we samen verder oppakken en zo geschiedde en ontstond PURE by ME.

diffuser eve pure by me 2 2 864x1024 - Review aroma diffuser Eve van PURE by ME

Een aruma diffuser vs een geurbrander

Tot voor kort maakte ik gebruik van een geurbrander om essentiele olien te verspreiden, maar toen ik last begon te krijgen van een verstopte neus en hooikoorts ben ik me gaan verdiepen in een aroma diffuser.

Een geurbrander verwarmt de essentiële oliën die je gebruikt en verspreidt een lekkere geur in een ruimte. De warmte vernietigt alleen de therapeutische eigenschappen van de essentieële olie, dus daar heb je dan geen profijt van.

Een diffuser vult niet alleen je huis met een heerlijke geur, maar ook kun je de voordelen van aromatherapie voor je gemoedstoestand ervaren.

Essentiele olien

Het is heel belangrijk om te werken met essentiële oliën van kwaliteit. Ik vond dit nogal een lastige, want ergens las ik een artikel over dat de meeste drogisterijen essentiële oliën verkopen, maar dat daar dus heel veel opvulolie in zit. Er zijn verschillende merken die je kunt bekijken online.

Bij PurebyMe werken ze met de oliën van het merk de Groene Linde. Deze worden gemaakt in Nederland en zijn 100% natuurlijk. Wij testten: high imuun, balans en clean and bright (perfect voor na het koken in onze woonkeuken). Let op: de oliën zijn niet bedoeld voor inwendig gebruik en moet je buiten het bereik van kinderen houden. 

Koop je een olie en staan er waarschuwings symbolen op, neem dan een kijkje op de NWA site om te zien wat ze betekenen.

diffuser eve pure by me 1 5 1024x663 - Review aroma diffuser Eve van PURE by ME

Hoe werkt een diffuser?

Aroma diffuser Eve heeft die ik koos heeft een houten look, een waterreservoir van 300ml en slaat automatisch af als het waterreservoir leeg is.

Het installeren ging heel simpel. Je koppelt de stekker aan het apparaat. Vervolgens vul je het apparaat met de hoeveelheid water zoals aangegeven en 3-4 druppels etherische olie erbij. Steek de stekker in het stopcontact en laat de diffuser z’n werking doen. Het apparaat verspreidt een koude stoom door de ruimte met de aroma.

De stoom met geur begint zich direct te verspreiden en je hoort rustgevende geluidjes van het water. De diffuser Eve heeft 2 stoom standen, een harde en een zachte en ook twee kleuren die je kunt inzetten: een rustgevende gelige kleur en eentje met meer regenboog kleuren. Ook kun je er voor kiezen om het licht gewoon uit te zetten. Tevens zit er een timer op (in te stellen op 1, 3 en 6 uur) Handig.

Afhankelijk van het type olie dat je gebruikt kun je gerust een paar keer ermee doen. Zodra je nieuwe druppels wil toevoegen, moet je deze dan ook wel verversen met schoon water.

De diffuser EVE is niet gemaakt van medicinaal plastic, dus let op dat je niet iedere dag met citrusoliën in de weer gaat. Deze vreten nl het plastic aan.

Diffuser schoonmaken

Bij de handleiding staat er duidelijk beschreven hoe je deze moet schoonmaken. Ik doe het als volgt: 1x in de week leeg je je diffuser zoals aangegeven. Dep hem droog en vul een kannetje met water samen met een
een scheutje azijn. Vul de diffuser met de toegestane hoeveelheid water. Plaats de diffuser op een verhard oppervlak onder je afzuigkap. Zet de diffuser ongeveer een halfuurtje aan en zet je afzuigkap aan 😉

Leeg de diffuser en ga met een wattenstaafje langs de randjes om aangekoekte olie weg te halen. Ik vul de diffuser weer, maar nu alleen met water en laat het nog 10 minuten diffusen. Gooi het water eruit en nu kan ie weer gebruikt worden zoals normaal.

Wat vind ik nou van de diffuser Eve?

Ik weet nog heel goed dat ik de diffuser voor het eerst aanzette toen de kleine mini ineens koorts kreeg. Ik deed hem aan en gelijk rook ik de heerlijke geur van de high imuun olie die ik erin had gedruppeld. Echt enige minuten later verspreidde de geur ook naar de gang richting de woonkamer. Heerlijk rook het! Afhankelijk van de olie die je gebruikt waan je je echt in een SPA zo af en toe. Heerlijk zen momentje.

De clean and bright essentiële olie is heel verfrissend als ik een hele dag heb gekookt voor de blog. Door de geurtonen van bloedsinaasappel, lavendel, mirre, honing, marjolein, grove den en kaneel ruikt de ruimte lekker fris.

Ik ga tzt nog een aroma diffuser aanschaffen, speciaal voor in de kinderkamer. Wij zijn iig fan van dit principe en vonden het extra fijn dat de diffusers van een Nederlandse leverancier komen.

Zoals je merkt heeft de diffuser een multi functioneel plekje hier in huis, niet alleen in de woonkamer gebruiken we hem voor na het koken, maar ook in de slaapkamer dus.

diffuser eve pure by me 1 711x1024 - Review aroma diffuser Eve van PURE by ME

Ik hoop dat mijn review van de aroma diffuser Eve heeft geholpen. Meer weten, check de diffusers van PURE by ME en laat me weten wanneer jij er ook eentje hebt aangeschaft en welke olie jouw favoriet is!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Review aroma diffuser Eve van PURE by ME

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.