Samen met de BF ging ik deze keer op pad, hij schrijft immers zo nu en dan ook een stukje op Culinessa. 

Ik kreeg een uitnodiging voor verblijven in het oudste hotel van Nederland: Grand Hotel de Draak en een lunch bijwonen in het bijbehorende restaurant Hemingway…Daar kon ik geen nee tegen zeggen; ik was zo nieuwsgierig en moest er gewoon een stukje over kunnen schrijven. De BF en ik hadden heel veel zin om op pad te gaan zonder kids. We verheugden ons er heel erg op.

image9 1024x1024 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom

Goed nog even wat achtergrond informatie en om het verhaal helemaal mooi te maken; ik dacht dat we naar Bergen gingen. Weet je wel, van Bergen aan Zee. Gelukkig had ik fellow foodie E aan de telefoon die me vertelde dat ik me toch echt vergiste. Zij had de uitnodiging ook gehad en dat was toch echt Bergen op Zoom. OOPS…goed…op de ochtend van vertrek kwamen we erachter dat we een lekke band hadden. TOP!! Wij dus eerst de kids droppen en snel bedenken hoe we dit konden oplossen. Gelukkig mochten wij van de familie een auto meenemen. Helaas waren we wel verlaat, maar ach ja het zonnetje scheen, dus was het een feestje om met de cabrio richting Zeeland te rijden.

We kwamen aan (uiteraard als laatste!) en tot onze verbazing was de proeverij nog niet begonnen. We gingen de nieuwe kaart proeven en mochten genieten van een wel 9 gangen menu.

image4 1024x1024 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
P
aling in het groen: Gerookte paling, zeevenkel, Waldorf, yuzu en Granny Smith

De eigenaar meneer Hazen, manager Tim Schimmel en de chef Sander Doggen verwelkomden ons en we gingen aan tafel. Wat was het lekker en wat hebben we genoten, de ene gang na de andere een succes, lekker met elkaar overleggen en uiteindelijk onze mening geven.

De buikspek was die ik er at smolt gewoon op mijn tong. Ik vroeg nog uitgebreid aan de chef wat hij ermee had gedaan, maar dat bleek heel simpel. Zo goed als niks, maar wel met een heel mooi kwalitatief stukje. Dat bewijst maar weer dat als je werkt met mooie ingredienten, het halve werk al voor je is gedaan.

image14 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Coquille met langzaam gegaard buikspek

image13 1024x1024 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Kalfszwezerik met zachte prei, selderij en paddenstoelensaus

image5 1024x1024 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Zomerse erwtensoep met Mojitoschuim

image12 1024x1024 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Ceviche van Zwaardvis

image8 1024x1024 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Napoleon IJspastilles (idd geinspireerd op het snoepje ;))

Nadat we ons buikje rond hadden gegeten mochten we een nachtje blijven slapen in het oudste hotel van Nederland, Hotel de Draak. Hoe fijn..zo rollend ons bed in. We besloten na het lange tafelen nog een rondje te gaan lopen in de stad en ik kon het niet laten, ik MOEST en ZOU een koffie gaan drinken en een ijsje gaan eten bij Crusio. Een lokaal begrip en niet voor niets mega populair. Ik haalde er ook van die mooie theetjes van Kiona Malinka voor thuis.

image11 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom

De volgende ochtend werden we wakker, ontbeten samen met wat andere pers en gingen daarna toch nog even de stad verkennen. Al gauw kwamen we erachter dat we nog veel meer tijd nodig hadden om de stad helemaal uit te kammen. We will be back!

Restaurant Hemingway & hotel de Draak
http://www.restauranthemingway.nl/
 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.