De BF en ik willen eigenlijk een keer in de zoveel tijd een avondje met zn twee-en er op uit. Lekker een hapje eten en bijkletsen. Tenminste, dat zijn we altijd van plan geweest. Helaas moet ik jullie mede delen dat we dat sinds de nieuwe mini er is, niet echt meer hebben gedaan. Eigenlijk best stom, want we hebben gewoon minder tijd om rustig even te zitten, laat staan uitgebreid te kletsen, dus eigenlijk moeten we proberen om ons aan deze afspraak te houden. Drukte bij de BF op werk zorgt ervoor dat het even niet kon, maar het was al lang weer tijd voor een nieuwe date. Dat is in ieder geval afgelopen maand gelukt. <Y E A H>.

Een dag voor ik jarig werd gingen we met zn 2en een beetje mijn verjaardag vieren. Ik had alleen de volgende dag gepland om te gaan brunchen met de familie, dus was het extra leuk om de avond ervoor al in de verjaardagssfeer te duiken. Deze keer gingen we eten bij Lion Noir! In de reguliersdwarsstraat verscholen tussen allerlei andere eettentjes vind je ook Lion Noir.

Toen ik bij de big G wegging heb ik er nog de dansjes gedaan met een heerlijke cocktail erbij. Ook heb ik er weleens geluncht, maar ik was nog nooit boven in het restaurant geweest. De BF daarentegen wel, dus die wist al een beetje wat hij moest verwachten. Van te voren hadden we het er niet over gehad, want ik wilde echt mijn eigen mening vormen. De tent is heel erg sfeervol ingericht en ook zie je de herkenbare stijl van een van de mede-eigenaren, Casper Reinders (o.a. van de Jimmy Woo).

Wat ik dus niet wist is dat beneden en boven zo van elkaar verschillen van sfeertje.Wanneer je de trap op loopt word je netjes begroet en naar je tafel begeleidt. Sjiek maar wel hip en anno 2015. Er is veel te zien en een feestje voor het oog als je het mij vraagt. Bijzondere stukken pronken in de ruimte en de tafels zijn gedekt met wit linnen. Genoeg bekijks dus. De bediening is gekleed in van die stoere leren schorten en uiterst correct en vriendelijk.

We beginnen met wat vers gebakken brood en heerlijke oesters (en ik ben sinds ik ooit op Scheveningen bij Oceans oesters at behoorlijk verpest) die smelten op je tong. Gewoon lekker met een frisse vinaigrette.

Aangezien ik nooit kan kiezen, bestellen we drie voorgerechten. De gebakken langoustine met zwezerik en een creme van pastinaak, coquilles geserveerd met kaviaar, vanille olie en hazelnoten en een gemarineerde Albacore tonijn met sesamkorst, hummus en ingemaakte groenten. Alle drie de gerechten waren zo mooi opgemaakt, maar toch kan er maar een de winnaar zijn en dat was toch echt de langoustine [deze was echt G O D D E L I J K lekker]. Nu ik dit aan het typen ben, wil ik eigenlijk nu meteen de auto instappen, naar Lion Noir rijden en weer dit gerecht bestellen. De combinatie is zo goed; het zachte romige zoete van de pastinaak [ik wil vaker pastinaak eten!!] met het ziltige van de langoustine echt een match made in heaven.

Als hoofd koos ik de gevulde gnocchi met paddestoelen en bimi met een parmezaan krokantje en de BF had de gebakken zeebaarsfilet met risotto nero, inktvis en paksoi. Mijn gnocchi was niet echt gnocchi en ik vond dat ook wel een beetje een teleurstelling. Niet omdat het niet lekker was, maar meer omdat het eigenlijk niet meer leek op gnocchi zoals je die bij de Italiaan geserveerd krijgt. De vis met risotto nero daarentegen was werkelijk verrukelijk.

Eigenlijk zaten we propje vol en kon ik niet meer, maar eigenaar Serge wist me zover te krijgen om toch even de toetjes te proberen. Hij vertelde namelijk dat ze een bananen split op de kaart hebben. Je weet wel ..lekker oldskool, maar dan wel op zn Lion Noirs. Ik was dan ook heel benieuwd hoe die zou smaken en bestelde deze. Ook was er die avond een crumble op de kaart die we gewoon echt even moesten proeven zei hij. Zo gezegd zo gedaan; onder het genot van een heerlijke kopje koffie kregen we de toetjes. Ondanks dat we hadden aangeven helemaal bommetje vol te zitten, ging het er meer dan gemakkelijk in en lekker dat het smaakte!?! Niet normaal.

Toen we dit etentje inplanden had ik nooit durven dromen dat het zo een top avond zou worden. Het eten is echt van hoog niveau, maar de bediening lekker ontspannen. Betrokken en oplettend, maar totaal niet storend. Ik zei tegen de BF, zouden we een nieuwe favoriet hebben in onze top 5?

Ben jij ook zo benieuwd? Boek dan een tafel en ga zeker ook genieten voor mij.

Ik heb geprobeerd om toch wat foto’s te kunnen maken, ondanks dat het licht echt een crime was. (grr waar zijn die mooie lange zomerse avonden toch gebleven).

De sfeer beneden
IMG 5632 683x1024 - Restaurant Lion Noir: 020 review
image 14 790x1024 - Restaurant Lion Noir: 020 review
Het interieur boven
IMG 5658 1024x683 - Restaurant Lion Noir: 020 review

IMG 5656 683x1024 - Restaurant Lion Noir: 020 review
Het eten

image 9 e1447007429919 1024x1021 - Restaurant Lion Noir: 020 review
image 13 1024x731 - Restaurant Lion Noir: 020 review
IMG 5693 1024x694 - Restaurant Lion Noir: 020 review

image 12 1024x1024 - Restaurant Lion Noir: 020 reviewIMG 5713 683x1024 - Restaurant Lion Noir: 020 review

http://www.lionnoir.nl/