Vandaag gaan we het hebben over een voor mij hele fijne toevoeging in de buurt, namelijk het fantastische Restaurant de Zusters, verscholen op het landgoed van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Ons pittoreske Maarssen aan de Vecht welteverstaan.

Het restaurant bevindt zich in een voormalig klooster op Buitenplaats Doornburgh, vandaar ook de naam “de Zusters” met verwijzing naar de nonnen die er jarenlang gewoond hebben. De ruimte waar je nu eet is ook de ruimte waar “de zusters” vroeger hun maaltijden geserveerd kregen. Hoe bijzonder. De ruimte is groot en wat kil, maar er heerst een bijzondere kalmte waar ik rustig van word.

Ik ben letterlijk de keuken binnengestapt en er lang blijven hangen, gewoon omdat ik het altijd fantastisch vind om passie vertaald te zien in gerechtjes of bereidingen.

59C8C4BA F8C7 4C9C 8569 F724FD72B007 729x1024 - Restaurant de Zusters in Maarssen

De chefs

Ik sprak tijdens mijn bezoek zowel Roy Wiggers (o.a. Luce en Vuurtoreneiland) en Niels van Zijl (o.a Noma, De Librije en De Kromme Watergang) en vond het aanstekelijk hoe ze bezig zijn met alles wat ze kunnen gebruiken, te verwerken in hun gerechtjes. Creatief zijn ze iig wel.

Eten bij Restaurant de Zusters

Je kunt genieten van een bijzondere diner ervaring op vrijdag en zaterdag om 19.00 uur en uitgebreid lunchen op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00-16.00 uur. Op de kaart originele gerechten gemaakt met het moois dat de natuur op de buitenplaats te bieden heeft volgens het table d’hôtes principe met een 5 gangen menu.

Je arriveert allemaal rond hetzelfde tijdstip (18h30) en verzameld gezellig in de ontvangstruimte. Stipt om 19h stipt begint het diner. Gedurende de avond verplaats je je naar verschillende ruimtes om zo de ultieme Buitenplaats ervaring te beleven.

Tijdens mijn bezoek aan de keuken zie ik allerlei weck potten staan met gefermenteerde groenten en fruit, een grote bak met bloemetjes en in mijn ooghoek zie ik een soort kroepoek met een dip. Later blijkt dit gepofte rijstvel met Nederlandse soja (TOMASU denk ik?) en een dip van zwarte citroenschil te zijn. Ook spot ik fantastische boeketjes “Boeket van de Zusters“, die blijken wel 50 verschillende kruiden en bloemetjes te bevatten. Het proeven hiervan was een hele beleving op zich. Ik sloot mn ogen en was de tel om de ingredienten te ontcijferen heel snel kwijt. Wel was het genieten!

We nemen met z’n allen plaats aan twee hele lange eettafels en kregen allerlei gerechtjes om te delen:
Kabbeljauw met bessen, radijs en zwarte bessen tak olie
Witlof, notais appel en courgette
Geroosterde witlof in bouillion van Chinese mahoni boom
Diverse ingelegde groenten en salades

‘Boskip’ (gele zwam ook wel bekend als ) met mierikswortel en bonenkruid
Aardpeer met creme van zonnebloempit en eekhoorntjesbrood


Als dessert een tijgersoes gevuld met witte chocolade en cantharellen en messeklever kaas, pompoen en Doornburghse honing.

Je snapt het al..een hele beleving waar ik graag voor ga fietsen!

Niet alleen een restaurant!

Voor je denkt dat je hier alleen maar uren kunt tafelen, guess again. Heb je in het weekend een fietstocht gemaakt en wil je ergens wat drinken, dan kan dat zeker ook bij ze. Wellicht zelf met een vers gebakken appeltaartje?

Parkeergelegenheid

Je kunt bij restaurant de Zusters parkeren. Hoe fijn! Let op, na de parkeerplaats moet je even doorlopen en naar binnen bij het tweede gebouw aan je rechterhand. Tegenwoordig staat er ook een bord dus is het niet te missen!

Check zeker ook de agenda van Buitenplaats Doornburgh voor evenementen, exposities of lezingen die er ook gehouden worden.

Restaurant de Zusters
Buitenplaats Doornburgh
Diependaalsedijk 17

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Restaurant de Zusters in Maarssen

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.